[size=medium]*********Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi 1983 yılında kurulmuş olup kuruluşundaki ilk bölümler arasında Gıda Bilimi ve Teknolojisi Bölümü yer almıştır. Bölümün ilk akademik personeli olan Prof. Dr. Hasan YAYGIN, 1989 yılında göreve başlamıştır. Bölümde 1993-1994 ders yılında yüksek lisans, 1994-1995 ders yılında da doktora programı açılmıştır. 1997-1998 ders yılında 20 öğrenci ile lisans eğitimine başlayan bölümün ismi 1998 yılında Gıda Mühendisliği Bölümü olarak değiştirilmiştir.**

********Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nde öğrenciler gıda üretim tekniklerinin uygulanması, teknoloji ve ürün geliştirilmesi, işletme koşullarının optimizasyonu, fizibilite çalışmaları ve her türlü gıda maddesini çeşitli yönlerden kontrol edebilecek şekilde yetiştirilmektedir.

********Gıda Mühendisliği eğitimi ve öğretiminde gıda konusu hem mühendislik, hem de hammaddeden başlayarak tüketiciye kadar uzanan zincir içinde gıda üretim ve kontrolüne ağırlık verilerek bir bütün olarak ele alınmaktadır.

********Bölümde 3 profesör, 6 yardımcı doçent olmak üzere 9 öğretim üyesi ve 1 uzman bulunmaktadır. Ayrıca 8'i doktora, 1'i yüksek lisans öğrencisi olmak üzere 11 araştırma görevlisi ve bunun yanında 5 doktora ve**8 yüksek lisans öğrencisi mevcuttur. [/size]