Sayın Prof.Dr.Aytaç Saygın Gümüşkesen sunumudur
Şifre: "www.forumfood.net"
|
|
|||||
|
|||||
|
|
|||||
teşekkürler oliaya bu sunum bende var burdan mı almışım başka yerden mi bilemedim
![]()
Ben baktım bu sunumu bulamadım ama bilmiyorum bende karıştırmaya başladım artık o kadar çok dosya indirmişimki![]()
emeğine sağlık...
paylaşımın için teşekkürler
ellerine saaalık
Paylaşım için teşekkürler
link yenilenmiştir ilk mesajdan indirebilirsiniz..
link yenilenmiştir berrinim![]()
sağol sibelim![]()
İçinizde 2.5 fazlı sistem hakkında bilgisi olan var mı, ilk kez duydum bu sistemi.
hocam sunumda bir çok sistemden bahsetmiş ama ülkemizde santrifüjleme sistemi esastır,
2 ve 3 fazlı sistemler kullanılır, 2.5i ben ilk kez duydum doğrusu,
zeytinyağı prosesinin temel sorunu üretim sonucu açığa çıkan atıksudur, karasu adı verilen proses suyu 60 bin mg/lt gibi koi, kimyasal oksijen ihtiyacı ile süperkirleticiler sınıfına adaydır.
santifürüj teknolojilerinin en büyük sorunu / olumsuz yönüde budur, bu sebepledir ki 2 fazlı sistem 3 fazlıya göre biraz daha rağbet görmektedir fakat 2 fazlı sistemde de oluşan prinanın susuzlaştırması sırasında (beltpress, fırın veya atmosferik kurutmada) açığa karasu çıkmaktadır ki buda sorunun devam ettiği anlamına gelir.
ayrıca 3 fazlı sistemler 2 fazlılara göre daha verimli ve kaliteli ürün vermeleri sebebi ile tercih edilebilmektedirler.
kaynak: web.deu.edu.tr/cevmer/dokuman/KarasuRaporu.pdf
halen ülkemizdeki bir çok işletme karasu sorunu sebebi ile sorunlar yaşamaktadır. bu seneye kadar çözümü olmayan bir sorun idi ama artık çözüldü. dünyanın en eski 2. atıksu sorunu (merak edenler için 1. evsel atık sular, yani kanalizasyon vs vs)
http://www.nizip.com/showthread.php?t=2019&highlight=zeytin
Bu arada hocanım sunumunda muhtelif hatalar mevcut.
Sayfa 35: Santrifüjleme işleminin ilkesi;
Zeytin hamurundaki sıvı fazın (yağ ve karasu) katı fazdan yüksek hızla dönen santrifüjler -dekantörler yardımıyla alınması esasına dayanır.
doğrusu:
Santrifüjleme işleminin ilkesi; zeytin hamurundaki yağın diğer fraksiyonlardan yüksek hızla dönen santrifüjler -dekantörler yardımıyla alınması esasına dayanır.
hocam burda bir şey kaçırmış,
iki fazlı sistemlerde kayda değer miktarda karasu açığa çıkmaz, prina açığa çıkar.
üç fazlı sistemlerde ise adından da anlaşılacağı gibi 3 fraksiyon vardır ve biriside karasudur.
saygılar.
bunlarda ingilizce kaynaklar, üretim sunumları
zeytinyağı prosesi
www.timeoliveoil.com/documents/Website-TheOliveOilprocess.ppt
özellikle bu sunumdaki akım şeması çok net ve güzel hazırlanmış, bu sunumu küresel pazarda türkiyenin ne kadar az bir pay aldığını görmeniz için paylaşıyorum.
www.fs.cvut.cz/cz/U218/peoples/hoffman/PREDMETY/VLP/PLpresentation/2006-greece-olive-oil.ppt
zeytin yağı prosesi
www.fs.cvut.cz/cz/U218/peoples/hoffman/PREDMETY/VLP/PLpresentation/Olive%20oil%20Production.ppt
içimizde girit göçmeni olan varsa hemen giritin zeytin bahçelerini büyüklerine sorsun ve dinlesin
bu arada zeytine ilişkin ilginç bir bilgi, ve bir o kadarda acı.
halen küresel pazarda satılan zeytin yağının nerdeyse yüzde 20sinden fazlası girit menşeyli, fiyatlar 5 6 € taban fiyatından bağlayıp, özel zeytinlerde 60 € / lt ye kadar çıkmaktadır.
zamanında ingiliz kurduna emanet edilmek zorunda kalınan sonrada yunanistan çakalına hediyedilen egenin kuzusu girit, ne acı.
Bookmarks