: Bahçıvan Gıda Staj Defteri
: Doc
: .......

Stajın Konusu: Bir süt ürünleri üretim fabrikasında süt alım üretim ve kalite kontrol aşamasında yapılan kimyasal uygulamaların incelenmesi.

Stajın Amacı: Fabrikada üretilen ürünlerin nasıl üretildiği üretim öncesi ve sonrası yapılan işlemler hakkında,fabrikanın üretim prosesleri ,fabrikanın üretimine yardımcı işlevi olan fabrika atığının en faydalı şekilde geri dönüşümünün nasıl sağlandığı ve yan ürünlerin çalışma prensipleri hakkında fikir edinmek.
Kuruluşun Adı: Bahçivan Gıda
Kısa tarihçesi:
Fabrika 1990 yılında kurulmuş ve üretim faaliyetlerine başlamıştır. Kısa sürede, gelişme gösteren fabrika gün geçtikçe ürün yelpazesini arttırmış ve geliştirmiştir.1996 yılında fabrika ihracat yapmaya başlamış, 2001 yılında ise peynir üretiminde atık olan peynir altı suyunun PST ( peynir altı suyu tozu)olarak geri dönüşümünü sağlayan ek bir bina inşa etmiştir, bu binada ayrıca süt tozu üretimi de gerçekleşmektedir.
Kuruluşta çalışan teknik personel sayısı 11 Gıda Mühendisi ,1 Kimya Mühendisi ve 1 Makine Mühendisi olmak üzere 13 kişiden oluşmaktadır.
Kuruluşta şu an üretimi yapılan ürünler:
-Taze kaşar.
-Mozarella peyniri
-Dil peyniri
-Örgü peyniri
-Light dilimli peynir
-Beyaz peynir
-Beyaz dilimli peynir
-Hellim peyniri
-Zeytinli-biberli peynir
-Eritme peyniri
Gibi peynir türlerinin yanı sıra,
-Süt tozu
–Peynir altı suyu tozu üretimide yapılmaktadır.

: