Hadi bakalım ilk yemek kitabınız benden olsun
Şifre = "www.forumfood.net" (sadece link "" lar yok)
|
|
|||||
|
|||||
|
|
|||||
Hani makarnadan başka bilmezdinEline sağlık tavada mı bunlar, ızgara mı
Teşekkürler. Bu yemek bölümü de iyi oldu, yemek yapmasını severim belki
![]()
oyle makarna bilirim sadece zatenupload yapmasini da bilirim ama
![]()
İlk tarifimiz hayırlı olsun eh ilk cevapta yazan fooden artık içinden bi yemek seçerde yapar bizde yemeye gideriz.![]()
ben balık sevmem ki![]()
Balığı elleyemem bileama sizin hatrınıza,**uy pir hamsi pöreği yapayim da, afiyet olsun
Herkese yeter sanırsam
HAMSİ BÖREĞİ
Malzemeler :
1.5 kg, hamsi - 3 su bardağı pirinç - 1/2 su bardağı sıvı yağ - l demet maydanoz - 3 adet soğan - 1 tatlı kasığı karabiber -1 çorba kasığı seker - l çay bardağı kuş üzümü -1 çay bardağı mısır unu - su.
Hazırlanışı :
Hamsi ayıklanır, yıkanır, kılçıkları çıkartılır ve tuzlanır. Pirinç yeterli yumuşaklığa erişinceye kadar haşlanır ve süzülür. Haşlanmış pirince kıyılmış maydanoz, ince doğranmış soğan, karabiber, şeker, kuru üzüm, tuz ve yağın üçtü biri eklenerek karıştırılır. Kalan yağın gerisi bir tepsiye konarak kızdırılır ve hamsilerin yarısı una bulanarak aralıksız sırtı tepsiye gelecek şekilde dizilir. Üzerine hazırlanan harç dökülür ve düzgünce yayılır. Kalan hamsiler aynı şekilde una bulanarak sırtı üste gelecek şekilde dizilir ve fırında kızarıncaya kadar pişirilir. Not : Aynı şekilde tavada arkalı önlü kızartarak da yapılabilir...
elline saglik cok süper olmuş
Eagleking06 Nickli Üyeden Alıntı
Afiyet olsun, öğrenciler aç kalmasın maksatya da yemekçi olduğumuz kanıtlamak
![]()
balık gibi yemek yoktur çok ayrı bi lezzet ama kendin tutcan o zaman daha bi lezzetli oluo![]()
evet ya balık tutup da pişirmenin yeri başka
bu arada çok kolay bir balık yemeği tarifi de benden olsun
bu özellikle çok lezzetli olmayan balıkları güzelleştirmeye birebir
çipura ya da levrek kullanabilirsiniz yani
ister fileto ister dilim temizlenip yıkanır.
fırın tepsisine bol miktarda soğan salata soğanı gibi doğranır ve tüm tepsinin altı kaplanır
üzerine tuzlanan balıklar dizilir ve üzerine tekrar doğranmış soğan bir miktar karabiber birkaç dal maydanoz konur. en önemli kısmıysa bolca zeytinyağı gezdirilmesi.fırına verilip pişmeye bırakılır. soğanlar piştiğinde balıklar da pişiyor
afiyet olsun
ya varya balığa dayanamam, bi tava hamsi olsa ne gider bee![]()
Teşekkürler..belki bu sayede yemek yapmayı öğrenirim![]()
yumurta yapabiliyosan demekki yemek yapmayı biliyosun kitaba felan gerek yok..Dimple Nickli Üyeden Alıntı
![]()
harika
Alabalık üzerine kaşar de enfes oluyordeneyin.
Bu arada güzel bir site buldum, her balığın değişik şekillerde tarifleri mevzut. Afiyet olsun
http://www.denizce.com/agiztadi.asp
ben görene kadar konunun süresi dolmuş amaaa
ben bidaha istiyorum![]()
This file has been downloaded 8 times
File size 54.29 KB, uploaded 111 days 4 hours 35 minutes ago
This file has been deleted for the following reason: too old.
link Yenilenmiştir ilk mesajdan indirebilirsiniz![]()
Bookmarks