yardımcı olursanız sevinirim
yardımcı olursanız sevinirim
Bureau Verıtas tavsiye ederim
Öncelikli olarak 4-5 yıllık sektör tecrübesi gerekiyor
Ardından Baş Denetçi Eğitimi almanız gerekiyor.
Anlaştığınız firmanın denetçilerinin yanında belirli bir sayıda denetime stajer denetçi olarak katılmanız gerekiyor
Ardından IRCA'ya kayıt olacaksınız
Böylelikle baş denetçi olabileceksiniz
Ama benim tavsiyem hiç bu işe bulaşmayın. emeğinizin karşılığını alabilmeniz çok zor. Onun yerine iyi bir firmaya KYT olarak girin daha iyi![]()
“Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.”
teşekürler yardımlarınız için
emek karşılığı alınmıyor sanırım Oğuz Bey. bende başdenetçi olmak istiyordum. ancak bu düşünceleriniz beni biraz tedirgin etti. Şuan KYS olarak çalışıyorum. 1 yıla kadar KYT olacağıma inanıyorum. başdenetçi eğitimlerinede katılmayı düşünüyordum. acaba yorumunuzu biraz daha açmanızı rica etsem _?
KYT olduğunuzda firma bunun bedelini karşılayacaksa mutlaka gidin ama kendiniz karşılayacaksanız denetim firması ile anlaşmanızı öneririm. denetim firması sizi stajer denetçi olarak gönderecekse ve baş denetçilik atamanızı yapacaksa o zaman kendiniz karşılayın. aksi taktirde alınmış bir belge olmanın ötesinde bir işe yaramaz ne yazık ki...![]()
“Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.”
Oğuz bey ben şu kısımları anlamadım.
Baş denetçilik ataması nedir ? denetim firması mı bunu yapıyor ? stajer denetçi olarak beni nereye gönderecek denetlediği firmalara mı ?
sadece kendi imkanlarım doğrultusunda alsam bi işe yaramaz yani öylemi. bu belgeyi alınca illaki denetime mi çıkmak gerekir. çalıştığım şirketi daha ileriye götürmek için bunu almak fayda sağlamaz mı Oğuz bey.
Ben şöyle kısaca özetlersem daha iyi oalcak sanırım.
Baş denetçi eğitimine gidiyorsunuz
Eğitim sonunda girdiğiniz sınavda başarılı olmanız durumunda size uluslararası geçerliliği olan sertifika (numaralı) veriliyor.
Bu aşamadan sonra bu belge iki işe yarar.
1. denetçi olarak çalışmak için
Bir belgelendirme firması ile anlaşırsınız (sürekli çalışan veya dentçi havuzunda yer alıp denetim başına ücret alırsınız)
Belgelendirme firması sizi deneyimli bir baş denetçinin yanında kendi firmalarına stajer denetçi olarak gönderir.
Belirli bir sayıda denetime gittiğinizde (bu firmalara göre değişiyor) sizi yeterli bulduklarınızda belgelendirme firması tarafından baş denetçi olarak kaydınız ve atamanız yapılır.
bu atamadan sonra belgelendirme firması sizi tek başınıza belgelendirme denetimlerine göndermeye başlar.
2. faydası ise;
sektörde ve kalite/gıda güvenliği yönetim sistemlerinde yeterli tecrübeniz varsa (bana göre en az 4-5 yıl tecrübe ve 2 farklı sistem görmeniz veya kurmanızdan sonra) bu eğitim hem sizin kendinizi hemde standartları uygulamanızı geliştirmeniz, denetçi ile daha iyi ve doğru bir iletişim kurmanız ve sisteminizi geliştirmeniz açısından oldukça faydalı olacaktır. ancak yeterli tecrübeniz ve bilginiz yoksa 4-5 günlük bir bilgilendirme eğitiminden öteye gidemez.
Ama maddi durumunuz iyi ise veya firmanız karşılayacaksa istediğiniz zaman gidebilirsiniz![]()
Bookmarks