Eğitim örgütlerinin hizmetlerinde etkililiği sağlayabilmek için öğrenip uygulaması gerekenler her geçen gün artmaktadır. Eğitim ve yönetim anlayışındaki değişmeler, bu değişmelere iyi adapte olan eğitim örgütleri için başarıyı getirmekle birlikte, durağan bir yapıda olanlar için başarısızlık kaynağı olmaktadır. Ülke çapında bir gelişmenin sağlanabilmesi için eğitim örgütleri arasında hem rekabetin, hem sinerjinin birlikte ele alınması gerekmektedir. Rekabet, eğitim hizmetlerinde nitelik yarışı, sinerji ise uygulamaların birbirini tamamlaması, belli konularda ortak hareket edilmesi, geride kalanlara yardım edilmesi, topyekün bir öğrenme kültürünün oluşturulması ve iyi uygulamaların transferini vurgulamaktadır. Kıyaslama yaklaşımı örgütlerin birbirinden öğrenmesini sağlarken, bir rekabetinde başlangıcı olmaktadır. Bu makalenin amacı eğitim örgütlerinin birbirinden öğrenmesini sağlamak ve aralarında rekabetle birlikte sinerji oluşturmak amacıyla kıyaslamanın eğitim örgütleri açısından incelenmesidir.
şifre:www.forumfood.net
|
|
|||||
|
|||||
|
|
|||||

LinkBack URL
About LinkBacks

Paylaş