gıda mühendisi biri diyetisyenlik yapabilirmi acabaa
evet
hayır
gıda mühendisi biri diyetisyenlik yapabilirmi acabaa
yapar yalnız mesleki olarak biraz tıp alanında kendini geliştirmesi lazım yani gıda müh.leri şeker ve tansiyon hastalarına yaşına göre yemek reçetesi yazamaz tabii uzman deilse![]()
mensur arkadaşım ankette koymuşsun ama bu bizim evt yada hayır cevabımıza göre yapılacak bir iş değil zaten tabıkı gıda müh. yasalara göre diyetisyenlik yapamıyor. ayrıca daha yenı bu konuyu tartıştık diyetisyen olarak forumda aratırsan herkesın fikrini ordan okuyabilirsin
yapması yasal değil. diyetisyenlik bölümü mezunları ancak diyetisyenlik yapabilir. yapabilir diye oy verenler kimler bilmiyorum artık.![]()
Yapar hemde fazlasını yapar :)) nolcakki biri dilim ekmek kibrit kutusu kadar peynir 4 tane zeytin birde meyve suyu iç o kadar .. ekmeği 1 yada 2 dilim ye fazla yeme :
)) herkese aynı laflar aynı sözler ::
) olur olur bal gibi olur
gıda mühendisi neden diyetisyenlik yapsın?ben anlamıyorum bu ihtiyaç nerden doğuyor..diyetisyenlerin aldığı eğitim bizden farklı 2-3 ders alıp diyetisyenlik yapamamalıyız bence böyle bi beklentimizde olmamalı..sonuçta eğer bu kadar yakın dallardaysak onlarında aynı imkanı olmalı..gıda mühendisi ve diyetisyen çatışmasının arasında kalmış biri olarak söylüyorum bunu kendi alanımızı biz hakkıyla yerine getirelim onlarda kendi alanlarını...
bu ihtiyaç gıda mühendislerinin çok olmasından yadaesrabozkurt Nickli Üyeden Alıntı
firmaların çoğu zaten bi gıda müh. çalıştırıyorum bi diyetisyene ne gerek var oda aynı işi yapar diye düşünüyor sanırım...
Esracım kimin ne iş yaptığından bahsetmiyoruz ama sonuçta kesişen bir nokta war istesende istemesende senin ve benim başımda olduğu gibi (herşeyi ben bilirim çünkü ben diyetisyenim) bu düşünceye sahip bir sürü diyetisyen ve bunların hiçbiri gıda müh. sewmez nedenide gıda müh.lerinin kendileriyle aynı kategoriye girmesi (tabi aşçı başlarını saymadım sen daha bir tane gördün ben belki 100 aşkın aşçı başı gördüm)çünkü onlar asil insanlar biz marabayızama eğer onlar benim işime burnunu sokarsa hiç affetmem bende sonuna kadar gider onun bilgi seviyesine ulaşmaya çalışır her ne eksiğim warsa daha sonra onu ezerim.
hiç affetmem bu doğanın kanunu eğer sen ezmezsen onlar mutlaka sana dişini gösterecektir. haa burada bir ara geleyim de yemek ısmarla
![]()
arkadaşlar ben gıda mühendiliği bölümünü yeni okumaya başladım ve şimdiden milet yaw ne yiyeimde zayıflayayım ne yiyeyimde şişmanlayayım gibi sorular sormaya başladı bende acaba yasaların bana el verdiği şekilde onlara bunuye zayıflabunu ye şimnanla diyebilme yetkisine sahipmiyim diye sordum
şaka biryana sağlıklı beslenme ve diyet gibi konularda bilgili oluyorlarmı yani bunun derslerini alıyorlarmı
Kesinlikle yapabilir neden yapamasın ki ? Bütün yiyeceklerin besin değerlerini ve daha birçok herşeyi öğreniyorlar.
yasalara göre yapılmıyor fakat yapabiliriz diye düşünüyorum hiç işi olmayan meslek grupları bizim işimizi yapıyorsa bizde diyetisyenlik yapabilmeliyiz ama yasalar işte o zaman bizim mesleğimizin de yapılmaması yönünde yasa çıkarsınlar herkez kendi işini yapsın neden bizim işimize karışıyorlar![]()
en iyi şekilde yapabileceğini düşünüyom yanlız biraz tıp alanında kendini yetiştirirse
Veterinerler un fabrikasında çalışıyorsa ve diyetisyenler yemek fabrikalarında hijyen kontrolü yapabiliyorsa kimse alınmasın ama alırım Ayşe Baysal'ın kitaplarını çatır çatır kalori hesaplarım.
Bookmarks