BRC (İngiliz Perakendeciler Birliği, İngiltere perakendecilerinin çıkarlarını temsil eden bir İngiliz ticaret kurumu) tarafından geliştirilmiş olan BRC Global Standardı- Gıda, gıda ürünlerinin temininde bir standart oluşturmak için ve yasal kurumlar tarafından yapılacak olası bir cezai takibatta İngiltere perakendecilerine ve marka sahiplerine kendi "teknik yeterliliğini" ispatlamada delinin ana parçası olması için geliştirilmiştir. Standard, dünya çapında gıda tedarikçileri tarafından özellikle de İngiltere perakendecilerine ürün sağlayan kuruluşlar tarafından benimsenmektedir. Standarda göre belgelendirme üreticilerin, marka sahiplerinin ve perakendecilerin kendi yasal yükümlülüklerini yerine getirmelerine yardımcı olurken nihai olarak da tüketicinin koruyucusu olur. Standart, ürün güvenliğinin ve yasallığının tüm alanlarını içeren kapsamlı bir içeriğe sahiptir ve teknik yeterlilik gerekliliklerini hem tedarikçi hem de perakendeci için tarifler.
Kimler için?
Ürün veya hangi ülkeden olduğundan bağımsız olarak özellikle İngiltere perakendecilerine gıda ürünü sağlayan tüm tedarikçiler için uygundur. Gerçekten birçok İngiltere perakendecisi kendi gıda ürünü tedarikçilerine BRC Global Standardı - Gıda şartlarını yerine getirmelerini önermektedirler.
Şartlar
Standardın ana şartları, dokümante edilmiş ve etkin bir yönetim sistemi olan HACCP'in benimsenmesi ve uygulanması ve fabrika ortam standartlarının, ürünlerin, süreçlerin ve personelin kontrolüdür.
Uyumun faydaları
Gıda yönetim sistemini BRC Global Standardı - Gıda şartlarına uygun olarak belgelendirmek aşağıdaki faydaları sağlayacaktır:
Gıda güvenliğinizi ve gıda güvenliği yönetim sisteminizi geliştirir.
Güvenli gıda üretmek için taahhüdünüzü gösterir
İngiliz perakendeciler topluluğu tarafından tanınmanızı ve kabul görmenizi sağlar.
Müşterilerinizin ürün güvenliğini ve kalite güvenini artırır.
Tedarikçi tetkiklerinin / değerlendirmelerinin sayısını azaltır.

LinkBack URL
About LinkBacks
Paylaş

Alıntı

Bookmarks