ÖZET
Times New Roman','serif']Bu çalışmada catering sektöründe üretimin akış şeması ortaya koyulmuş, saptanan kritik kontrol noktalarında yapılan tehlike analizleriyle, HACCP planı oluşturulmuştur. Güvenli ürünlerin eldesi için HACCP Sisteminde yapılması gereken faaliyetler belirtilmiştir.
ABSTRACT
THE APPLICATION OF HACCP SYSTEM IN CATERING SECTOR
In this research, flow diagram of the process for catering sector was presented and HACCP plan was obtained by conducting hazard analyses at the determined critical control points. Necessary activities, established in HACCP Systems, were stated for obtaining safe products.
GİRİŞ
Gıda Sanayiinde üretim yapan işletmelerin temel hedefleri kuşkusuz kaliteli ve sağlıklı ürünler üretip tüketiciye sunmaktır. Kalite güvenliğinin dolayısıyla ürün güvenliğinin sağlanmasında herkesin kişisel görevlerinin yanısıra sürekli bir yönetimi esas alan, hijyen sorumlulukları ve Kalite Yönetim Uygulamalarını kapsayan bir sistemin varlığı çok önemlidir. İşte bu noktada HACCP – Kritik Kontrol Noktalarında Tehlike Analizleri Sistemi devreye girmektedir. HACCP, gıda endüstrisinde güvenli bir ürün eldesinde iyi üretim tekniklerinin ve sanitasyon uygulamalarının sağlanabilmesi için etkin bir sistem olarak bilinmektedir (PIERSON ve CORLETT, 1992).
Dosya türü: doc
Dosya şifresi: www.forumfood.net
|
|
|||||
|
|||||
|
|
|||||

LinkBack URL
About LinkBacks