Biliyoruz ki yemek malzemelerinde ciddi fiyat artışları var.Maliyeti düşürmek için ne gibi tasarruf yollarına gidilebilir? Cateringlerde çalışan meslektaşlarımdan bu konuda fikirlerini bekliyorum.
Biliyoruz ki yemek malzemelerinde ciddi fiyat artışları var.Maliyeti düşürmek için ne gibi tasarruf yollarına gidilebilir? Cateringlerde çalışan meslektaşlarımdan bu konuda fikirlerini bekliyorum.
Bu konuda bence en iyisi üretim maliyetini düşürmek için satınalma aşamasında ucuza alım yapabilmek. Ucuza almak derken bahsetmek istediğim kullandığınız markayı ucuza almak yani kaliteyi düşürmeden. Toplu alım yapımı ciddi oranda kar sağlıyor ancak mali yönünüz güçlü ise.
Kullandığınız yakıt, elektirik, yemek dağıtım rutları, ekmek gibi unsurlarada dikkat etmeniz gerekli.
Bir önemli noktada 40 adet tabldot gönderdiğiniz yerden 40 adet geri alabiliyor musunuz? Malzeme kayıpları çok can yakıcı olabiliyor.
yemeğe yağı doldurmasanız o bile büyük tasarruf)
Veri analizleri yapın...(Reçeteler dogru mu , gramajlar yada porsiyonlar dogru mu ...) öçülebilecek her seyi ölçün.Eminim bir yerlere fazladan yağ pirinç salça gidiyordur
İş akış şemalarını oluşturun.Dar boğazalarınızı belirleyin.gereksiz stoklarınızı minimize edin hatta yok edin.üretiminizi mümkün mertebede yalınlaştırın.
işçiliklerinizi kontrol edin.tedarikçilerinizi denetleyin fiyat düşürmeye çalışın...
Kolay gelsin...![]()
konu güzel aslında tecrübeli arkadaşlar yardım edebilirse![]()
Bookmarks