biyojen amin analiz yöntemleri hakkında bir deney raporu hazırlamam lazım ama hakkında herhangi bir bilgiye ulasamadım cok acil yardım edebilecek biri varsa cok sevinirim ...............![]()
![]()
![]()
![]()
biyojen amin analiz yöntemleri hakkında bir deney raporu hazırlamam lazım ama hakkında herhangi bir bilgiye ulasamadım cok acil yardım edebilecek biri varsa cok sevinirim ...............![]()
![]()
![]()
![]()
[align=justify]Balık yenmesinden hemen sonra meydana gelen histamin zehirlenmesi olayı genellikle gıdaların kötü şartlarda işlenmesinden veya hammaddelerin bozuk olmasından kaynaklanmaktadır. Dolayısıyla su ürünlerindeki biyojen aminlerin özellikle de histaminin bulunuşu ile ilgili kalite kriterlerinin hem teknolojik hem de toksikolojik yönden tespit edilmesi büyük önem taşımaktadır (Türker ve diğ., 1996). Histaminin balık dokusundaki varlığı ton balıklarında tespit edilmiştir (Morovalı, 1979). 1950’li yıllardan sonra bakterilerin izolasyonu çalışmaları başlatılmıştır. Gıdalarda fazla histaminin bulunuşunu organoleptik (duyusal analizler) olarak belirlemek her zaman mümkün değildir. Çünkü herhangi bir besin maddesinin dış görünüşü, kokusu ve rengi değişmeden de yüksek miktarda histamin içerebilmektedir. Bu durumda histamin analiz metotları büyük önem taşımaktadır. AOAC (1990) tarafından önerilen histamin analiz metotları aşağıdaki gibidir;[/align]
1. İnce tabaka kromotografisi (TLC)
2. Yüksek Performanslı Sıvı Kromotografisi
3. Kolorimetrik metot
4. Flourometrik metot
Elimdeki bilgiler şuan için bundan ibaret, forumda tezler konusunda da biyojen aminler hakkında bir dosya paylaşmıştım, bitirme tezimdi, ama daha çok biyojen aminler hakkında genel bilgilendirmeye ve histamin zehirlenmesine balıklarda biyojen aminlere yer vermiştim
ben netten bayağı bi baktım aslında akademik gıda dergisinde ayrıntılı olarak vermiş bilgiyi ama internetten girilmiyo makalenin içeriğine abonelik istiyo dergi açısından eğer sayısını bulabilirsen daha rahat kaynağa ulaşabilirsin sanırım
Konu ilgili başlığa taşınmıştır![]()
Merhaba "safir" Bey
izmirgmo yahoogroups ta böyle bir yardım talebi vardı ve o yardım isteyen arkadaş siz misiniz bilemiyorum, orada Ayşegül Aytan isimli bir meslektaşımız güzel bir dosya paylaşmıştı, aynı dosyayı forumda da tubadaysal paylaşmıştı sizin için yararlı olabilir belki
Dosyaya aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz, kolay gelsin...
http://www.forumfood.net/showthread.php?tid=8062
cok sagolun sayenizde halloldu odev![]()
![]()
![]()
![]()
bu forum super ya yenı olmama ragmen cok sevdım ve hemen ısındım.......
Yardımcı olabildiysek ne mutlu bize
Bir de yazmak istediklerini tek mesajda birleştirisen daha mutlu oluruzdüzenle butonunu kullanabilirsin
![]()
peki bundan sonra mesajlarımı tek seferde göndermeye calısacagım![]()
Lütfen linki yeniler misiniz?
Bookmarks