cola
http://www.dosya.cc/cola.pps.html
cola
http://www.dosya.cc/cola.pps.html
gerçekten bukadar zararlı bir içeceği nasıl tüketiyoruz bilmiyorum elimden geldiği kadar kola almamaya çalışıyorum ama olmuo işte bazen dayanamıyorum![]()
yağ lekesini temizliyorbunu duymamıştım ne kdr zararlı bir madde bende severek tüketiyorum azaltmamız şart hatta tüketmemeliyiz
![]()
Colayı savunacak değilim ama gazlı içecek grubuna giren bir ürünü asit formatında anlatmak bence mesnetsiz iddaa grubuna girer. Bizler gıdacılarız ve olaylara elimizden geldiğince bilimsel yaklaşalım.
katılıyorum hedjaz..geçenlerde de gıda olarak tükettiğimiz margarin hakkında bu tarz bir slayt çıkmıştı. olaya bir gıda mühendisi gibi bakmak varken halkın olumsuz duyduğu birtakım yorumlardan bakmak yanlış geliyor bana da..kola evet faydalı bir içecek değil ama gıda olarak onlarca insan tüketiyor ve de üretilmeye devam da edecektir.bilimsel bir açıklama ile eksi ve artılarını ortaya koymaya çalışmalıyız..yine de paylaşım için teşekrler arkadaş..başarılar..![]()
gerçekten merak ettiğim için soruyorum.
colanın insan sağlığına ne gibi bi faydası var? ya da var mı?
ben şahsım adına bir faydası olduğunu düşünmüyorum ve tüketmemeye çalışıyorum o yüzden hedjaz ve assolist26 arkadaşların ne kastetiklerini pek anlayamadım olmayan faydası ve artısından nasıl söz edebilirizki
assolist artıları var demiş belki ordan faydaları var manası çıkarmış olabilir.
Faydası var veya yok bunu bilimsel bakış açısı ile tartışmamız gerektiğini söylüyorum. Lütfen bir gıdacı olarak günde milyonlarca litre tüketilen bir gıdanın (soft drinks) pas çözücü ve tuvalet temizleyicisi olarak kullanılabileceğini kabul edebilirmisiniz. Bunların ideolojik yaklaşımlarla yazılmış yazılar olduğuna inanıyorum ve böyle yazıların kesinlikle bu platformda yeri olmamalı.
İçerdiği kompenentleri tek tek ele aldığımızda (şeker CO2 ve Fosforik asit/sitrik asit kafein) yararları ve zararları yazılabilir. Önemli olan kullanım miktarı ve sürekliliği. Ayrıca muhteviyatındaki X maddesinin etkisi ve özellikleri.
Çok nadir içerim ve alışkanlık edinilmesini de istemem. Tavsiyem doğal maden suyu, meyve suyu ve ayran.
Bookmarks