mrb. özellikle beyaz çorbalarımda faz ayrışması yaşıyorum. mantar , sebze gibi çorbalar çok nadir mercimek... faz ayrışması yaşıyorum.
bunun sebebini ve çözümünü bilen var mı ?
Acil yardım!!!!
mrb. özellikle beyaz çorbalarımda faz ayrışması yaşıyorum. mantar , sebze gibi çorbalar çok nadir mercimek... faz ayrışması yaşıyorum.
bunun sebebini ve çözümünü bilen var mı ?
Acil yardım!!!!
bi bilen yok mu?
Bu sorun bizde mercimek çorbasında oluyordu. Bunun için biz rondo türü bi alet kullanıyoruz,tamamen engel olmuyor ama büyük oranda hallediliyor problem. Diğer çorbalarda bu tür bi ayrışmayla ben karşılaşmadım.
bizde de mercimekte değilde beyaz çorbalarda oluyor. rondo çorbayı özleştirir. sorun beyaz çorbalarda özleşme problemi değil gibi sanki. sebebi ne olabilir ?
Çorbada özleşme problemi dışında nasıl bir sorun olabileceğini bilemiyorum açıkçası. Kullanılan unun az gelmesinden de kaynaklanabilir. Bu arada bu problem mühendisin değil aşçıbaşının çözmesi gereken bi problem bence.
kullandığınız un kalitesi ve miktarını değiştirirseniz bence sorun çözülür
ÖZLEŞME PROBLEMİ değil gibi çünkü;
çorbanın yapılışta ki kıvamı çok iyi oluyor. kıvamı da tadı da tam istediğimiz gibi.
ama sonradan çorbaya ne oluyorsa açılıyor-duru bir kıvam alıyor.
ama bu yapılan tüm çorbalarda görülen bir problemde değil. yapılan çorbanın %30 unda falan yaşanıyor bu sorun.
un olabilir mi diye bende düşündüm ama undan olsaydı çorbanın tamamında faz ayrışması olması gerekirdi. bide bu olay sanki zamanla alakalı gibi. durdukça faz ayrışması daha fazlalaşıyor.
yani meslektaşlarımdan bilen varsa bana yardım etsin. çünkü çözüm bi türlü bulamıyorum. aşçılarda düşünüyor. onlarda çaresiz kaldı
yaniii
acilllllll yardım lütfennnnnnn))))))))))
selam,
bahsettiğin konuda kendimce yorum yapacağım,ayrışma sebebi suya katılan hammaddenin sudan ağır olmasıda olabilir,çorbaya yeterli kıvamı verirsen sanki bu oran minimize olur gibime geliyor deneyip görmekte fayda var.ben yoğurtlu çorbayı yaparken terbiyesine çorba oranına göre yumurtada kırıyorum,yumurtanın tutucu özelliği var diye öğrenmiştim.Köfte yaparkende katarız yumurtayı etler dağılmasın diye.eğer yumurta denemediysen bide bunu dene.orta boy bir tencerede yaptığım beyaz çorbalara bir adet yumurta katarım ben.umarım sorunun çözülür.iyi çalışmalar.
YUMURTA KATMAYI DENİYECEM...
Umarım çözülür.
nasıl faz ayrışıyor çorbada bu şekilde ....
sebebini bi türlü bulamadım halen
Sorun çözüldü mü merak ettim?
Bu konuda soya veya mısır ununu da deniyebilirsin canım lesitin içeriğinden ötürü çözüm getirebilir ...
denemelere yeni başladım. faz ayrışıyor diye beyaz çorba yapımına ara vermiştim.
ama denemeler başarılı şimdilik![]()
bende çok merak ettim sorunu ne durumda,halletmiş gibi bir hava var sanki .)
Bookmarks