: Damizlik Süt Sığırcılığı Projesi
: Doc
: .......

Projenin Tanımı: En az 20 bas ve en çok 50 bas Süt Sığırı kapasitesine sahip isletmelere; sözleşmeli Süt Sığırcılığı esasına dayalı, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Tarımsal Üretim ve Geliştirme Genel Müdürlüğü(TÜGEM) koordinatörlüğünde, T.C Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerince kullandırılan %60 Faiz İndirimli Kredinin belli kapasite ve ölçekte olan süt sanayi ve entegre süt sığırcılığı isletmeleri aracılığı ile kullandırılarak, hayvancılığın gelişmesine olumlu katkı sağlamak ve üreticinin daha yüksek gelir elde etmesini amaçlamaktadır.

Projenin Amacı: Banka ve kooperatif kredilerinin Süt sığırcılığında kapasite oluşturulması için ülke çapında etkin bir şekilde kullanımı ile, Tarımsal üretim ve Tarımsal sanayi entegrasyonunun sağlanması amaçlanmaktadır.

Projenin Gerekçesi: Türkiye’de hayvancılığın özellikle süt sığırcılığının gelişememesinde en önemli faktörlerin basında finansman kaynaklarının etkin kullanılamaması gelmektedir. Hayvancılık Sektörü için belirlenen Ulusal Hedeflerin gerçekleşmesi ancak isletmelerin yapısal sorunlarının giderilmesi ile kredi kaynaklarının iyileştirilmesine bağlıdır. Sektör için kronik hale gelen sorunlar uygulanan destekleme ve kredi politikaları ile azalmaya başlamıştır.

Ülkemizin son yıllarda siyasal ve ekonomik istikrara kavuşması, enflasyonla mücadelede sağlanan basari, rant ekonomisi yerine üretim ekonomisine geçiş, girişimcileri özellikle süt sığırcılığı yatırımlarına yöneltmiştir. Bu gelişmeler ve yönelmeler Tarımsal kredilendirme faaliyetlerini de etkilemiştir

: