Sizce Turizmde Gıda Mühendisi olmakla cateringte Gıda Mühendisi olmak arasında ne fark var?
Sizce Turizmde Gıda Mühendisi olmakla cateringte Gıda Mühendisi olmak arasında ne fark var?
turizmde açık büfeden yemek yersin
Cateringte dabldottan
Şaka bi yana arasında dağlar kadar fark var.
turizmin + ları hep fazla
1- kalite yönet,m sistemlerini daha iyi öğrenirsin.
2- menuler ve üretim daha zengindir. tüm değişik prosesleri görebilirsin.
3- mutfak dışında diğer departmanlarıda tanırsın ve bilirsin( house keeping, teknik vs vs)
4- mavi bayrak, beyaz bayrak, yeşil yıldız gibi değişik sistemleride öğrenirsin.
5- yerinde sunum olduğu için cateringteki gibi dışarılarda neler olup bitiyor diye düşünmek zorunda kalmazsın.
6- Değişik ırklardan ve kültürlerden insanlarla tanışırsın. msn de facebookta arkadaş olursun( Örn: RUSLAR vs vs )
7- Personel daha bilinçlidir. denileni daha iyi kapar. aşçılar kazan aşçısı değil, profesyoneldir.
8- vs vs vs
Benim aklıma gelenler şimdilik bunlar...
söylediklerinizin hepsinde haklısınız ama ben diğer departmanlara iş yaptırmakta çok zorlanıyorum. en az 5 kez hatırlatmam gerekiyor. sizin bu konuda verebileceğiniz bir tavsiye var mı?
mesela siz teknik servisten isteklerinizi yazılı mı bildiriyorsunuz sözlü olarak mı?
birilerine iş yaptırmak istiyorsanız, daha doğrusu bir işin olması gerekiyorsa bunu asla sözlü olarak belirtip geçmeyin. unutmayın "Söz Uçar Yazı Kalır.." bir iş olmadığında neden söylemedin derlerse söyledim demenin hiçbir anlamı yok, inanmazlar.. yalancı duruma bile düşebilirsiniz.. her zaman yyapılması geerkeni yazılı olarak bildirin, gm'e cc yapın..
sonra yapılmazsa en azından elinizde söyleyip yaptırmaya çalıştığınıza dair kanıt var...
teşekkür ederim![]()
Yazılı bildirimlerinizde benimde tavsiyem mutlaka termin belirtin.
Tabi bunu yaparken astlarınız ile üstlerinize yazdığınız dil ve talep şekli aynı olmasın...
“Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.”
Bookmarks