2006 senesinde devlet 10 tane gıda muhendisi aldı. bu sene ise tarım ve köy işlerine ayrılan kontenjan sayısı sadece 16 bu açığı da ziraatçiler ile kapatırlar. ben bugune kadar devletın gıda teknıkeri aldığını görmedim. sanırım el altından alıyorlar![]()
2006 senesinde devlet 10 tane gıda muhendisi aldı. bu sene ise tarım ve köy işlerine ayrılan kontenjan sayısı sadece 16 bu açığı da ziraatçiler ile kapatırlar. ben bugune kadar devletın gıda teknıkeri aldığını görmedim. sanırım el altından alıyorlar![]()
gecen sene alınan gıda mühendisi sayısı 2000 geciyorken bu sene 10 tane alınmasının altında bende baska nedenler arıyorum. tarım köy işlerinde çalışan bir arkadasımın söylediğine gore baya gıda mühendisi alınmıs bu sene ama duyurusu yok. el altından oldugu görüşündeyim bende...
aldığım duyumlara göre köy işlerine memur olarak girmek için 10 milyar bile veren varmış. yanı alımlar hep el altından biz daha çoook bekleriz
dayın amcan varsa heryerde ıs var maalesef![]()
10 milyara memur olunuosa hemennşaka tabi
Kpsszedelerdenimİki sene girdim, iyi puan almama rağmen malesef yerleştirilemedim, hem AB gündemi var diyorlar hem de o kadar gıda mühendisi açığı var, koca İstanbulda 50 tane (sayıdan emin değilim ama azmış) mühendis ne kadar yerle ilgilenebili rve ne kadar kontrol tam olabilir. O kadar eğitimli işsiz varken bu kadar komik rakamlarda kişi alınması ilginç.
EVET DEVLET GIODACI ALMIYOR ÇÜNKÜ GÖRWVİNİ VETERİNER ZİRAAT MÜH LİSE MEZUNU MEMURLARA ÇEVRE SAĞLIĞI MEZUNLARINA YAPTIRMAK İÇİN 1 AYLIK KURS VERİP HEPSİNİ O ALANDA 1 AYDA UZMANLAŞTIRIYOR
Aslında uzmanlaştırma denemez. sahtecilik gibi bişey oluyor. gıda mühendisine benzetmeye çalıştıkları sahte uzmanlar diyebiliriz. sanıyorum zannımca
EYVAAAAAAAH!ben daha 1. sınıftayım ya bıraksam mı ne?Ne güzel moral veriyorsunuz ya valla.ben bi daha mı girsem össye ya da yok yok evde oturayım ben belki hayırlı bi kısmet çıkar)
gecen yıne acık pozısyonlar acıldı alınanlar tarım mezunları bır dunya ımam,posta dagıtıcısı alınıyor.
posta dagıtıcısı mı olsak
BAK POSTACI GELIYOOORRR SELAM VERIYOORRR....
![]()
BASIN DUYURUSU
(06 Nisan 2007)
T.C. Tarım ve Köyişleri Bakanlığının Sözleşmeli Pozisyonlarına Yerleştirme Yapmak için Adaylardan Tercih Alınması
T.C. Tarım ve Köyişleri Bakanlığının 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesine göre istihdam edeceği sözleşmeli pozisyonlara yerleştirme yapmak amacıyla adaylardan tercih alınacaktır. Bu amaçla hazırlanan Kamu Personel Seçme Sınavı KPSS-2007/2 Tercih Kılavuzunda lisans düzeyindeki sözleşmeli pozisyonlar yer almaktadır.
Kılavuzda yer alan sözleşmeli pozisyonlardan tercih yapabilmek için 10-11 Temmuz 2004 tarihlerinde yapılmış olan 2004-KPSS veya 01-02 Temmuz 2006 tarihlerinde yapılmış olan 2006-KPSS/1’e girilmiş ve bu sınavların en az birinden KPSSP3 puanının alınmış olması gerekir.
Kılavuzda 333 adet lisans düzeyinde 4/B sözleşmeli pozisyon bulunmaktadır.
KPSS-2007/2 Tercih ile yapılacak yerleştirme için adaylar, 09-16 Nisan 2007 tarihleri arasında tercihlerini, aynı tarihlerde ÖSYM’nin internet sitesinde yayımlanacak olan Kılavuzda yer alan kurallara göre internet üzerinden kendileri yapabilecekleri gibi, ÖSYM sınav merkezi yöneticiliklerine 3,00 YTL ödemek suretiyle bu yöneticiliklerden de ÖSYM’ye internetle gönderebileceklerdir. Bu süre kesinlikle uzatılmayacaktır. ÖSYM’ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacaktır.
ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticiliklerinin adresleri ÖSYM’nin internet sitesinde yer alacaktır.
KPSS-2007/2 Tercih ile yapılacak yerleştirmeye başvuracak adayların KPSS-2007/2 Tercih Kılavuzunu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.
Basınımıza saygıyla duyurulur.
Prof. Dr. Ünal Yarımağan
Başkan
ne dersiniz bizede kadro verilir mi![]()
www.osym.gov.tr
Sözleşmeli pozisyonlarda yokuz
*Veteriner lisans programõndan mezun olmak.
*Su Ürünleri lisans programõndan mezun olmak.
*Hayvansal Üretim, Zootekni veya Zooteknik, Süt Teknolojisi lisans programlarõndan birinden mezun olmak.
*Bitkisel Üretim,Bahçe Bitkileri,Bitki Koruma,Tarla Bitkileri,Toprak lisans programlarõndan birinden mezun olmak.
*Tarõmsal Mekanizasyon lisans programõndan mezun olmak.
*Tarõm Teknolojisi,Tarõm Makineleri,Tarõmsal Yapõlar ve Sulama lisans programlarõndan birinden mezun olmak.
*Tarõm Ekonomisi lisans programõndan mezun olmak.
ne yazıkki
Devlet ilk kez gıda mühendisi alımını 2004 yılında yaptı (350 tane ). Bende ilk girenlerdenim**(2004 yılında KPSS 3 puan Türü 81 ile atandım.) Alımlarda torpil olmuyor. Herşey şeffaf. Kpss sınavıyla alınıyor.Bende hiç torpille gireni (mühendisler için )duymadım.
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nda gıda denetçisine ihtiyaç var. Gıda Kontrolörü olmak için; Gıda Mühendisi,Ziraat Mühendisi, Su Ürünleri Mühendisi, Kimya Mühendisi, Veteriner Hekim veya**diğer bölümler için gıda konusunda yüksek lisans yapmış olma şartı var. Burdan anlaşılacağı gibi tarımda Gıda denetimleri en az dört yıllık gıda konusunda eğitim almış üniversite mezunları tarafından yürütülüyor. Gıda teknikerleri ve diğer teknikerler bu kapsam dışında. (Şu anda tarımda gıda denetimi yapan Çevre sağlık teknisyenleri Sağlık Bakanlığından geçtikleri için hakları saklıdır bu nedenle gıda denetim hizmetlerinde kullanılıyor. ) Bunların dışında teknisyenler ve teknikerler gıda denetimi yapamıyorlar.
Yukarıda saydığım diğer bölüm mezunları da Gıda kontrolü yapabildikleri için gıda mühendisi alımı az.
Gün geçtikçe gıda güvenliğinin önemi daha da anlaşılmaktadır. Gıda denetim hizmetlerinde yeni bir yapılandırılmaya gidilebilir.
Şu anda 4/B kapsamında tarımda çalışan Ziraat mühendisleri ve Veteriner Hekimler köylerde ve beldelerde çalıştıkları için aralarında gıda mühendislerinin olmaması doğal (bir gıda mühendisi köyde veya beldede ne yapabilir ki). Fakat gıda denetimleri konusunda gıda mühendisi alınması gerekli. Gıda güvenliği konusu önemli.
Yorum size kalmış
Nereyi kazandınız? İstanbul mu? Ben de o sene girdim ve 80 le açıkta kaldım, o kadar alım olduysa şans bana mı gülmediYa da yanlış liste mi yaptım bilemiyorum. Ama en azından İstanbul gibi büyük bir şehre o sene 50 kişi alındı sanırım, yeterli geldi mi peki? Denetim her yerde yapılabiliyor mu?
Ben Bingöl'ü kazandım.İstanbul ilk tercihimdi ama olmadı. Sanırım en düşük puanla ben atandım, ama ikinci yerleştirmede atanmış olmanız gerekirdi. 80 puanla İstanbul'a dahi atanabilirdiniz. Gıda denetçi sayısı az yeterli değil, özellikle büyük şehirlerde
Selam, ben de Kasım 2004'te TKB'na atandım. feritak-23, ziraat ve su ürünleri müh. ile vet.hekimleri bir aylık kursla değil sadece bir haftada gıda kontrolörü yapıyolar. Ne yazıkki biz de onlarla aynı kursa katılarak aynı unvanı aldık.EVET DEVLET GIODACI ALMIYOR ÇÜNKÜ GÖRWVİNİ VETERİNER ZİRAAT MÜH LİSE MEZUNU MEMURLARA ÇEVRE SAĞLIĞI MEZUNLARINA YAPTIRMAK İÇİN 1 AYLIK KURS VERİP HEPSİNİ O ALANDA 1 AYDA UZMANLAŞTIRIYOR
Malefes her sene açılan kadrolara başvurdum ama sonuç yokismailakbas Nickli Üyeden Alıntı
Bu gidişler de açmayacaklar gibi![]()
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı yeniden bir yapılanma süreci içinde. İsmini "Gıda ve Tarım Bakanlığı" olarak değiştirecek diye bir söylenti var. Eminim bu yeni süreçte Gıda Mühendisi alımına önem verirler.
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı bu sene yeni yapılanma sürecinde bir personel alımı yapabilir. ziraat, gıda, su ürünleri, kimya mühendisi ve veteriner hekim. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ismindeki Köyişleri ibaresi kalkacak, "Tarım Bakanlığı" veya "Tarım ve Gıda Bakanlığı" olacak. bekleyelim görelim
Merhabalar herkese..
Bildiğiniz gibi bu sene b grubu kpss alımı yapılmayacak sadece a grubu ve öğretmenlik mezunlarına atama yapılacak.Ben şunu öğrenmek istiyorum; bildiğim kadarıyla b grubuyla atanıyoruz fakat a grubu sınavına bizde girebiliyoruz, acaba bu sınava girince neler yapabiliriz veya nasıl bi atama şekli oluyor, hangi vasıfla atamalar yapılıyor.Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim a grubu ile neler yapabiliriz.teşekkürler şimdiden..
Bildiğim kadarıyla A grubu, bakanlıklardaki görevler için ve çok yüksek puan almak gerekiyor. Bunun yanında da bazılarının tercihlerinde KPDS dil sınavına da girmiş ve iyi puan alınması isteniyor. Çok fazla sayıda da almıyorlar sanırım.
Bu arada 2004 ve 2006 da kpss ye girenler varsa, bu sınavlarda alınan puanların geçerliliği 2008 sonuna kadar. detaylı bilgi www.osym.gov.tr de![]()
Zaten b grubundan atama yeterince yapılmıyor o zaman a grubunda hiç şansımız yok desenize.Yeni mezun olacak biri olarak gelde bunalma şimdi![]()
Şimdiden girmeyin bunalıma önce bir okulu bitirindedaha les var kpss, kpds sınavlar bitmez... sonra iş derdi, yemek fabrikasında ilk deneyimler, az maaş çok iş... gözünü çok korkuttum pardon
Ama şanslıysan daha doğrusu hedeflerini iyi belirleyip çalışırsan istediğin yerlere gelebilirsin
![]()
Bunalma değil çalışma zamanı dediğiniz gibievet şartlar çetin fakat elden gelenleri yapmak lazım malum mühendislik devamlı gelişen bir sektör bu değişimide ayak uydurmak lazım tabi işi en baştan sağlam tutup iyi hazırlanarak, hadi bakalım devlete giremessek bizde bi yemek fabrikasında akşama kadar aşçıyla işçilerle didişiriz
Yok ya bizim değerimizi bilmiyorlar zaman gelecek gelin bizle beraber çalışın diyecekler bakalım bu sefer biz kabul edecekmiyiz
![]()
arkadaşlar,
gıda mühendisliği bölümü devlete memuru yetiştirme bölümü değil. Atamalrın yetersiz olduğu, kamuda yeterince değerlendirilmediğimiz, Bakanlığın nitelik ve nicelik açısından personelinin yetersizliğinden dolayı, denetimlerin yetersiz kaldığı bir gerçek. Ama özel sektörde de kendimizi kabul ettirmemiz, gıda sektörünün ileriye gitmesi ve gıda güvenliğinin sağlanması için özel sektörde de çalışmamız, mücadele etmemiz gerekiyor.
zor arkadaşlar işimiz zor.devlet gerçekten gıdacı almıyor.
şartlar çok çetin.çalışma şartları ve ortamları insanın sabrını sürekli zorluyor.ben 4 yıldır catering sektöründe çalışıyorum.inanılmaz zor.
bence de işimiz çok zor arkadaşlar!!!
özel sektörde çalışmak çok zor ve riskli! her ne kadar işimden memnun olsam da devlet memurlarının rahatlığına özenmiyor değilim ve alımları takip ediyorum.
ama yok işte
bu devlet bizi atamayacak
torpil yok diyen arkadaşlara da sesleniyorum: torpil var; aynı sene kpss'ye girip de aynı yere başvuranlardan yüksek puanlı olan değil düşük puanlı olanı atandı!...![]()
arkadaşlar,tarım bakanlığı alacağı kadroyu ösym ye bildirmiş.ziraatçi bir arkadaş 600 kadro bildirildiğini 272 kişinin ziraatçi ve veteriner olduğunu söylüyor.doğruluğunu bilmiyorum sadece bir duyum.doğru ise inşallah gerisi gıdacı olur.alım tarihi de belli değil,bekleyen arkadaşlar varsa allah sabır versin.bakanlık kimyacı,ziraatçı,veteriner ve ev ekonomisti kişilere denetleme görevini veriyor.gıda müendisinin yapacağı işleri başka meslek gruplarına veriyor.mesleğimizin önemini pek kavramış değil kimse.
Bookmarks