: Döküman ve Veri Kontrol Prosedürü
: Doc
: Bilinmiyor

AMAÇ:
Bu prosedürün amacı, Kalite Yönetim sisteminde yer alan dokümanların ve verilerin hazırlanması, yayınlanması, dağıtımı, korunması, güncelleştirilmesi, değiştirilmesi ve iptal edilmesi çalışmaları için kontrol gereklerini, yetki, sorumluluk ve yöntemleri tanımlamaktır.

2. İLGİLİ DÖKÜMANLAR:
Geçerli Doküman Listesi
Doküman Dağıtım Formu
Backup Alma Talimatı

3. SORUMLULUK:
Bu prosedürün uygulanmasından özellikle Kalite Güvence Müdürü ve Yönetim Temsilcisi başta olmak üzere tüm personel sorumludur

4. PROSEDÜR:
4.1. DOKÜMANLARIN HAZIRLANMASI
4.1.1. Kalite El Kitabının Hazırlanması
Kalite El Kitabı Kalite Güvence Müdürü tarafından hazırlanır Yönetim Temsilcisi tarafından gözden geçirilir. Hazırlayan hanesi Yönetim Temsilcisi tarafından imzalanarak Genel Müdür onayına sunulur. Genel Müdür kontrol ederek onay hanesini imzalaması ile Kalite El Kitabı yürürlüğe girmiş olur. Kalite El Kitabında şirketimizin yönetim sistemi genel ve özet olarak tarif edilir. Firmamız üçüncü şahıslara ve müşterilerimize Kalite El Kitabında çizilen çerçeve içerisinde tanıtılır. Kalite El Kitabı uygulamakta olduğumuz ISO 9001 standardının maddelerine paralel olarak bölümler halinde hazırlanır. Kalite El Kitabında prosedür düzeyindeki sistem elemanlarına ve dokümanlara atıflar yapılır. Kalite El Kitabı formatında yer alan bilgiler aşağıda açıklanmıştır.

: