merhaba arkadaşlar
sizden dondurlulmuş ürün speksifikasyonları ve formları ile ilgili yardım istiyorum. hammadde kabul proses vs.
merhaba arkadaşlar
sizden dondurlulmuş ürün speksifikasyonları ve formları ile ilgili yardım istiyorum. hammadde kabul proses vs.
DONDURULMUŞ GIDALARIN GENEL ÖZELLİKLERİ
(Sebze- meyve- unlu gıdalar)
Dondurulmuş gıdalar (40 mikron kalınlığında) 2,5-10 kg ‘lık kapalı poşetlerde (polietilen) teslim edilecektir.
Dondurulmuş gıdalar -18C’den daha düşük sıcaklıkta ve %90-95 nisbi nem ortamında ve soğuk hava zincirini devam ettirecek kapalı araçlarla (termokingli) teslim edilecektir. Bu araçlar dışındaki, araçlarla teslim edilecek gıdalar kabul edilmeyecektir.
Gelen ürünlerde yumuşama, çözülme, renk değişikliği, karlanma ve ambalajın bozuk olması (ambalajın yırtılmış, delinmiş olması, hava alması vb.) durumlarında ürün teslim alınmayacaktır.
Ambalaj üzerinde firma adı, adresi, ürünle ilgili barkod no’su, ürünün cinsi, üretim ve son kullanma tarihi ve net ağırlığı bulunacaktır.
Firma teslim alınmış olan dondurulmuş gıdaları muhafaza etmek amacıyla yeterli sayıda derin dondurucuların her türlü bakım ve onarımından sorumludur.
Derin dondurucuların arızası yada herhangi bir elektrik kesintisi nedeniyle dondurulmuş gıdaların çözünmesi halinde ürünler firma tarafından yeni ürünle değiştirilecektir.
DONDURULMUŞ TAZE BEZELYE
Dondurulmuş gıdaların teslim alımı sırasında ürünün ısı derecesini ölçmek amacıyla, en az iki tane uygun amaçlı ısı ölçer cihazı bulundurulacaktır.
Dondurulmuş taze bezelyenin kapçıkları ayrıldıktan ve elde edilen bezelye tanelerinin boylamaya tabi tutulup tekniğine uygun bir şekilde haşlandıktan sonra hücre zarı parçalanmadan IQF (tek, tek) sistemi ile dondurulmuş olmalıdır.
Dondurulmuş taze bezelyede kesinlikle yabancı madde bulunmamalıdır. 3 numara iri boy olacaktır.
Kendine has tat, koku ve renginde olmalı, yabancı madde bulunmamalıdır.
Dondurulmuş taze bezelyede kesinlikle hiçbir katkı maddesi kullanılmalıdır.
DONDURULMUŞ TAZE ISPANAK
Dondurulmuş ıspanaklar ayıklanıp yıkandıktan ve tekniğine uygun bir şekilde haşlandıktan sonra hücre zarı parçalanmadan IQF (tek, tek ) sistemi ile dondurulmuş olmalıdır.
Dondurulmuş ıspanaklarda kesinlikle yabancı madde bulunmamalıdır.
Kendine has tat, koku ve renginde olacak, yabancı tat ve koku bulunmayacaktır. Aynı parti numaralı ürün alınacaktır. Donuk kalıp şeklinde ıspanak alınmayacaktır.
Dondurulmuş ıspanaklarda kesinlikle hiçbir katkı maddesi kullanılmamalıdır.
DONDURULMUŞ TAZE BAMYA
Dondurulmuş taze bamya körpe, çekirdekli, küçük ve sertleşmemiş olacak, bamyaların başları alınıp yıkandıktan, boylama işlemine tabi tutulduktan sonra hücre zarı parçalanmadan IQF ( tek, tek ) sistemi ile dondurulmuş olmalıdır.
Dondurulmuş taze bamyada kesinlikle yabancı madde bulunmamalıdır.
Kendine has tat, koku ve renginde olacak, yabancı tat ve koku bulunmayacaktır. Muayene komisyonu sivri ve ya tombul bamya seçimi yapacaktır.
Dondurulmuş taze bamyada kesinlikle hiçbir katkı maddesi kullanılmamalıdır.
DONDURULMUŞ TAZE FASULYE
Dondurulmuş taze fasulye günlük olarak gelen taze fasulyelerin yıkanıp uçları kesildikten sonra 2 veya 3 parçaya bölünüp tekniğe uygun bir şekilde haşlandıktan sonra hücre zarı parçalanmadan IQF (tek, tek ) sistemi ile dondurulmuş olmalıdır.
Dondurulmuş taze fasulyede kesinlikle yabancı madde bulunmamalıdır. Aynı parti numaralı ürün getirilecektir.
Kendine has tat, koku ve renginde olacak, yabancı tat ve koku bulunmayacaktır. Haşlanıp bakıldıktan sonra kabul edilecektir.
Dondurulmuş taze fasulyede kesinlikle hiçbir katkı maddesi kullanılmamalıdır.
teşekkürler meyva grubu kiraz vişne speksifikastonları veya ekte yer alan ürünlerin proses ve kalite kabul şartlarını alabılırmıyım
Bookmarks