: Efes Pilsen Staj Raporu : Bilinmiyor
2009-2010 Eğitim-Öğretim yılı yaz pratik çalışmamı Anadolu Efes Biracılık Ve Malt Sanayi A. Ş.’ nin Ankara’nın Kazan ilçesindeki fabrikasında yaptım. Stajım süresince biranın hammaddeden tüketiciye ulaşma sürecini genel olarak gözlemledim. Biranın hammaddesi olan arpanın fabrikaya kabul edilişinden bira haline dönüşme sürecindeki aşamaları, bu süreç içerisinde yapılan analizleri üretim departmanında yaptığım çalışmam süresince takip ettim. Bu aşamalar en temel olarak kaynatma, fermantasyon ve filtrasyon aşamalarından oluşmaktadır. Ayrıca bu aşamalardaki ürünlerin standartlara uygunluğunu kontrol eden laboratuar departmanında çeşitli analizlerde de çalıştım. Tesiste bulunan ekipmanların işleyişini gözlemleyerek yapılan işlemlerde neler kullanıldığını ve hangi ekipmanlara ihtiyaç duyulduğunu öğrendim.
Yazmış olduğum bu raporda öncelikle kurum hakkında bilgiler verip daha sonra üretim sürecinden ve bu süreç sırasında yapılan analizlerin Anadolu Efes Biracılık Ve Malt Sanayi tarafından nasıl uygulandığından bahsedeceğim.
:
|
|
|||||
|
|||||
|
|
|||||

LinkBack URL
About LinkBacks

Paylaş