Elginkan vakfından almış olduğum seminerin eğitim notlarıdır.
1. Eklenti:
Sağlık Nedir?
Dünya Sağlık Teşkilatı (WHO) Sağlık Tanımını ;
Sadece hastalık veya sakatlığın olmayışı değil, aynı zamanda bedenen, ruhen ve sosyal yönden tam bir huzur ve iyilik halidir " şeklinde yapmaktadır.
İş Sağlığı Ve Güvenliğinin Genel Tanımı;
İşyerinde işin yapılması ve yürütülmesi sırasında oluşan ve sağlığa zarar verebilecek koşullardan korunmak ve daha iyi bir çalışma ortamı sağlamak için yapılan metotlu çalışmalara denir.
2. Eklenti:
TS 18001
1. Kapsam
Bu İş Sağlığı , Güvenliği Denetim Serisi Standardı, organizasyonun iş sağlığı ve güvenliği (İSG) risklerini kontrol etmesi ve performansını geliştirmesini sağlamak için; İSG yönetim sistemi şartlarını verir. Bu standart spesifik İSG performans kriterleri ya da bir yönetim sisteminin tasarlanması için gerekli ayrıntılı şartları kapsamaz.
Bu standard aşağıdakileri yapmak arzusunda olan her kuruluşa uygulanır;
İSG kurarak, faaliyetleri ile etkilediği çalışanları ve diğerleri üzerindeki riskleri ortadan kaldırmak ya da minimize etmek,
Bir İSG kurmak, işletmek ve sürekli iyileştirmek,
Kuruluşun beyan edilen İSG Politikasına kendi kendine uymayı sağlamak,
Bu gibi uygunlukları diğerlerine göstermek,
Kuruluşun İSG Yönetim Sisteminin bir dış kuruluş tarafından belgeletmek / sertifikalandırmasına istekli olmak,
Bu standardın şartlarına uygunluğunu kendi kendine tayin(belirlemek) ve deklerasyonunu (ispat) etmek
isteyen kuruluşlar için uygundur.
3. Eklenti:
İş sağlığı ve Güvenliği Yönetmeliğinde RİSK DEĞERLENDİRMESİ
RİSK DEĞERLENDİRMESİ
ÇALIŞANLARIN KATILIMI
UZMAN KATKISI SAĞLANMASI
ÇALIŞANLARIN BİLGİLENDİRİLMESİ
ÇALIŞANLARIN EĞİTİMİ
KORUMA ÖNLEME ANLAYIŞI
Dosya Türü : ppt
Şifre :www.forumfood.net

LinkBack URL