BİR MEKTUPTA SEN GÖNDER

Kanada'nın Toronto kenti, önümüzdeki yıl Ermeni soykırım iddialarını siyaset ve seçim malzemesi yaparak lise müfredata alması üzerine Van Ermeni Çeteleri Katliamına Uğramış Mağdurlar Derneği (EÇKUM-DER) öncülüğünde bu seçmeli dersin iptali için BİR MEKTUPTA SEN GÖNDER adıyla elektronik mektup kampanyası başlattı.

EÇKUM-DER tarafından İngilizce/Türkçe hazırlanarak gönderilen/gönderilmesi istenen mektupta özetle; Tarihe ilişkin yargılar sadece tarihçilerin işi olduğu ve politikacıların olmadığı, Eğitim, sadece milletler arasında barışçı bir ortamın oluşmasına katkı sağlayacak bir köprü olmalı ve etnik nefreti beslememelidir denildi.

EÇKUM-DER Yönetim Kurulu bütün sağduyu sahibi vatandaşlarımızı, sivil toplum kuruluşlarını yanlışı düzeltmek üzere Kanadalı Parlamenterlere aşağıda İngilizcesi hazırlanan ekteki mektubu göndermeye davet ediyor. Yapılacak işlem şu; http://www.parl.gc.ca/common Kanada Parlamento sitesini aç, İngilizce hanesini tıkla, Senators listesinde bulunan parlamenterlere elektronik mektubu gönder.

Sayın Bay/Bayan;

1915 yılındaki talihsiz olaylara ilişkin Ermeni iddialarının Toronto'da lise müfredatında "Tarihte ve Bugün Soykırım" adı altındaki seçmeli derse dahil edilmesi, Türk milletinin hissiyatını derinden rencide eden bir hareket olmuştur. Sözde Ermeni soykırımına ilişkin iddialar temelsizdir ve Birinci Dünya Savaşı sırasında cereyan eden talihsiz olaylar, uluslar arası hukuk ve insani standartlarda soykırım kabul edilemez.

Tarihe ilişkin yargılar sadece tarihçilerin işidir ve politikacıların değildir. Eğitim, sadece milletler arasında barışçı bir ortamın oluşmasına katkı sağlayacak bir köprü olmalı ve etnik nefreti beslememelidir.

Bu itibarla, Toronto Kamu Okulları İdaresi'nin kararını şiddetle protesto ediyor ve Kanada Hükümeti ile ilgili mahalli makamlardan gerekli tedbirleri almasını ve bu kararı geri çevirmesini bekliyoruz.

Saygılarımızla,

Dear Sir/Madam;

The inclusion of Armenian allegations regarding unfortunate incidents of 1915 in high school curriculums as an elective course in Toronto under the title "genocide in history and present" , is an act highly offending the feelings of Turkish nation. The allegations regarding so-called-Armenian-genocide are baseless and unfortunate events taken place during the World War I, cannot be considered genocide by international law and humanitarian standards. Judgements about history is only the work of historians and not the politicians. Education should be a bridge to contribute bringing about a peaceful environment amongst nations, and it should not cultivate ethnic hatred.

Therefore, we strongly protest the decision of Toronto Public Schools Administration and expect from the Canadian Government and the relevant local authorities to take the necessary measures and reverse that decision.

Sincerely yours,

arkadaşlar hepinizi duyarlı olmaya çağırıyorum teşekkürler