5 sonuçtan 1 ile 5 arası
    Yeni Üye gazman61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bilgilere Ulaşabilmek İçin Üstteki Düğmeleri Kullanın
    Üniversite
    Hacettepe Universitesi
    Meslek
    Gıda Yük. Mühendisi
    Sektör
    Kamu
    Konular
    7
    Eklentileriniz
    0
    Kazanılan Kredi
    0
    Kullanılan Kredi
    0
    Kalan Kredi
    0

Exclamation Etiket Tebliği Değişikliği-Mart 2011

TÜRK GIDA KODEKSİ GIDA MADDELERİNİN GENEL ETİKETLEME VE BESLENME YÖNÜNDEN ETİKETLEME KURALLARI TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA TEBLİĞ

1 Nisan 2011 CUMA

Resmî Gazete
    Sayı : 27892

TEBLİĞ

Tarım ve Köyişleri Bakanlığından:

TÜRK GIDA KODEKSİ GIDA MADDELERİNİN GENEL ETİKETLEME VE BESLENME YÖNÜNDEN ETİKETLEME KURALLARI TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA TEBLİĞ

(TEBLİĞ NO: 2011/19)

MADDE 1 – 25/8/2002 tarihli ve 24857 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Türk Gıda Kodeksi Gıda Maddelerinin Genel Etiketleme ve Beslenme Yönünden Etiketleme Kuralları Tebliğinin 6 ncı maddesinin (g) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“g) Gıda işletmesinin onay tarihi ve numarası veya kayıt tarihi ve numarası veya ithal edilen gıda maddesinin ithal izin tarihi ve numarası”

MADDE 2 – Aynı Tebliğin 7 nci maddesinin (g) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“g) Gıda işletmesinin onay tarihi ve numarası veya kayıt tarihi ve numarası veya ithal edilen gıda maddesinin ithal izin tarihi ve numarası: Etiket üzerinde; onaya tabi olan gıda işletmesinin onay tarihi ve numarası, kayda tabi olan gıda işletmesinin kayıt tarihi ve numarası, ithal edilen gıda maddesinin ithal izin tarihi ve numarası belirtilmelidir.”

GEÇİCİ MADDE 1 – 11/6/2010 tarihli ve 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanununun yürürlüğe girdiği tarihten önce faaliyet gösteren ve halen işletmesinin faaliyeti devam eden gıda işletmecisi, üretim izni belgesi bulunan gıda maddeleri için, üretim izin tarihi ve sayısının yer aldığı etiketleri 1/12/2011 tarihine kadar kullanabilir.

Bu maddenin birinci fıkrasında belirtilen gıda işletmeleri tarafından 1/12/2011 tarihinden önce üretilen gıda maddeleri son tüketim tarihine kadar piyasada bulunabilir.

Bu maddenin birinci ve ikinci fıkrasındaki hükümler saklı kalmak kaydıyla, gıda işletmecisi işletmesine onay numarası alıncaya kadar, ürettiği gıda maddelerinin etiketlerine onay numarası yerine çalışma izni veya çalışma izni ve gıda sicil numarasını yazabilir.

Bu maddenin birinci ve ikinci fıkrasındaki hükümler saklı kalmak kaydıyla, 13/12/2010 tarihinden önce faaliyet gösteren ve halen işletmesinin faaliyeti devam eden gıda işletmecisi işletmesine kayıt numarası alıncaya kadar, ürettiği gıda maddelerinin etiketlerine kayıt numarası yerine çalışma izni ve gıda sicil numarasını yazabilir.

GEÇİCİ MADDE 2 – Gıda işletmecisi, ithal ettiği gıda maddesinin etiketinde ithalat kontrol belgesi tarihi ve sayısını 1/12/2011 tarihine kadar kullanabilir.

Bu maddenin birinci fıkrasında belirtilen ve etiketlerinde ithalat kontrol belgesi tarihi ve sayısı bulunan gıda maddeleri son tüketim tarihine kadar piyasada bulunabilir.

MADDE 3 – Bu Tebliğ yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4 – Bu Tebliğ hükümlerini Tarım ve Köyişleri Bakanı yürütür.

Yeni Üye
    Üniversite
    Uludag Universitesi
    Meslek
    Gıda Mühendisi
    Sektör
    Gıda Dış Ticaret
    Konular
    11
    Eklentileriniz
    2
    Kazanılan Kredi
    100
    Kullanılan Kredi
    72
    Kalan Kredi
    28

Standart Cevap: Etiket Tebliği Değişikliği-Mart 2011

Gıda Maddelerinin Genel Etiketleme ve Beslenme Yönünden Etiketleme Kuralları Tebliği adlı tebliğde belirtilmiş olan “g) Üretim izin tarihi ve sayısı, sicil numarası veya ithalat kontrol belgesi tarihi ve sayısı,” maddesi yeni çıkan tebliğ ile madde “Gıda işletmesinin onay tarihi ve numarası veya kayıt tarihi ve numarası veya ithal edilen gıda maddesinin ithal izin tarihi ve numarası” şeklinde değiştirilmiştir. Bununla beraber etiketlerde çok büyük değişiklikler olacaktır.

Yeni Üye
    Üniversite
    Cukurova Universitesi
    Meslek
    müh
    Sektör
    med
    Konular
    0
    Eklentileriniz
    0
    Kazanılan Kredi
    0
    Kullanılan Kredi
    0
    Kalan Kredi
    0

merhaba,

bir sorum olucak. gıda maddeleri ile temasta bulunan ürünlerin ambalajalarının etiketlenmesi ile ilgili yönergelere ve kurallara ulaşmaya çalısıyorum fakat hiç bir yerde bulamadım.

gıda maddeleri ile temas eden ürünlerin ambalaj etiketleri nasıl olmalı, ambalajın üzerinde ne gibi işaretler olmalı ya da olmamalı. ürün çinden firmamız adına ambalajlanmıs olarak ithal edilcek. bu konuda bilgisi olan var mı? tesekkurler.

not: gıda maddelerinin etiket ve ambalajlarının nasıl olması gerektiği ile ilgili bilgileri buldum. bana gereken gıda olmaya ama gıda saklanan bir plastik maddesinin ambalajının nasıl olması gerektiği.

Yeni Üye
    Üniversite
    Uludag Universitesi
    Meslek
    Gıda Mühendisi
    Sektör
    Gıda Dış Ticaret
    Konular
    11
    Eklentileriniz
    2
    Kazanılan Kredi
    100
    Kullanılan Kredi
    72
    Kalan Kredi
    28

Gıda Maddeleri ile Temas Eden Madde ve Malzemelerde Bulunacak Sembolün Belirlenmesi Tebliği - http://www.kkgm.gov.tr/TGK/Teblig/2002-8.html

yardımcı olabilir.

Yeni Üye
    Üniversite
    Cukurova Universitesi
    Meslek
    müh
    Sektör
    med
    Konular
    0
    Eklentileriniz
    0
    Kazanılan Kredi
    0
    Kullanılan Kredi
    0
    Kalan Kredi
    0

tesekkürler, bu tebliği okumustum sanırım bu fazla bir zorunluluk yok bu konuda. tekrar tesekkurler.