T.C.
ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESi
MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ
GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
STAJ EĞİTİM DOSYASI

Özgörkey Gıda, dondurulmuş ürünler alanında faaliyet göstermekte olup zengin ürün yelpazesine sahiptir. Ana markası Feast'in yanısıra, Torpat ve Lezpat markaları da pazarı segmente etmek adına piyasadaki yerini almıştır.
1998 yılında tüm Türkiye Coca Cola operasyonlarının tek bir çatı altında toplanması ile oluşan ortaklıkta yer alan E. Özgörkey Grubu, daha sonra bu alandaki 31 yıllık üretim, satış & dağıtım ve pazarlama tecrübesini dondurulmuş gıda alanına da taşımış ve 1998 yılında Torbalı'da yeni bir yatırıma başlamıştır.
E. Özgörkey Grubu tarafından Özgörkey Gıda Ürünleri A.Ş. adı altında yapılandırılan dondurulmuş gıda tesisinin inşaatı iki yıldan az bir süre içerisinde tamamlanarak 2000 yılında faaliyete geçirilmiştir.

devamı...
İzmir - Torbalı’da 800.000 m2 arazi üzerine kurulmuş olması ve 60.000 m2 üzerinde kapalı alana sahip tesisleriyle Türkiye'nin en modern dondurulmuş gıda tesisi olmasının yanısıra yılda 20.000 ton patates, 25.000 ton meyve & sebze, 6.000 ton hamur ürünü ve 2000 ton kaplamalı ürün kapasitesine sahip olan Özgörkey Gıda, meyve & sebze ve patates ürünleri kapasitesi bakımından Türkiye'nin en büyük tesisi, ve aynı zamanda ISO 9001 : 2000, HACCP ve BRC-Higher Level sertifikalarına aynı anda sahip olan tek dondurulmuş gıda tesisidir. Yatırım planlamaları kapsamında ürün yelpazesini genişleten Özgörkey Gıda, çeşitli yeni ürünlerle ilgili ar-ge çalışmalarına aralıksız devam etmektedir
2003 yılında ÖZTAR Tohumculuk ve Tarım Ürünleri Üretim A.Ş.'nin kurulması ile tarım alanında faaliyete başlayan E. Özgörkey Grubu çeşitli kollarda yatırım çalışmalarını sürdürmektedir.
Kuruluşta 8 adet gıda mühendisi görev yapmaktadır.Bunlardan 4’ü kalte güvence,4’ü üretim bölümünde görev yapmaktadır.