Dış ambalâj etiket örneğinde en az aşağıdaki bilgiler bulunacaktır :
Ürünün ticarî ve kimyasal adı :
Üretim tarihi :
Ambalâj içindeki ürün miktarı :
Parti ve seri numarası :
Üretildiği firma adı ve adresi :
Depolama koşulları :
"Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın ............... tarih ve ......... sayılı izni ile üretilmiştir." ifadesi
c)Üretim izni belgeleri; üzerinde yazılı gerçek ve tüzel kişiler, marka, adres, faaliyet konusu ve üretilen ürün için geçerlidir. Bunlardan herhangi birinin değişmesi hâlinde belge geçerliliğini kaybeder. Bu durumda, değişiklikle ilgili bilgi, belge ve üretim izni belgelerinin aslı bir dilekçeye eklenerek üç ay içinde ilgili mercie başvurulur ve bu belgeler ilgili merci tarafından yeniden düzenlenir.
d) Aynı yüzde bileşene haiz ürünler birden fazla marka ile üretilip piyasaya arz edilebilir.
e) Üretim izin belgesi olmayan ürünler piyasaya sunulamaz.
f) Bakanlıkça yapılan yeni düzenlemelere veya iş yerinin ilgili mercie ibraz ettiği beyanlarına uygun olmayarak ürünü imal etmesi hâlinde, söz konusu ürüne ait üretim izni belgesi iptal edilir.
Gıda ile Temas Eden Madde ve Malzemeler İçin Üretim İzni Başvurusu
a) Dilekçe,
b) Çalışma izni ve gıda sicili belgesi sureti,
c) Sorumlu yöneticinin noter onaylı sözleşmesi, diploma örneği ve söz konusu iş yerinde sorumlu yönetici olarak çalıştığına dair meslek odasından alacağı belge (meslek odası olmayanlardan istenmeyecektir),
d) Marka tescil belgesi (marka adı yazılabilmesi için Türk Patent Enstitüsü'ne başvurduğuna dair belge ve emtia listesi),
e) Üretim teknolojisi, üretim akış şeması,
f) Üretilecek maddenin hangi gıda (katı-sıvı-gıda) ile temasta kullanılacağına dair bilgi,
g) Ham maddenin ticari ve kimyasal adı,
h) Katkı maddesi kullanılacak ise kullanım amacı ve yüzde miktarı,
i) Boyar madde uygulaması yapılacaksa kullanılan boyaların ticari ve kimyasal adı ile uluslar arası indeks numarası ayrıca, masterback boyada yüzde miktar ve taşıyıcısı,
Dış ambalaj etiket örneğinde en az aşağıdaki bilgiler bulunacaktır:
Ürünün ticari ve kimyasal adı:
Üretim tarihi:
Ambalaj içindeki ürün miktarı:
Parti ve seri numarası:
Üretildiği firma adı ve adresi:
Depolama koşulları:
"Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın ............... tarih ve .........sayılı izni ile üretilmiştir." ifadesi
http://www.mevzuat.adalet.gov.tr/html/21970.html

LinkBack URL
About LinkBacks
Paylaş

Alıntı
deil mi ark lar

Bookmarks