bakalim kac kisi bilerek secmis? Lutfen oy kullanalim...!![]()
bakalim kac kisi bilerek secmis? Lutfen oy kullanalim...!![]()
Evettt
Bennnn![]()
Benimde 22. tercihimdi. Monitörde mersini görünce koltukta kalakaldım bunu yazmışmıydım diye184 puan almıştım 180 puan olan yeri kazanmıştım. 181,182,183 lük yerlerde yazmıştım ama gelmediler o yüzden şok oldum ya
![]()
Benim tam geldi puanim neyseki196.
bolume 40 kisiden 15. olarak girdim ve 3. olarak mezun oldum
Puana gore hazrlanmis bir listeydi zaten, ne cikarsa bahtimiza dedikdis hekimliginden, genetik muhendisligine, kimya ,mimarlik...
![]()
sağlık sektörünü içeren bütün bölümleri işaretledim gıdada bunlardan biriyde ve okudum çok daha fazlasını isterdim ama olmadı![]()
gıda bölümünü bilerek yazdım 3. tercihimdi ama bitmiyo bir türlüfakat bu şekilde göreceğimi bilmiyodum ne bu projeler canım..artık tik yaptı bende proje dediklerin bişeler olyo bana
![]()
tam bir öss zede diyebilirim gerçi 3 bölüm istiyordum 3. su de buydu ve gıda mühendisliğini kazandım. en çok uludağ olsa sevinirdim ama şu anda ıspartadayım![]()
yarama tuz bastın şimdi,,,bende lisedeyken kimya öğretmenime hayrandım,,,not:kimya öğretmenim bayandı
bu yüzden kimya müh ve türevlerini doldurmuştum tercih listeme,,,1 tane gıda müh vardı oda 14. tercihim
ama şimdi bölümümü çok sefiorum
![]()
ben ne összedeyim nede tam bilerek yzdım diebilirim ama sonuç olarak mutluyum bu da bana yeter ankette kendime göre bi seçenek bulamadım işaretlemedim o yüzden![]()
her yerde bölesin zaten işaretleseydin şaşardım bu arada fooden sercan için şık diye bi şık yapman gerekiyodu ayıp etmişsin![]()
sssensei 'ya aynen katılıyorum.Bilinçli bir tercih değildi ve de çok alt sıralardaydı.Ama şu an çoooook memnunum.
bende isteyerek seçtim ve çk mutluyum pişman deilim
iki yıllıklar arsında ufak bi araştırma yaptım ban göre en iyi bölümdü..
tabii gıdanın g sini bilmniyordum ama başladıktan sonra süper bi bölüm olduğğunu anladım..
labaratuvardan gece 12 de 1de yada 2de çıkardık çoğu zaman..
artık bi tutku haline gelmiştiama şimdi en sevdiğim işi yapamıyorum ona yanarım..
ya bizim meslek gibisi varmı bea
beni bu meslege lise hocalarım yönlendirdi
bende isteyerek seçmedim okulda hocamın tavsiyesi üzerine yazdım ama şimdi mesleğimi çok seviyorum iyiki de seçmişim
Benim bütün idealim mimar olmaktı. Hala da çizim yapmak benim için çok büyük bir zevktir. ama bu bölümü kazandığım içinde pişman değilim. mesleğimde en iyi yerlere gelmek ve kendimi sürekli geliştirmek için çabalıyorum.
Ama insnalara tavsiye edermiyim etmezmiyim zaman zaman fikir değiştirdiğim oluyor![]()
bilerek yazsan ne olur ki kpss den al 82 yi diğer bölümlerin çoğu bu puanla ilk atamada atansın ben ve benim üstümdeki 400 arkadaşımın hala ataması olmasın yüksek lisans için uğraş özelde çok kötü şartlarda çalış şu an işten ayrılıyorum fakat yeni bir iş bulam kbir o kadar zor yani herşey çok kötü şimdilik gıda bölümü için
bence bu kadar kötümser olammak lazım biraz sabırlı olmak lazım bizim meslekte türkiye de de zaten sabırlı olmaya yabancı diiliz normal gelio
öyle değil arkadaşlar insanlarbizi sadece kullanmaya çalışıyolar ya kullandıracaksın kendini yada işten ayrılacaksın şartlar çok iyide değil geri dönüşüm olsaydı bu bölümü hiç seçmezdim okuması zor mezunuiyiti zor iş bulması çok zor adam gibi bir iş bulma imkansız
Bende bu bölümü rehber hocama sorarak yazdım. Bir gün dersaneden verilen kitapçıktan mesleklere bakıyordum. Gıda Mühendisliği bölümünü gördüm hocaya sordum. Bu mesleğin geleceği nasıl diye. Oda geleceğin mesleği dedi. O zaman 1997 idi. Şimdi takvimler 2007. Ben mezun olalı 6 yıl oldu. Ben halen mesleği ve kendimi istediğim yerde göremiyorum. Bu sebeple çok üzülüyorum. Bu bölüme lise birinciliği kontenjanı ile girdim. Bölümü birincilikle bitirdim. Ama özel sektördeki zorlukları görünce artık yıldım. Pes ettim. Azim kalmadı.
Ama lisede iken veteriner olmak istiyordum. Neyse biraz fazla ağladım herhaldeBuda benim kaderim. Ortak kaderimiz belkide
Herşey AllaH(c.c)'tan. Çok şükür.
feritak-23 kullanma konusunda çok haklısın
bu hepimizin suçu hükümetlerin odaların üni lerin ve bizim
gıda mühendisliğini bilerek ve isteyerek yazdım ama esas istediğim yer diyetisyenliktibirbirine yakın olan bu mesleklerden gıdayı kazandığıma şimdi daha çok seviniyorum çünkü benim içerikle ilgilenmem gerekiyormuşşş yani ben aslında gıdacı olarak doğmuşumm
![]()
Gıda Mühendisliği bölümünü bilerek seçmedim.Ancak İnsanlar işin içerisinde geliştikçe mesleğini sevebiliyormuş.Şu anda süt sektöründe çalışıyorum ve işimden zevk alıyorum.Şunu da belirtmeden geçemiyeceğim ki;Mesleğin gerçek değeri bugün bu şekilde olmamalı bence.(mesleğe saygı yönünden..)
Bende hatırlamıyorum tercihlerimin arasında nasıl yer verdiğime bu bölüme)) ama yinde memmunum bölümümden .
Aslında ben de sağlık sektörü istiyordum(tıp,dişhekimliği...).Ama puanım bunun için yeterli değildi.İlk senem olmasına rağmen o kadar çok yorulmuştum ki bir an önce biryerlere yerleşmek istedim.Diş hekimimiz gıda mühendisliğinin iyi bir meslek olduğunu söyledi.Ben de araştırdım ve gerçekten sevebileceğim bir meslek olduğunu düşündüm.Yani sonradan verilmiş bir karar ama doğru bir karar olduğunu düşünüyorum.![]()
kazandığımda, bölüm hakkında en ufak fikrim bile yoktu.
Doğrudan insan sağlığı ile yakın tüm meslekler ilgimi çeker. Sanırım bu yüzden sectim. Sanırım diyorum çünkü puanım buna yetiyor diye de olabilir. Sonuçta artık bir gıda mühendisiyim ve mesleğimi seviyorum. Karamsarlığı hiç sevmem. Gıdacı olarak umudumu yitirmemekte kararlıyım. Lütfen sizde yitirmeyin...
ben isteyerek ve araştırarak seçtim ama şimdi seviyorum bazende
seviyorum seviyorum bişeyleri başardığını görmek ayrı bir zevk
son tercihimdi ve tanımadan yazmıştım,ismi güzel gelmişti
![]()
katılıyorumferitak-23 Nickli Üyeden Alıntı
![]()
Bookmarks