2 sonuçtan 1 ile 2 arası
    Yeni Üye ezel_dudu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bilgilere Ulaşabilmek İçin Üstteki Düğmeleri Kullanın
    Üniversite
    Namik Kemal Universitesi
    Meslek
    ÖĞRENCİ
    Sektör
    GIDA
    Konular
    7
    Eklentileriniz
    5
    Kazanılan Kredi
    250
    Kullanılan Kredi
    85
    Kalan Kredi
    165

Standart Gıda denetcisi hakkında yardımm.....

merhaba arkadaşlar
    ben gecen sene haziran ayında gıda teknolojisi bölümünden mezun oldum. şimdi bi restaurantda gıda teknikeri olarak çalışıyorum ama bu benim için yeterli değil. mesleğimi seviyorum ve daha fazla bilgi edinebilceğimi düşündüğüm gıda denetçiliğiyle ilgilenmeye başladım son günlerde. artık kararım kesinleşdi. gıda denetcisi olmak istiyorum. gıda denetcisi olmak icin bazı kurslar var. ama nerde ve bu kurslara nasıl gidebilirim bilmiyorum. birde gıda mühendisliği bölümü bitirmek şart mı.. nasıl gıda denetciisi olabilirim yardımlarınıza ihtiyacım var.

Yeni Üye nisan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bilgilere Ulaşabilmek İçin Üstteki Düğmeleri Kullanın
    Üniversite
    Ankara Universitesi
    Meslek
    gıda mühendisi
    Sektör
    kurutulmuş meyve
    Konular
    2
    Eklentileriniz
    0
    Kazanılan Kredi
    0
    Kullanılan Kredi
    0
    Kalan Kredi
    0

Standart Cevap: Gıda denetcisi hakkında yardımm.....

İyi bir gıda denetçisi olabilmek için iyi bir firmadan denetçilik eğitimi almak şart bence.Eğitimi veren kişinin bilgisi ve tecrübesi çok önemli.Maalesef eğitim sonunda yapılan sınavda cevapları katılımcılara veren firmalar olduğunu duymuştum.Katılımcının denetçi olup olamayacağı ile ilgili bir performans değerlendirmesi yapmadan denetçi sertifikası veriliyor yani.Bunun dışında, iş tecrübesi aranıyor.Bence bir denetçi üretim sektöründe de tecrübeli olmalı ki ilk bakışta doğruyu-yanlışı ayırabilsin.Bu da ancak o işin "mutfağında" çalışmakla başarılabilir.
    İş tecrübeniz var, iyi bir eğitmenden ders aldınız,kurs sonunda yapılan sınavı başarıyla geçtiniz ama bu da yetmiyor.Sertifikasyon firmaları her başvuran denetçi adayını kabul etmiyor.Çünkü denetçi olabilmek için bir baş denetçinin yanında belli iş günü aday denetçi olarak denetimlere katılmanız gerekiyor.Eğer bunu kabul eden bir sertifikasyon firması bulabilirseniz ne ala..Bir şekilde bunu da aştınız diyelim.Denetçiliğiniz onaylandı.Artık hayatınız havalimanlarında,taksilerde vs.geçmeye başlıyor.Bütün bunlar ilk bakışta sizi denetçi olma fikrinden caydırabilir.Ama işinizi severseniz daha doğrusu "üretim vs. benim işim değil, iş hayatım boyunca aynı yerde duramam,beni bu hareketlilik canlı tutar" derseniz o yorgunluğu hissetmezsiniz diye düşünüyorum.Çünkü denetçilik dinamik bir iş.
    Başarılar diliyorum....