Gida Guvenligi ve Korunmasi hakkinda ne dusunuyorsunuz?
Bu yilki dunya gida gunu etkinliklerinin konusu FAO tarifindan Gidaya Erisim Hakki olarak belirlensede ulkemiz acisindan gidaya erisimden ziyade guvenli gidaya erisimin asil sorun oldugu bariz bir gercek ve bu noktada elzem oncelik Ulkemizde Gida Guvenligi ve Korunmasi calismalarinin
ciddiyet ve etkinlik kazandirilarak tek elden yada iyi bir kordinasyonla yurutulmesi ama malesef ulkemizdeki durum asIkar .
TV programini izlemek icin resmi tiklayin
Aslina bakilirsa Turkiyede Gida Guvenligi ve Korunmasi hakkinda yapilan calismalar yok degil zira vatandas artik Gida Teroru , Gida Guvenligi, Gida Zehirlenmesi, Halk Sagliginin Korunmasi ,Gida Denetimleri, Gida Hijyeni vb. gibi bir cok ifadeye yabanci degil ancak sunu acikca belirtmeliyim ki bunlar ara sira cikarilan kuru gurultulerden baska da bir sey degil .
Gida Guvenligi ve Korunmasi hususunda sami mi gayretler var belki ama bunlar yetersiz etkisiz ve cok zaman da kanun ve yonetmeliklerdeki bosluklar, celiskiler nedeni ile tutarsiz yurumekte.
Gelinen nokta itibari ile Gida Guvenligi ve Korunmasi mevzuu
Yetki karmasasi
Denetim ve Kontrolde ki cok baslilik
Denetim ve Kontrol mekanizmasinin yetersiz ve etkisiz kalmasi
Kayit altina alma calismalarinin zaten kayitli olan is yerlerinin yeniden listelenmesinden oteye gidememesi.
Kanun ve yonetmelikler ile diger ilgili mevzuatlardaki aksakliklar.
Kontrol ve Denetim mekanizmasinda gorevli kontrol ve denetim elamanlarinin egitim duzeyi.
Kontrol - Denetim ekibinin somut yetkiye sahip olmamasi.
gibi bircok faktore bagli sorunlar nedeni ile kilitlenmis ve kagit uzerinde hayalen yuruyen bir duruma dusmustur.
Malesef herkesce bilinen bu gercek cok zaman Tv kanallarinin haber bultenlerinde zabita memurlarinin ani baskinlari ile neye ugradigini sasiran firinci tatlici gibi esnafin kameralara yansiyan yuz ifadeleri ve isletme icinde cirit atan bocek goruntuleri ile teselliye maruz kalmakta is te bu noktada konuyu degistirerek kuru elestiri ve yikici ifedelere bogulup kalmamak icin su yok bu yok ifedeleri yerine farkli fikir ve goruslerimiz cozum onerileirmizi burada paylasima sunmaya calisiyoruz. Eger konuya ilgili iseniz sizinde katiliminizi mutlaka bekleriz.
Lutfen sorun olarak gordugunuz meselye cozum olarak gordugunuz fikride yazin

LinkBack URL
About LinkBacks
Paylaş

Alıntı

Bookmarks