Teknolojı olarak gerıden gıdıyoruz. yurtdısından master yapıp gelen bırı olarak, biz sadece normal muhendıslık yapıyoruz dıyorum, buna zorlanıyoruz, bır gıda muh; eczacılık, genetık ve tıp alanında da calısabılır, tek sorun okul mufredatlarımız yetersız, hala 80 lerın ders notları ıle okutuluyoruz bence. Başka muh. ve bilmdalalrından izole edılmıs ders notları var elımızde. Benım yurtdısındakı Master arkadaşlarım, tıp ve kanser alanında calısıyor, hepsı 2 yıllık bır egıtım farkı ıle.
Bence GMO larının bu konuda fıkır bırlıgı yapıp tum gıda muh. bölümlerinin müfredatının yenılenmesı ıcın başvuru yapması lazım. Arkadaşlar uyanalım lutfen, sıradan ders noları ıle baska bilim dallarından bağımız çalıştırılmaya zorlanıyoruz. bu bırazda bızım elımızde, hocalarımızı zorlamıyoruz okulda ama patronlarımızı maas ıcın zorluyoruz. ayrıca Arkadaşlar ders deers dısında ogrenılmelı bence, bireysel calısma okul calısmasından daha onemlı...Ornek olarak bana gıda muh. olarak alabılecegınız en onemlı egıtımın ISO 22000 oldugunu sakın dusunmeyın. Cok farklı egıtımler var, işte bunları sektörün bizim muh. dalına olan bakısını degıstırebilir. Cunku kımse 300, 400 ytl ye calısan ziraat muh., biyologlar vb.. varken gıda muh. 1400 ytl maas vermek ıstemez.

LinkBack URL
About LinkBacks
Paylaş

Alıntı
ilk sene hiç bölüm dersi vermiyorlar ilk seneden belli müfredatın yetersiz oldugu. Ben ileriki senelerdeki derslere de bakıyorum gıda ile ilgili dediğim derslerin çoğu seçmeli ders diye geçiyor ne biçim iş bu? bölüm derslerine üçüncü yılda başlayıp 2 seneye sıkıştırırlarsa tabiki yetersiz olur iki senemiz heba oluyor çöpe atılıyor... Oğuz abinin söylediklerine katılıyorum sizin gibi kişilerde derslere gelmeli sektörde tecrübelerini aktarmaları hatta çalıştıkları yerlerde aktivitelerde bulundurmaları gerekir o zaman çok daha faydalı olur ama nerdeee... değişmesi gereken o kdr çok şey varki...

Bookmarks