merhaba sevgili arkadaşlar. Mezuniyet ile askerlik dönemi arasında kalan sürede az çok deneyimim olmuştur. geçtiğimiz sene en acemisine 700 ytl'den başlayan bir piyasa vardı ankara da
en son maaşım aralık 2006 da 1250 ytl idi..
askerden geldim bir de ne göreyim... Gıda mühendisleri odasının ilan servisinden faydalanan karaktersiz iş veren arkadaş aynı gıda mühendisleri odasının taban fiyatını uygulamıyo... 650 ytl ile mühendis makamından eleman çalıştıracağını zannediyo..ve buluyoda elemanını
bir başka iş yeri de deneyimlerimden mütevellit (can gıda) telefonu susturmayarak görüşmeye davet ettiler beni
adam utanmadan bana 700 ytl önerdi.. Allah bana nasıl sabır verdi bilmiyorum elimi açarak ayağa kalktım ama indirmedim.. dövecektim adamı yahu...
bir de pişmiş kelle gibi adam geçtiğimiz sene 470 e mühendis çalıştırdığını söylüyor. utanmaza çalıştırdığınız kişi mühendis değilmiş dedim. ben geçen sene 1250 ytl den çalışıyodum dedim.
sen bizim için pahalısın bize ucuz mühendis lazım dediler
Oda ile tarım bakanlığının utanç verici iş göremezliği üzerine hemen oda ile irtibata geçtim
ne acıdır ki ankara merkezdeki hanımefendinin bana verdiği cevap bu fiyatları arkadaşlarınız kabul ediyor şeklinde idi.
yeni arkadaşlara tavsiyem
şu an hiç bir firma diyetisyenlere 1500ytl den aşağı fiyat veremiyo ankara sınırlarında.
neden mi... adamlar birbirleri ile haberleşiyolar..
unutmayınız ki ihale usulü yemek veren şirketleri gıda muhendisini mecbur oldukları için alıyolar ve gıda muh.süz çalıştıkları hergün günlük hakedişlerinin %1i kadar ceza yiyolar.(yaklaşık 500 kişilik yemek veriyosa 100ytl oluyo ceza miktarı). sizi 1020nin altında çalıştıramazlar.. size bu parayı vermekte mecburlar... kabul etmeyin bu miktarları. Dİplomanızı sadece konuşturun.. diplomanız üzerinden çalışmayın...
yada taşıdığınız diplomanın değerini bilin..
9 ekim 2007 de ankara merkezde gıda muh odası toplantı düzenliyor.. 2 elim kanda olsa gidecem.
1020 nin altında çalışan gıda muh.lerin ve sorumlu yöneticilik imza piyasasını 50 ytl ye düşüren ziraatçı parçalarının mesleklerinden ihraçlarını talep edeceğim... olmadı rekabet kuruluna başvurup savcılığa dilekçe verecem...
arkadaşlar ucuza çalışan gıda mühendisleri ile bundan sonra yasal yolla uğraşacam... bilesiniz ki kesin bir dava kazanacam bu konuda..
ayrıca rekabet kurulu gereği halen serbest çalışıyorum.. bu konu hakkında araştırmaları yaptım.. bu 650 e 700'e çalışanlardan birini başı yanacak hadi bakalım kimin başı yanacak(çalıştığı şirketle beraber)

LinkBack URL
About LinkBacks
Paylaş

Alıntı
Neden durum bu kadar vahim anlayamıyorum..Biz bu kadar kolaymı okuduk.Bir elektrik mühendini 1500 ytl ile işe başlarken bizim karşılaştığımız durumlar inanılacak gibi değil..

))):

Bookmarks