Sonuçlar: Sektörde çalışan arkadaşların maaşları

Katılımcı sayısı
119. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • 750 TL ve altı

9 7.56%
  • 750 ve 1000 TL arası

33 27.73%
  • 1000 ve 1500 TL

38 31.93%
  • 1500 ve üzeri

39 32.77%
28 sonuçtan 1 ile 28 arası
    Yeni Üye deja-vu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bilgilere Ulaşabilmek İçin Üstteki Düğmeleri Kullanın
    Üniversite
    Cukurova Universitesi
    Meslek
    gıda mühendisi
    Sektör
    gıda
    Konular
    15
    Eklentileriniz
    5
    Kazanılan Kredi
    250
    Kullanılan Kredi
    1
    Kalan Kredi
    249

Standart gıda mühendisinin maaşları

arkadaşlar yaklaşık 5 aydır işsizim ama işsiz olmamın nedeni piyasada beklediğimiz değerin verilmemesi bunun nedenini uzaklarda aramaktansa kendi aramızda aramak lazım diye düşünüyorum 3 sene önce aldığım maaştan bile daha az maaş teklif edilen bir işte mühendis yerine normal eleman muamlesi görerek çalışmak bana ters geliyor daha önce olmaz demeyin oluyor konu başlıklarıyla firmaların maaş tekliflerini dile getirmiştim yeni bir firmayla görüşmem vardı istanbulda iyi bir firma be bana söylenen cümleyi aynen yazıyorum
    - 800-850 tl ye çalışan mühendislerimiz var ve bunların çoğunluğuda bayanlar istersen çalışırsın dediler
    feminist arkadaşalr vardır kendilerini korumaya geçeceklerdir ama bu firma yetkilisinin bana söyledikleridir arkadaşlar bu durumlara gelmemiz bizlerden kaynaklanıyor ki şöyle bir örnek vereceğim sadece istanbulda sorumlu yönetici olacağımız işletme sayısı gıda mühendisi sayısında daha fazla yani biz firmalara değil firmalar bizlere ihtiyaçları var sadece biraz örgütlülük ve sabır ki görmek istediğimiz değeri görelim teşekkür ederim

Kurucu Sinan COSKUN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üniversite
    Mersin Universitesi
    Meslek
    Yazılım
    Sektör
    İnternet Hizmetleri
    Konular
    187
    Eklentileriniz
    50
    Kazanılan Kredi
    Kurucu
    Kullanılan Kredi
    Kurucu
    Kalan Kredi
    Kurucu

Standart Cevap: gıda mühendisinin maaşları

Bu konuda uzun uzadıya yazacaklarım var ancak geç oldu baya yorgunum site yüzünden yatmam lazım , konunun gidişatına göre devam ederiz.

Öncelikle şu bir gerçek şuan işi olan ve 1000 liranın üzerinde alan meslektaşlarımızın çoğu bu konuyu okuduğunda "amaan" diyerek geçeceklerdir, örgütleşmek onlar için boş iş olacaktır (istisnalar kaideyi bozmaz )
    Ancak o gün gelirde aynı sizin gibi sıkıntılı anlar gelirse o zaman dank edecektir birşeyler. Bu yüzdendir bizim yarı yolda kalmamız, bu yüzdendir bana dokunmayan yılan bin yaşasın varsın kime ne maaş verirse versin.
    Biz kendimize, mesleğimize haksızlık ediyoruz başkaları etmiş çokmu

Bu arada akşam televizyonda başbakanın bir davetteyken bakteri yükünün fazla olduğu bir yemeği yediği haberi vardı ve bu konu hakkında kanalın bilgi aldığı bir uzman vardı. Konunun uzmanı konuşmaya başlayınca merakla mesleğini öğrenmek için alt yazıya dikkat kesildim. Ve gözlerime inanamadım, o bir Gıda Mühendisiydi...

Yönetici hi_axy07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üniversite
    Cukurova Universitesi
    Meslek
    Gıda Mühendisi
    Sektör
    Turizm
    Konular
    102
    Eklentileriniz
    20
    Kazanılan Kredi
    Yönetici
    Kullanılan Kredi
    Yönetici
    Kalan Kredi
    Yönetici

buna benzer bi olayda benimde başıma gelmişti.
    geçen yaz; Club Hotel Turan Prince World otele başvurmuştum.(Kızılağaç - Manavgat - Antalya)

genel müdür beni işe almaya karar verdi ve sıra pazarlığa geldi.bana 800TL önerdi. ben bu müdüre tek soru sordum: Bulaşıkçıya ne kadar veriyosun dedim
    680 TL dedi.
    bende 120 TL fark için kendime gıda müh. dedirtmem.eğerki bulaşık departmanında boş yer varsa ben ona başvurayım dedim ve çıktım gittim adamın yanından.
    otelin isminide yazdım. isterseniz arayıp sorun.eminim şuan orda bı maaşa çalışan bi gıda müh. vardır.
    bence arkadaşlar CENNETTE, CEHENNEMDE BİZİM İÇİMİZDE...

Yeni Üye ugurkayaardi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üniversite
    Celal Bayar Universitesi
    Meslek
    gıda muhendisliği 3.
    Sektör
    öğrenci
    Konular
    14
    Eklentileriniz
    5
    Kazanılan Kredi
    250
    Kullanılan Kredi
    89
    Kalan Kredi
    161

Bız kendımızı korumazsak bızı hıcbır iş veren korumaz..Herkes cebini düşünür oldugu şu vakitte biz birbirimizi düşünmek zorundayız..Biz bi topluluk altındayız ve adımız var..

Bizim bi vasfımız var..Yazık gerçekten kendini düşünen benim için farketmez diyen EGOİSTLERE..

Ön Lisans Üye aspergillus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üniversite
    Pamukkale Universitesi
    Meslek
    GIDA MÜHENDİSİ
    Sektör
    Unlu Mamüller
    Konular
    32
    Eklentileriniz
    5
    Kazanılan Kredi
    250
    Kullanılan Kredi
    35
    Kalan Kredi
    215

Arkadaşlar merhaba,
    İnsanlar mesleklerini, diplomalarını sadece ek bir para getirsin diye gördükleri sürece ve bu sorumlu yöneticilik uygulaması değişmedikçe bu durumda değişmeyecektir. Bende şu an iş arıyorum, henüz görüşmelere başladım ama bu tarz görüşmeler yapmaktan nefret ediyorum. Son iş görüşmemde (Hatay da) 1750 civarı bir fiyata ikna edebildim karşımdaki kişiyi süt ürünleri üzerine bir firmaydı. Ama bazı kişilsel nedenlerle kabul edemedim.

Yeni Üye gıda2008 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üniversite
    Istanbul Aydin Universitesi
    Meslek
    Gıda Teknikeri
    Sektör
    Şekerleme Üretimi
    Konular
    8
    Eklentileriniz
    5
    Kazanılan Kredi
    250
    Kullanılan Kredi
    16
    Kalan Kredi
    234

Şu durumda gıdacıların bulunduğu hiçbir meslek grubunda hak edilen değere ulaştığına inanmıyorum. Zaten yorumlarınızda bunu gösteriyor. Okuyunca ben gıda müh. veya gıda tek. olacam ilerde çok değişik konumlarda yer alacam diyerek düşünüyoruz bir çoğumuz (bende dahil). Ancak iş mezuniyete geldi mi işler değişiyormuş. Yani hak edilen değeri devlet bile kadrosunda yer vermiyormuş.
    Oysa ki çevremize nerde çalışabileceğiz hakkında sorular sorulduğunda oldukça iyi yerlerde diye bir cevap alıyoruz. Ama gerçek hayatta öyle değilmiş... Gıdacıların kıymeti bilinmezmiş.
    Tabii ki bu sorun belki örgütlenme ile çözülebilir bence... Ancak bu seferde gıda müh. ve gıda tek. ayrı olursa hak edilen değere ulaşabileceğine inanmıyorum...

Kısacası; bana göre sektördeki sorun ortak payda ile çözülür...

Yönetici mutlu_571 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üniversite
    Selcuk Universitesi
    Meslek
    gıda mühendisi
    Sektör
    gıda
    Konular
    67
    Eklentileriniz
    37
    Kazanılan Kredi
    Yönetici
    Kullanılan Kredi
    Yönetici
    Kalan Kredi
    Yönetici

buradan örgütlülük ile ilgili bir sorun olduğu sonucu çıkıyor.
    bizim meslek odamız var arkadaşlar. daha önce bu odanın sorumluluklarını yerine getirip getirmediği/bizi temsil edip edemediği konusu defalarca tartışılmıştı. yakında seçimleri yapılacak olan odamızın marmara şubesi için değişik çalışmalarda bulunan arkadaşlar varmış.
    bence alternatifleri değerlendirip geleceğimizi kendimiz değiştirebiliriz/en azından sürece aktif olarak katılıp geleceğimize katkıda bulunabiliriz.
    mevcut yönetim tekrar aday, www.meslekigelisim.com diye bir grup varmış. bana mail geldi.
    eğer değerlendirebileceğimiz başka adaylar da varsa burada paylaşılırsa iyi olur kanaatindeyim. neticede işten güçten bu tarz girişimleri takip edemiyoruz. buradan yapılacak yorum ve değerlendirmeler mesleğimiz açısından (yapılacak seçimler için kanaat oluşması bakımından)oldukça önemli olur.

HİÇBİRŞEY TESADÜF DEĞİLDİR.

Yine dağların sevdası düştü yüreğime anne
    Kurşunların sevdası,
    Zulümlerden bıktım usandım
    Yüreğim kanıyor anne,
    Kara bulutlar bir sağanaktır tutturmuş gider
    Dünya zulüm, zulüm kokar anne
    ...

Yeni Üye
    Üniversite
    Hacettepe Universitesi
    Meslek
    Gıda Mühendisi
    Sektör
    Otel
    Konular
    2
    Eklentileriniz
    0
    Kazanılan Kredi
    0
    Kullanılan Kredi
    0
    Kalan Kredi
    0

O kadar sene çalış çabala,mühendislik(akışkanlar mekaniği,proses,kütle ve ısı aktarımları bunun yanında işletmesi ekonomisi....) oku sonra sana 4 senelik mi diye sorsunlar.Bu işi 1 ay içinde ben bile yaparım desinler.(doğru düzgün okuma bilmeyen insanlar)Bizim mesleğimizi gereksiz görüyor insanlar.Hele ki sorumlu yönetici arayan küçük işletmeler.Geçen netteki bir iş ilanı"yufka açabilen gıda mühendisi aranıyor1 diye.Telefon açıp adama 2 çift laf edeyim dedim ama olmadı işte.
    Ben 1000 tl üzerinde maaş alıyorm ama fiyatları düşürenlere her zaman tepkiliyim ve her koşulda da destek veririm örgütlenme konusunda.

Yeni Üye
    Üniversite
    Cukurova Universitesi
    Meslek
    gıda
    Sektör
    öğrenci
    Konular
    0
    Eklentileriniz
    0
    Kazanılan Kredi
    0
    Kullanılan Kredi
    0
    Kalan Kredi
    0

ya arkadaşım tarım bakanı var boyuna ziraatçilere veternerlere
    çalışıyo
    adam bu yıl lacağı ziraatçi sayısı yıllardır aldığı gıda mühendisi sayısında daha fazla zaten piyasa berbat ama suç bizde bi tekel işçileri
    bile sesini duyuruyo bizimkiler uyuyo uyuyun bakalım ne zamamna kadar uyuyacaksınız....

Üniversite
    Cukurova Universitesi
    Meslek
    gıda mühendisi
    Sektör
    gıda
    Konular
    15
    Eklentileriniz
    5
    Kazanılan Kredi
    250
    Kullanılan Kredi
    1
    Kalan Kredi
    249

peki arakadaşlar örgütlülük adına neler yapabilirim+yapabiliriz oda yönetimine baskı yapalım sesimizi duyuralım vede seçimlerde kendimizi gösterelim ve bu anlamda birlik olalım diyorum istanbulda olan ve olmayan arkadaşlar gelin birlik olup odamıza(muallakta olan) sesimizi duyurmaya gidelim tarih ve saat hakkında destek bekliyorum...
    görüşmek dileğiyle

Yeni Üye beyazzambak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üniversite
    Ankara Universitesi
    Meslek
    Gıda Y. Mühendisi
    Sektör
    Kamu
    Konular
    26
    Eklentileriniz
    6
    Kazanılan Kredi
    300
    Kullanılan Kredi
    41
    Kalan Kredi
    259

Kesinlikle katılıyorum....Ankara'da olursa bende varım....

Yeni Üye ank_gm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üniversite
    Mustafa Kemal Universitesi
    Meslek
    gıda mühendisi
    Sektör
    şekerli ürünler
    Konular
    31
    Eklentileriniz
    7
    Kazanılan Kredi
    350
    Kullanılan Kredi
    333
    Kalan Kredi
    17

bu habere gıcık oldum.gözüm gıda mühendisi aradı ama yokkkkk

Şimşek, 2 bin 500 ziraat mühendisine istihdam imkanı sağlayacak kararı imzaladığını bildirdi.

Şimşek, TRT 2'de katıldığı bir programda çeşitli konulardaki soruları yanıtladı. Kamuya 2 bin 500 ziraat mühendisinin alınmasına ilişkin soruya verdiği yanıtta Şimşek, ''Onu ben onayladım. Onu Tarım Bakanımız uzun bir süredir talep ediyordu. Başbakanımızın talimatıyla 2 bin 500 tane ziraat mühendisimize istihdam imkanı sağlayacak kararı imzaladım'' dedi.

Üniversite
    Cukurova Universitesi
    Meslek
    gıda mühendisi
    Sektör
    gıda
    Konular
    15
    Eklentileriniz
    5
    Kazanılan Kredi
    250
    Kullanılan Kredi
    1
    Kalan Kredi
    249

evet arkadaşlar örgütlülük adına sizlerden cevap bekliyorum sadece o değerli gününüzde 1 saat ayırmanız...

Üniversite
    Cukurova Universitesi
    Meslek
    gıda mühendisi
    Sektör
    gıda
    Konular
    15
    Eklentileriniz
    5
    Kazanılan Kredi
    250
    Kullanılan Kredi
    1
    Kalan Kredi
    249

kimse birşeyler yapma peşinde değil galiba forum yoneticileri ne düşünüyor ankete katılan meslerktaşlarımız hangi sektorlerde acaba???????????

Yeni Üye pelesenk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üniversite
    Ege Universitesi
    Meslek
    GIDA YÜKSEK MÜHENDİS
    Sektör
    TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜ
    Konular
    1
    Eklentileriniz
    2
    Kazanılan Kredi
    100
    Kullanılan Kredi
    0
    Kalan Kredi
    100

Arkadaşlar ben 5 sene özel sektörde çalıştıktan sonra, 2005 de devlette görev yapmaya başladım. Genelde denilen doğru, ücretlerin aşağıya çekilmesi konusunda. Zira bize kimi arkadaşlar geliyor ve söyledikleri şu, diplomamı kiralamak istiyorum. Bu o kadar basit bi şey değil. Bu zihniyette olan insanların sadece mesleğe değil toplum sağlığına zararı da çok. Bu yüzden diğer arkadaşlar gibi benim de düşüncem örgütlenme üzerine. Ama şunu da düşünmek gerek, bir firmanın sorumlu yöneticiye vereceği ücret ile, işini kolaylaştıran, yönetimi kısmen ya da tamamen eline almış bir personele vereceği ücret farklıdır. Bu yüzden kişisel ve mesleki becerimizi arttıralım ve sonra hakkımızı arayalım. Ben devlette çalışan bir gıda denetçisi olarak, daha önce piyasada olan bir eleman olduğumdan, daima meslektaşlarıma destek olmaya çalışıyorum. Ama tek istedğim mesleğinin farkında olmaları...

Yeni Üye
    Üniversite
    Celal Bayar Universitesi
    Meslek
    gıda mühendisi
    Sektör
    Kuru meyve
    Konular
    0
    Eklentileriniz
    0
    Kazanılan Kredi
    0
    Kullanılan Kredi
    0
    Kalan Kredi
    0

arkadaşlar merhaba,
    bu konuda o kadar doluyum ki.. iş arıyorum ve firmaların teklif ettiği ücretler karsısında ben bunun içinmi gıda müh oldum demeye başladım. utanmasalar ilkokul ortaokul mezunları adamlara verdikleri asgari ücreti vercekler bizede.
    bi firmada ücret konusu açıldığında adamın verdiği yanıt zaten şu anda kriz var kimse iş bulamıyor önemli olan bir iş sahibi olmak gibi laflarla nerdeyse sen bu krizde iş bulduğuna şükret bide maaşmı soruyosun demeye getirdi.
    gıda müh odasının kendi kendine bir ücret belirlemesiyle bu sorun çözülmüyor bencede başka bi çözüm yolu bulmalıyız..

Yeni Üye brugge - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üniversite
    Ondokuz Mayis Universitesi
    Meslek
    Mühendis-Gıda
    Sektör
    gıda
    Konular
    4
    Eklentileriniz
    0
    Kazanılan Kredi
    0
    Kullanılan Kredi
    0
    Kalan Kredi
    0

Firmaların gücü de yok arkadaşlar,kız çalıştırmak kolay ona bakan bir ailesi ya da kocası birileri var o kız arkadaşı kolayca çıkartabileceği bir durum.Erkek alsa evliyse ocak sönecek, firmalar hep çıkartmaya mühendis alıyor aranızda bana kariyer sağlandı işin yükü elimden alındı artık yönetici konumuna yükseldim diyen var mı? Bu kız çalıştırma patronların fikri benim değil bu arada,sonuçta nasıl patronlarla çalıştığınızı da bilin artık.

Ben bu mesleğin genç mesleği olduğunu görüyorum.Hiç 40 yaşında bu iş yapan var mı allah aşkına, çünkü kimse 40 ına kadar esnek çalışma saatlerine uyumlu çalışamaz. Yerinizde olsam iş bile aramam zaten ilanlarda nerde usta işi var onlar var, mühendis işi değil ki bunlar. ISO BRC ya gelince bunların evraklarını lise mezunlarının tuttuğu en az 100 firma sayarım. Mikrobiyoloji laboratuvarında çalışan mühendis teknikeri olmayan 100 tane firma daha sayarım, argesinde tedarikçisinin oğlu diye vb sırf tanıdık bağlarıyla kariyer yaptırılan yetenek gözetilmeyen 10 larca daha sayarım. Böyle bir ortamda böyle bir sektörde Çalışırken cebinizden harcıyorsunuz. 20 sene çalışanlar ev mi aldı sanki. Sosyal hakkınız mı var? Başka seçenekler de düşünmemiz gerekiyor.

Bir de üstünde durulması gereken bir nokta olduğunu düşünüyorum. Mühendis işi ustadan iyi yapamazsa mühendis değildir gibi bir mantık var bazı arkadaşlarda. Arkadaşlar bizim işimiz ayrı, estetik sanat kısmı değil bizim işimiz. Hani yeni girdim ustadan işi öğreneyim mantığı oluyor deneyim sahibi olmayan arkadaşlarda. Bir mühendis ustadan işi öğrenmez arkadaşlar. Öğreneceği bir şeyler vardır belki ama bu işin kendisi olamaz, olmamalıdır. Benim de çok ustalarım oldu ama ben kendi işimi yaptım ve ya bunun savaşını verdim .

Çoğu arkadaşlar mühendis olduğunun farkında değiller,buna da çeki düzen vermek gerekir. Sektörün en büyük kanayan yarası bu. Herkes imza atmak isterse herkes işyerini görmeden para kazanmak isterse fiyatınız da kariyeriniz de ona göre olur. Evet birileri fiyat kırıyor birileri de işyerini görmeden para kazanıyor.Ama iş kurabilen, mühendislik yapabilen hakkını vererek yapmaya çalışanların sayısı da 'birileri' denecek kadar arttığında bunu yine konuşalım.

Lisans Üye sonkahraman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üniversite
    Selcuk Universitesi
    Meslek
    Gıda Mühendisi
    Sektör
    Gıda
    Konular
    167
    Eklentileriniz
    34
    Kazanılan Kredi
    1700
    Kullanılan Kredi
    28
    Kalan Kredi
    1672

Arrow Cevap: gıda mühendisinin maaşları

Anket çalışması hayatın gerçeklerini yansıtmış, 750 TL altında çalışan arkadaşların firmalarının kulaklarını epeyce çınlattım, 750 TL için mi bu çile çekilir

Yeni Üye mensur_m - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üniversite
    Yuzuncu Yil Universitesi
    Meslek
    gıda mühendisi
    Sektör
    catering
    Konular
    9
    Eklentileriniz
    3
    Kazanılan Kredi
    150
    Kullanılan Kredi
    100
    Kalan Kredi
    50

maaşlar çok kötü ben o maaşa gıda mühendisi olarak çalışacağıma gider işportacılık yaparım daha iyii bari kendime bir kazancım olur işverene hiç bir faydam dokunmasın daha iyi

Yeni Üye klemenjero - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üniversite
    Meslek
    gıda müh.
    Sektör
    kalite, otelcilik
    Konular
    11
    Eklentileriniz
    5
    Kazanılan Kredi
    250
    Kullanılan Kredi
    41
    Kalan Kredi
    209

kuşadasında 5 yıldızlı bir otelde çalışıyorum. net maaşım 1200 TL... iyi gibi görüneblir ancak şöyle bir durum var. ilkokul mezunu steward şefi (temizlik personeli şefi) benden fazla maaş alıyor. ve adam sabahtan akşama kadar elleri cebinde dolaşıyor. geçen gün denetime girdik tek problem temizlik. aslında onu temizlik konusunda uyarmam gerekiyor. ancak benden fazla maaş alan birisi benden üst konumdadır mantığıyla bilerek uyarmıyorum. bekliyorum bakalım yönetim ne zaman beni yanına çağıracak

Yönetici hi_axy07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üniversite
    Cukurova Universitesi
    Meslek
    Gıda Mühendisi
    Sektör
    Turizm
    Konular
    102
    Eklentileriniz
    20
    Kazanılan Kredi
    Yönetici
    Kullanılan Kredi
    Yönetici
    Kalan Kredi
    Yönetici

Klemenjero bence çok yanlış bir düşünce..
    bir kişinin maaşının yüksek olması hiyerarşik sıralamada sizden üstün olduğu anlamına gelmez.
    Her işletmenin Personeliyle ilgili görev tanımı vardır. bu görev tanımdalrında Steward Şefi yaptığı işleri Gıda Mühendisine onaylatmak zorundadır ibaresi geçiyorsa, sizin sözünüzü dinlememe, verdiğiniz görevi yapmama gibi bir lüksü olamaz.

Kolay gelsin..
    İyi çalışmalar..

Yeni Üye klemenjero - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üniversite
    Meslek
    gıda müh.
    Sektör
    kalite, otelcilik
    Konular
    11
    Eklentileriniz
    5
    Kazanılan Kredi
    250
    Kullanılan Kredi
    41
    Kalan Kredi
    209

steward şefi istifasını vermiş

size de kolay gelsin
    iyi günler

Yeni Üye lostmymindd - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üniversite
    Trakya Universitesi
    Meslek
    Öğrenci
    Sektör
    Öğrenci
    Konular
    10
    Eklentileriniz
    1
    Kazanılan Kredi
    50
    Kullanılan Kredi
    50
    Kalan Kredi
    0

1000 tl aşağısında çalışacağıma tezgahıma diplomamı, üretim iznimi asıp eldivenlerimi giyer simit satarım.

Yeni Üye
    Üniversite
    Ankara Universitesi
    Meslek
    ögrenci
    Sektör
    gıda muhendıslıgı
    Konular
    3
    Eklentileriniz
    1
    Kazanılan Kredi
    50
    Kullanılan Kredi
    10
    Kalan Kredi
    40

yaralıyımmm yaralıyımmmmm )))

Yeni Üye
    Üniversite
    Cukurova Universitesi
    Meslek
    Gıda Mühendisi
    Sektör
    Yemekçilik
    Konular
    3
    Eklentileriniz
    0
    Kazanılan Kredi
    0
    Kullanılan Kredi
    0
    Kalan Kredi
    0

meslekle hayatın gerekliliklerini iyi dengelemek lazım. sonuçta para kazanmak için meslek sahibi oluyoruz (para kazanma deyimini burda kötü biçimde yorumlamazsanız sevinirim). düşük maaşa satın aldığımız tecrübe diye bakarsak daha faydalı olacağına inanıyorum. diyelim 800 TL'ye çalıştın, 200 TL'si tecrübeye gitti, dolayısıyla maaşın 1000 TL oldu. belki kızacaksınız ama benim bakış açım, özel sektörün bize bakış açısıyla aynı. bunu savaş olarak görmemiz lazım. 3 hafta 800 TL'ye çalıştım, aynı sektörde 1400 TL'lik iş buldum, son görüşmemde olayı abarttım 2400 talep ettim, tabi her hikaye pozitif ilerlemiyor, önemli olan anın gerekliliklerini düşünebilmek.

Yeni Üye nhelis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üniversite
    Pamukkale Universitesi
    Meslek
    GIDA MÜH.
    Sektör
    Catering
    Konular
    12
    Eklentileriniz
    3
    Kazanılan Kredi
    150
    Kullanılan Kredi
    98
    Kalan Kredi
    52

dejavuya kesinlikle katılıyorum ben de öğrenciyim ancak vaziyet içimi karartıyor, istanbulda toplanma fikri süper ancak keşke bu işi her il için olsa da bişeler yapabilsek en azından ögrenci oldugum il için üniversitenin ögrencilerini toparlayabilirim odayla görüşebiliriz bunun için forumdaki çalışan çalışmayan mezun denizlideki arkadaşlardan haber bekliorum.

Yeni Üye ishakliengineer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üniversite
    Selcuk Universitesi
    Meslek
    Gıda Mühendisi
    Sektör
    Takviye Edici Gıdalar
    Konular
    2
    Eklentileriniz
    1
    Kazanılan Kredi
    50
    Kullanılan Kredi
    50
    Kalan Kredi
    0

Unhappy Cevap: gıda mühendisinin maaşları

Maaşını 1500 TL ve üzeri yazan Gıda Mühendisi arkadaşların bunda odanın almış olduğu net 2130 TL taban ücret zorunluluğunun etkisi var mı acaba (her ne kadar gerçek maaşı o olmasa da ??)

Yeni Üye #vildan# - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üniversite
    Ankara Universitesi
    Meslek
    kalite mühendisi
    Sektör
    meyve suyu
    Konular
    24
    Eklentileriniz
    12
    Kazanılan Kredi
    600
    Kullanılan Kredi
    186
    Kalan Kredi
    414

sevgili brugge nickli arkadaşım, bayan çalıştıran iş yerlerinden bahsetmişsin ya acaba nerede bu iş yerleri? marmara bölgesinde 13 gıda firması ile mülakata girdim, okul kariyer gününde 16 firma yetkilisi tanıştım ve sayısını atırlayamadığım kadar çok teknik geziye katıldım. duyduğum tek cümle vardı " bu sektörde bayanların şansı pek yok", "biz bayan almıyoruz vardiya sisteminden dolayı", "ustalar erkek olduğu için pek bayan tercih etmiyoruz". acaba sen hangi bölgede ikamet ediyorsun? sadece merak ettim.
    bugün bu paralara çalışıyorsak tek suç bizim. biz birer yasal zorunluluğuz diye kasılıp oturursak, ofisten dışarı çıkmaz sosyal paylaşım sitelerinde takılırsak, ıso formlarını tutmaktan başka birşey yapmazsak iş verende bizim 2 bin lirayı hak ettiğimizi düşünmez ki haklı da... adam parayı sokakta mı buluyor? ben olsam ben de vermem. örgütten önce bence biz kendimizi eğitmeli herkesi aynı seviyeye çekmeli ve eşit şartları oluşturup güven kazanmalıyız.

bu arada bende 1250TL alıyorum ve benim steward şefimde benden çok para alıyor çünkü tecrübeli deterjanı eline veriyorum. kullanımını anlatıyorum. kontrolünü yapıyorum ve o tabak yıkama konusunda tecrübeli eğitimim için çaba gösteren anama babama üzülüyorum !