Gıda : Proses Tetkikleri

SGS gıda hizmetleri, tarladan sofraya kadar, esas olarak HACCP tabanlıdır ve tek tek ya da ilgili belgelendirmelerle birlikte bir bütün olarak sunulabilir. Gıda ürünlerinizin güvenliği, kalitesi ve uygunluğunu göstermek için gerekli tüm aşamaları içerir.

Aşağıdaki hizmetler gıda güvenliğiyle ilgili üretim aşamalarını kapsamakta ve belirtilen diğer uygunluk düzenlemelerine dayanmaktadır.

Su Kültürü ve Balıkçılıkta Dayanıklılık, Güvenlik ve Kalite Yönetimi
SGS Su Kültürü ve Balıkçılık programları kalite, güvenlik ve dayanıklılık konusuna yönelik çalışmalar yapan su kültürü ve balıkçılık alanında faaliyet kurumları belgelendirir.

Taze Meyve ve Sebze Üretimi ve Bahçecilik Konusunda Tüketicilerin Güvenini Kazanma EUREP GAP (Taze Meyve ve Sebze) Protokolü taze meyve ve sebze ile bahçe ürünlerinin dünya genelindeki üretimiyle ilgili gerekli unsurları tanımlar ve en iyi uygulamaları geliştirir. Bu protokol tüketicilere, üreticinin güvenli ve temiz ürünler üretme konusundaki taahhüdünü ve uluslararası olarak tanınan bağımsız kuruluşlar tarafından ayrıntılı bir sisteme (HACCP) tabi olarak doğrulanan, yeterliliğini gösterir.

Gelecekteki Gıda Eğilimlerini Tahmin Etme
SGS Organik Üretim Standardı organik üretim ve işleme konusunda dünya çapında kabul gören bir programdır. Organik tarım ve bahçecilik sistemleri, en iyi kalite ve verimlilikte gıda üretimini destekler. Bu program IFOAM, 2092/91 sayılı Avrupa Birliği Düzenlemesi (EEC), USDA Hükümleri, JAS şartları ve Codex Alimentarius Tüzükleri referans alınarak geliştirilmiştir. SGS Organik Üretim Standardına dayalı belgelendirme işlemlerini gerçekleştirmek için, RvA, Japon MAFF ve USDA tarafından akredite edilmiştir. Bunlara ek olarak, SGS’nin yerel organik programı Avusturya’daki yetkililer tarafından da tanınmaktadır.

Tüketicilerinize Teslim Edilen Ürünlerin GMO Olmadığını GöstermekNon-GMO (Genetik Değişikliğe Uğratılmamış Ürün) belgelendirmesi, IP (Kimliği Saklı Tutma) korumalı bir program aracılığıyla, ürünlerinizde genetik olarak değişiklik yapılan organizmalar bulunmadığı gösteren ve dünya genelinde uygulanan bir hizmettir.

Tarladan Sofralara Güvenilir Kaliteli Gıda (SQF)SQF kalite yönetim sistemi, SQF 2000cm ve SQF 1000 cm kalite kodlarından oluşur. SQF 2000 cm (Güvenilir, Kaliteli Gıda) Kalite Kodu HACCP (Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktası) tabanlı bir gıda güvenlik ve kalite risk yönetimi sistemidir ve tüm gıda zincirinde yer alan tüm kişi ve kuruluşları kapsar. Gıda güvenliği ile kalitesine dair risklerin tanımlanmasını ve denetim ölçütlerinin doğrulanması ve takip edilmesini kapsar. SQF 1000cm Kalite Kodu, SQF 2000cm belgeli işletmelere giren ürünler için, endüstrinin üçüncü taraf tetkikçiler tarafından denetlenen bir programa olan ihtiyacını karşılamak üzere geliştirilmiştir.

Gıda İşleme Yöntemlerinde Geçerli Taahhütler Sayesinde Yaşanan GüvenHCE, dünya genelinde önde gelen kurumlar tarafında tanınan ve gururla takdim edilen en ideal bağımsız ve gönüllü gıda güvenliği (yönetim, denetleme ve belgelendirme) programıdır. HCE programı sadece müşterilerinizin içini rahatlatmakla kalmaz, aynı zamanda sürekli olarak sağlık koşullarına ve güvenlik standartlarına uygun olarak faaliyet gösterdiğinizi garanti eder.