Değerli arkadaşlar,
Resmi Gazetede 9 Aralık 2007 tarihinde yayınlanan ve 5179 Sayılı kanuna bağlı olan gıda güvenliği ve kalitesinin denetimi ve kontrolüne dair yönetmelik'te Beşinci bölüm, Üretim, işleme, dağıtım aşamalarına dair işyeri sorumlulukları (Madde-8)'in k bendinde yer araln ifadeye göre artık gıda sicil işlemleri tarım bakanlığına tekrar verilmiştir.
İlgili Bend: İlgili İl Özel İdaresi/Belediye/Organize Sanayi Bölgesinden veya ilgili kurumdan işyeri açma ve çalışma ruhsatını almak ve bunu takiben gıda maddeleri ve gıda ile temasta bulunan madde ve malzemeleri üreten işyerleri, bu yönetmeliğin Ek-2’sinde öngörülen asgarî teknik ve hijyenik şartlara ve ürettikleri gıda ve gıda ile temasta bulunan madde ve malzemelerin özelliğine göre Bakanlıkça belirlenen kriterlere uyarak Bakanlıktan sicil numarası ve ürettikleri ürünler için üretim izni almakla yükümlüdür.
Bakanlıkla görevli arkadaşlarımla konuştuğumta artık gıda sicil işlemlerinin yerel yönetimler tarafından verilmeyeceğini belirttiller.
Bu yapılan değişikliğin zaten sorunlu olan gıda denetimlilerinin çok başlılığın ortadan kalmasının birini adım olacağını ve bundan sonraki mekanizmada yetkilerin tek elde toplanması sektör adına daha faydalı olacağını düşünüyorum.
Artık Gıda Sicil İşlemleri Tarım İl ve İlçe Müdürlükleri tarafından yapılacaktır.

LinkBack URL
About LinkBacks
Paylaş

Alıntı
)) bide ben bişey belirtmek istiyorum şu başlıkları küçük harflerle atsak arama motorunda sorun yaratıyoda tamam anlıyorum önemli konu büyük harflerle vurgulu oluyo ama cidden arama yaparken görükmüyo sorun oluyo sonracığıma 

Bookmarks