düşüncelerinizi ögrenmek istiyorum arkadaşlar
düşüncelerinizi ögrenmek istiyorum arkadaşlar
bi nevi dayanışma olduğu için konuyu buraya taşıdım
nerde kurcaksın biraz daha anlatır mısın üdşüncelerini
portfoy var demıssın dıger basıkta.portfoy olarak neler var bıraz daha bılgı verırmısın bende ıstıyorum ama tam toparlıyamadm kımseyı daha dogrusu dernek oda ısteyen cok ama caba fıkır veren yok
Merhaba arkadaşlar,
Öncelikle kalkışmayı düşündüğünüz şey çok güzel bu konuda GMO ile de görüşürseniz tüzük ve diğer çalışmalar ve neler yapılması gerektiğinde size yardımcı olacaklardır.
Bir birlik (oda,dernek vb) kurmak zordur. Çok çaba ister bu yüzden bence buna kademeli olarak geçerseniz çok daha güzel olur. Bildiğim kadarıyla Teknikerler Birliği var. ama bu meslek ayırmadan yapılmış bir birliktelik. Ön hazırlıklarınızı bitirene kadar bu çatı altında toplanıp çalışmalarınızı yaptığınızda ve bitirdiğinizde oradan ayrılıp veya oraya bağlı bir alt grup olarak (o zaman ki şartlara veya sizin isteğinize bağlı) çalışmalar yapabilirsiniz. Çünkü bu çok ciddi bir iştir. Biz Türkler herşeye büyük bir hız ve hırs ile başlarız ama sonrasını bir türlü getiremeyiz. Sizin yapmak istediğiniz şeyde son derece önemli ama o yüzden başarısızlık olması durumunda sizden sonra gelecek olan kişilerinde hevesi ciddi anlamda kırılmış olur. Ayrıca bu büyük bir yüktür. Çok özveri ister, fedakarlık ister. Herkes bu işin gerektirdiği özveriyi gösteremeyebilir. bu yüzden başka bir (üst bir çatı altında) alışıtırmalarınızı yaparsanız daha iyi olur.
Mesela Gıda Mühendisleri Odası'da kurulmadan önce Kimya Mühendisleri Odası'nın altında bir gruptu. Yeterli üye ve tecrübeye ulaşınca TMMOB'a başvurup odamızı kurduk. ama bu hemen olmadı.
Meslek dalımızda çalışan herkes örgütlü olursa çok daha iyi yerlere geleceğimiz kesindir. bu yüzden kalkışmayı düşündüğünüz bu yolda ben sizlere elimden geldiğince bilgi yönünde destek vermeye çalışırım.
Kolay gelsin...
evet oguz cok haklısın "Biz Türkler herşeye büyük bir hız ve hırs ile başlarız ama sonrasını bir türlü getiremeyiz" dıyerek. bende teknıker bır cok arkadasla forumda tanıstım bunu dıle getırdım ama ılk basta evet ıstıyoruz yapalım dedıler ama sonra herkes kendı yuvasına cekıldı. bakalım ılerıkı zamnlar ne getırecek??
Bence gayet iyi bir fikir, ben de gıda teknolojisi okuyorum.Peki ama nasıl kuracaksınız?Henüz fikir aşamasında mı yoksa çalışmalarınız var mı?
evet teknikerler birliği var ama dernek olması tabiii daha iyi olur ne de olsaa herşeyin derneği var gıda teknikerleri derneğide olsun tabiii
kurun ama eğer bizim gibi herhangi bir çaba harcamayan(Gıda Müh için) dernek olacaksa hiç kurmayın derim başarılar...
:999:süper olur çok sevinirim istanbulda açacaksan tabikide
Destek olmaya çalışırım ancak bildiğim kadarıyla teknikerler derneği adı altında bir kuruluş var. Bilgilerinize.
arkadaşlar ben daha yeni ünv başlayacam ve söylemek istediğim şey ise umarım derneğin ben üniversiteyi bitirince kurulmuş olur o zaman ben kesin senin üyen olurum ha bu arada ben burdaki arkadaşların hepsinden yardım bekliyorumm
gayet iyi düşünmüşsünüz.......neden bizimde bir derneğimiz olmasın![]()
efettt arkadaşım çok ii düşünmüşsün bende 1 gıda teknikeri olarak böle 1 dernek istiorum. haklarımısı bilmek we korumak için çok önemli we gerekli bencee[size=small][/size][size=medium][/size]
BENCEDE COK GÜZEL BİR FİKİR NEDEN BİZLERDE GIDA TEKNİKERLERİ OLARAK ODAMIZ OLMASIN BU KONUDA DESTEKLİYORUM.
EVET ARKADASLAR GIDA TEKNIKERI VE okul baskanı olarak yuzlerce arkadsımıs bırleserek bencede dernegımızı kutraşlım bısımde haklarımızı arayacagımız bı odamız olsun.sımıden tesekkurler n.aykutlar
Arkadaşlar,
ben gıda mühendisi olmama rağmen bu başlığı arasıra takip ediyorum. Herkes bu konuda çok istekli ama harekete geçen kimse yok. Elinizi taşın altına koymadan, o yükün altına girmeden bu iş olmaz. kimse size alın bu işte gıda teknikerlerinin odası diye önünüze koymayacak. bu konu için çabalamanız gerekiyor. siz kendi haklarınızı savunmak için bir araya gelmezseniz kimse sizin hakkınız korumak için çaba sarf etmez.
Bakın aynı sorun Gıda müh. Odasında da var. Herkes odayı eleştiriyor. ama gelin görünki o eleştirenlerin birçoğu birgün bile odaya uğramış veya çalışmalara destek vermiş kişiler değildir. sadece laf üretirler. Birşeyler üretmeye çalışanlara engel olmaya çalışırlar.
İşte bu yüzden sizlerde artık bunu bir temenni ve istek olmaktan çıkarmak için yavaş yavaş harekete geçmelisiniz. Çok geç olmadan...
Lafla olmuyor arkadalar faaliyete geçmek lazım..Her şey lafta kalmasın..
[size=medium]Evet arkadaşım çok iyi düşünmüşsün.Neden olmasın ki!Böle güzel bir adım için elimizden geleni yaparız![/size]
![]()
arkadaşlar sadece kurmak istiyorum, kuralım gibi cümlelerde kalıyor. kurmak istiyoruz ama faaliyet yok belli bır tarih belirleyerek toplanalım konuşalım neler yapabiliriz gözden geçirelim artık.
bu iş için bende cok heveslenmiştim bir zamanlar ama hiç katılım ve yardım olmadığı için hiç bir şey yapamadım .şimdi bu başlık altında bir çok insanın gönüllü olduğunu görüyorum.güldencim cok haklısın..en kısa zamanda toplanalım ama herkes farklı şehirlerde ben izmirdeyim mesela.bir merkezde toplanmak cok zor olur.ben nerde olsa gelirim ama bu herkes için geçerli değil bir cok kişi calışıyor.yada herkes kendi bulunduğu yerde toplanıcak ama önemli olan o toplanılacak tarihi ve katılacak kişileri belirlemek.işe buradan başlayalım derim ben.
bencede artık bir yerden başlayalım![]()
tamam bir bölum oluşturalım istanbuldakiler, izmirdekiler,ankaradakiler... gibi herkes kendi ilinde önce bir toplansın ortak konu ve sorunlar belirlensin . her il için bir kişiyi seçeriz sonra o kişiler artık internet ortamında msn üzerinden yada başka bir şekilde bir araya gelerek canlı olarak konuyu paylaşır ve karara bağlarlar . her yetkili de kendi ilindeki arkadaşlarını bilgilendirir.
o zaman işe şurdan başlayabiliriz bu işe gönüllü olan tüm arkadaşlar hangi ilde ikamet ettiklerini yazsın sonra birlite oluşturup seninde dediğin gibi bir temsilci seçelim ve bu temsilci tarihi ve bir araya geleceğimiz yeri diğer arkadaşlarla ortak bir kararla belirlesin.bu iş belki biraz uzun sürer ama eminim değecek arkadaşlar ben inanıyorum.(daha öncede belirtmiştim benim oturduğum şehir izmir)![]()
yapabilecek bir arkadaşımızdan rica ediyorum gıda teknikerleri için yaşanılan il başlığı altında bir anket yapsak eminimki daha sağlıklı bir sonuç alacağız. bu şekilde mesaj ile yaşadığımız şehiri yazarsak toplamak epey zaman alacaktır. zaten böyle bir anketimiz vardı sitede ama tüm forum içindi. onu gıda teknikerleri başlığı altında yenilesek yeterkim yapacaksa ellerine sağlık. inanın yapmayı bilsem hemen yapardım
![]()
Sayın meslektaslarım dernek konusuyla ılgılı arastırma yaparken fıkırlerınızı yerınde ve cok dogru buluyorum bu yenı cıkan bır fıkır degıl ben daha onceden bunun etud calısmalarını yapmıs artı ve eksılerını degerlendırmekteyım. yanlız bu dernegı suanda orduda kurma calısması ıcındeyız ılk olarak yurt genelındekı arkadaslarımıza ulasmak ıcınde bır ınternet sıtesı hazırlamaktayım.sıte de gıda teknıkerlerının sorumlulukları yukumluluklerı ve bır cok merak ettıgınız kanun, tuzuk ve bır cok mevzuat yer alacaktır. Hepınız asagı yukarı bır cok yerde sorumlu yonetıcılık yapıyorsunuz bununla ılgılı problemlerınızı cozmek ve sıze yenı fırsatlar sunacak olmasıdır.oncelıkle ordudakı sayın gıda teknıkerlerı arkadaslarınla temas kurmak ısterım onların fıkırlerını de almak ıstıyorum.
ee temeller atılmış hayırlı olsun desek mihayırlısıyla kurulur ve destek görür inşlh...
Bence bu konuda GMO ilede irtibata geçerseniz, size yardımcı olacaklardır. en azından hem mesleki kanunlar, hem uymanız gereken yasal zorunluluklar hem de belki de şubelerin veya temsilciliklerin bürolarından geçici olarak faydalanmanıza bile sıcak bakabilirler.
arkadas dernek kurma calısmalarımız devam etmektedır. sızden bır ıstegım olacak bulundugunuz ılde gonullu olarak calısmaları surdulerek ve bulundugu yerde bende dernegın kurucularından olmak ıstıyorum dıyen arkadaslarla gorusmek ıstıyorum. allah utandırmasın dıyorum ınsallah gırdıgımız bu yolda hayırlara vesıle olmak dılegıyle hepınıze saygılarımla gm_huseyin52@hotmail.com
Hüseyin KÖKSAL
Food İnspector
Bütün kalbimle sizleri destekliyorum...
Bilgi olarakta sizlere yapabileceğimiz katkı olursa sevinirim...
Başlagıç aşamaları biraz sıkıntılı olur, ama bu yaşayacağınız sıkıntılar sakın sizi yıldırmasın.
Biz izmir de temsilcilik işlerine başaldığımızda işleri bir asistanımızın odasından yürütüyorduk, sonra tek göz bir ofis tuttuk, sonra iki odası olan bir ofis tuttuk. şimdi ise Ege Bölge Şubesi olarak odamıza yakışır gayet güzel bir ofisimiz var. eğitimlerde çok daha güzel bir ortamda verilecek. İnan bu aşamalrın hepsini yaşamanın zevki bambaşka...
Allah size de yolunuda böyle başarılar ve gelişmeler nasip etsin...
oguz bey sıze dernek calısmaları ıle ılgılı olarak maıl atmıstım okudunuz mu
Bookmarks