19 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: GMO Hk.

Lisans Üye kalliope - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bilgilere Ulaşabilmek İçin Üstteki Düğmeleri Kullanın
    Üniversite
    Istanbul Teknik Universitesi
    Meslek
    Gıda Mühendisi
    Sektör
    ITU Yuksek Lisans
    Konular
    176
    Eklentileriniz
    43
    Kazanılan Kredi
    2150
    Kullanılan Kredi
    89
    Kalan Kredi
    2061

Standart GMO Hk.

Geçenlerde başıma gelen bir olaydan bahsetmek istiyorum.

İş değişikliği yapmayı düşündüğümden GMO İstanbul şubesini aradım yardımcı olup olamayacaklarını öğrenmek istedim. Çalıştığımız firmanın şartlarından bahsettim ve iş değişikliği yapmak istediğimi ilettim. GMO'nun web sitesinde de iş ilanları oluyor, onlara başvurmamızı söylediler, onlara 2 yıldır başvurduğumu ve geri dönüş alamadığımı ilettim (İTÜ yüksek lisans mezunuyum). Zar zor cv mi kendilerine gönderdim (nedense almak istemediler) ve olabilecek açık pozisyonlar için haber vermelerini rica ettim. Bilgi döneceklerini ilettiler. 1 gün geçti, 2 gün,..,5 gün derken baktım geri dönüş yok 1 hafta sonra yeniden aradım. Bir değişiklik olup olmadığını sordum. Yine aynı beyefendi (!) alaycı bir tavırla 'şu anda da kimse işe almaz çıkmayın çalıştığınız yerden, yeni yıla kadar bir şey olacağını sanmıyorum belki sonra açılır yani bilmiyorum' şeklinde cevap verdi. Aldığımız ücretlerin odanın belirlediği taban ücretiyle alakası olmadığını bu durumda bir şey yapılıp yapılamayacağını sorduğumda, yine sonuç alamadık yine aynı beyefendi bir şey bilmiyordu. Sonra kendisine hiç yardımcı olmuyorsunuz, odaya neden her ay ücret ödüyoruz peki biz diye sorduğumda ise 'beğenmiyorsanız istifa edin odadaki görevinizden' şeklinde bir yanıt aldım. Durumu ankara şubeye bildirdim 1 hafta geçti cevap yok..

Şimdi ne yapmak lazım?
    Zor durumlarımızda odadan yardım isteyemeyeceksek oda neden var? Hakkımızı korumak için mi? Hangi hakkımızı? (Bu konuda fikirleri yok).
    Yeni bir yasa geliyormuş onun hazırlığındalarmış çok meşgullermiş, e peki bu yasa da beni kısıtlarsa? Oda ne yapıyor,o küçücük odanın içinde neler oluyor?
    Baskı merkezi gibi sürekli sorumluluk belgesi basmaktan başka?

Çok kızgınım.
    Özellikle de telefondaki kişinin lakaytliğine.
    Benden aldığı aidatla odayı döndüren ama bana faydası olmayan düzene bir hayli kızgınım.

Vakit ayırdığınız için teşekkürler..

Yönetici hi_axy07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üniversite
    Cukurova Universitesi
    Meslek
    Gıda Mühendisi
    Sektör
    Turizm
    Konular
    102
    Eklentileriniz
    20
    Kazanılan Kredi
    Yönetici
    Kullanılan Kredi
    Yönetici
    Kalan Kredi
    Yönetici

Standart Cevap: GMO Hk.

Diğer meslek gruplarımızdan arkadaşlarlada sohbetlerimizde Odalardan konuşunca anlaşılıyorki en dandik oda bizimkisi.
    Bence en güzel yol bunlardan beklenti içerisinde olmamak. Odadakilerin kendine hayırı yok ki bize hayırı olsun!!!!
    Ben ziraat fak. gıda müh. mezunuyum..
    Zamanında Kampüste şakayla karışık dalga geçtiğimiz Ziraatçilerin hepsi nerdeyse Devlet memuru oldu. en aşağı maaş alanı şuan 2400 TL civarında alıyor.
    Bizim odamızda Sıcacık Odasında Otursun ve münasip gördükleri yerlerine kına yaksın!!!

Bak bende sinirlendim
    Bir dokun bin ahhh işit sen bizden

GidaGundemi.com Yazarı Oğuz Pelikli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üniversite
    Ege Universitesi
    Meslek
    Gıda Mühendisi
    Sektör
    Danışmanlık
    Konular
    383
    Eklentileriniz
    70
    Kazanılan Kredi
    3500
    Kullanılan Kredi
    31
    Kalan Kredi
    3469

Merhaba,
    Öncelikle işiniz hakkında hayırlı olmasını dilerim.
    Benim tavsiyemde iş bulmadan bırakmamanız ama sizin içinde bulunduğunuz durumu sizden daha iyi bilecek ve karar verebilecek kimse de olamaza tabi.
    İş bulma konusuna gelirsek, şu anda işsiz gıda mühendisi sayısını düşünürseniz ve bunların hepsininde oda'daki ilanlara başvurduğunu düşünürseniz bunlardan cevap gelme ihitmalini siz hesaplayın. Oda'nın sizi veya bir başkasını bir yere önermesi bence hiçde adil olmaz. Zira sizin gibi bir sürü iş bekleyen meslektaşımız var. hemde birçoğunun sizin memnun olmadığınız işi bile yok. Bu geri bildirimde kime neye göre öncelik verilmeli ki haksızlık olmasın. Bu durumun olması bu yüzden söz konusu değil.

Oda'nın belirlediği ücretin altında çalışma konusuna gelirsek. Oda taban ücreti belirledi. Bunu uygulayacak olan bizleriz. İçimizden birileri bu paranın altında çalışmayı kabul ettiği için bu durum ortaya çıkıyor. Biz birlik olmadıkça Oda hiçbir şey yapmaz. Sonuçta Oda baskı yaptığında bile ki, birçok firmaya uyarı yazısı gönderildi. Olan durum mühendisin hesabına resmi para yatıyor paranın fazlası mühendis tarafından geri çekilip firmaya ödeniyor. Oda buna ne yapabilir sizce?
    Çalıştığınız firma ile sözleşmeniz varsa, ayrılmayı düşünüyorsanız ve size yatırılan paraların banka dekontu, ödeme makbuzu ve sgk kayıtları ile birlikte bu firmayı mahkemeye verebilir farkını isteyebilirsiniz.
    Kişilerin yaptığı hareketler kişileri bağlar. telefonda size karşı yapılan bir saygısızlık varsa bu o kişinin şahsi problemidir. Bunu Oda ya mal etmemek gerekir.
    Size farklı bir açıdan bakmak konusudan yardımcı olmaya çalışıyorum. Ancak gerek yazınızda belirttiğiniz üzere gerekse yazınızda kullandığınız dilden hala kızgın olduğunuzu anlıyorum. Bu nedenle yazımı lütfen biraz sakin kafayla okursanız, göstermek istediğim farklı bakış açısını daha net görebilrisiniz.
    Saygılarımla

“Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.”

Üniversite
    Meslek
    Gıda Mühendisi
    Sektör
    ITU Yuksek Lisans
    Konular
    176
    Eklentileriniz
    43
    Kazanılan Kredi
    2150
    Kullanılan Kredi
    89
    Kalan Kredi
    2061

Oğuz Bey yazınızı okudum ve hak verdiğim yönler var evet. Ama İstanbul şubenin yeterli çalıştığını düşünmüyorum, her açıdan.. Daha önce İzmir Şube'ye kayıtlıydım ve sürekli faaliyetler düzenliyorlardı, odayı ne zaman ziyarete gitsem bir problem olup olmadığını soruyor yapabilecekleri şeyler varsa muhakkak ilgileniyorlardı. İzmir Şubeyi tenzih ederek söylüyorum tüm yazdıklarımı.
    Ben hemen bana başka bir iş ayarlayın demiyorum ki en azından geri dönüş yapma nezaketini gösterebilirlerdi. Benim zor durumumda telefonda gülerek alay ederek konuşan bir insanın iyi niyetli olacağını düşünmüyorum.
    Ücret konusunda ise sözleşmem elimde, maaş bodrom elimde şu an mahkemeye versem alırım paramı, ama oda ne yapıyor beni korumak için? Yani benim mesleğimin neresinde oda? Ama çalışabilmek için odadan belge alıyoruz 100 küsür lira para alıyorlar sizi mahkum ediyorlar odaya bağımlı olmaya sonra ona güvenerek isterseniz istifa edin diyorlar. Çok saygısızca, etik bulmuyorum ve hakkımı da helal etmiyorum..
    Çalışıp devlete girmek lazım gerçekten bunlara boyun eğmemek lazım..

Üniversite
    Ege Universitesi
    Meslek
    Gıda Mühendisi
    Sektör
    Danışmanlık
    Konular
    383
    Eklentileriniz
    70
    Kazanılan Kredi
    3500
    Kullanılan Kredi
    31
    Kalan Kredi
    3469

Size bu konuda gerekli bilginin verilmemsi çok üzücü. Yaklaşım dediğiniz gibi ise hiç yakışmamış.
    Oda'nın mühendis arkadaşlarımızın bu durumlarıyla ilgilenmesi için tuttuğu bir avukatı var. Bu avukat Ankara genel merkez ile koordineli çalışıyor. Belkide daha önceden açılan benzer bir dava emsal gösterilerek, davanız çok kısa bir sürede sonuçlandırılabilir.
    Oda ile alakalı tepkilerinizi lütfen içinizde ve sadece bu vb paltformlarda tutmayın (yanlış anlaşılmasın bu vb paltformlarda konuşulmasın demiyorum her yerde konuşulsun ama asıl) şubelerin yaptığı genel üye toplantılarında, şube genel kurullarında hatta delege seçimlerine girerek Ankara'daki Genel Kurulda dile getirmektedn çekinmeyin. Siz ben tepki vermezsek hiçbirşey değişmez. Bu Oda ne İstanbul, ne İzmir, ne de Ankara Genel Merkez dekilerin, bu Oda biz Gıda Mühendislerinin. Ama bizler gerekli tepkiyi göstermezsek, gerekli noktalarda bulunmazsak birşeyin değişmesini beklemek zor olacaktır.

“Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.”

Üniversite
    Meslek
    Gıda Mühendisi
    Sektör
    ITU Yuksek Lisans
    Konular
    176
    Eklentileriniz
    43
    Kazanılan Kredi
    2150
    Kullanılan Kredi
    89
    Kalan Kredi
    2061

Tabiki seçimler olduğu zaman İstanbul şube'de olacağım bundan kimsenin şüphesi olmasın Oyumu açık kullanacağım sebebini de bizzat o kişiye söyleyeceğim ve seçilmemesi için elimden bir şey gelirse yapacağım.. başka birinin sinirini bozmaması için..

Ön Lisans Üye ertugay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üniversite
    Ataturk Universitesi
    Meslek
    gıda mühendisi
    Sektör
    unlu mamüller
    Konular
    25
    Eklentileriniz
    10
    Kazanılan Kredi
    500
    Kullanılan Kredi
    231
    Kalan Kredi
    269

ben 2005 yılında bir firma da çalışıyordum.bu firmada sorumlu yöneticiydim.sorumlu yöneticilik belgesini almak için o günlerde odaya aidat borcu olmamak gerekiyordu. borcu olana kesinlikle belge düzenlenmiyordu.en azından bana uygulanan prosedür buydu. neyse borcumu ödedim ve sorumlu yöneticilik belgemi aldım ve duvara astık. daha sonra başka bir firmaya geçtim. yaklaşık 3-4 sene burada gıda mühendisi olarak çalıştım bu firmada başka bir mühendisin diploması vardı. bana ihtiyaç yoktu. daha sonra sorumlu yönetici arkadaş iş yeri açtığı için belgesi iptal oldu benim diplomamı çalıştığım firma almak istedi. bende gmo başvurdum.
    bana dedikleri daha önceki yatan hiçbir aidat gözükmüyor sizde dekont varsa getirin bizde bundan sonraki yatmayan borcunuzu hesaplayalım. yani sanıyorum 99 yılında kayıtlıyım bundan sonra yatan hiçbir evrak yok. bende 6 yıllık evrağı saklamadığımı söyledim. o zaman 99 dan sonraki bu yıla kadar olan aidatı yatırın dendi.
    soru no 1 Eğer borcun yoksa sorumlu yöneticilik belgesi veririm diyorsun verdiğin belgeyi biliyorsun Ama benim para yatırdığımdan emin değilsin. bunun anlamı senden başka bazı kişilere borcu ödenmeden de belge gönderdim demektir.
    soru no2 benim yatırdığım parayı bulamıyorsan bu para bir şekilde kayıt dışı yapılmış dilim varmıyor ama yenmiş (benden başka kaç kişinin parası bu şekilde gözükmüyor büyük bir soru işareti hortum ,yolsuzluk adına ne derseniz.
    soruno3 beni çıkartın ve tekrar üye yapın dediğimde kabul etmiyorlar. 99 dan sonraki tüm parayı ödemem gerekiyormuş, sonra bilmem şu yılda af oldu bilmem bu yılda af çıktı bana tam net bir para söyleyemiyorlar iş biraz pazarlığa kalıyor.
    benim paramla beyefendiler kızılay meydanında gösteri yapıyorlar kime sordular. bu sisteme de oda diyorlar kimkime, dumduma yazıklar olsun.yapana da izleyen devlet büyüğüne de ben başka birşey demiyorum.

Üniversite
    Ataturk Universitesi
    Meslek
    gıda mühendisi
    Sektör
    unlu mamüller
    Konular
    25
    Eklentileriniz
    10
    Kazanılan Kredi
    500
    Kullanılan Kredi
    231
    Kalan Kredi
    269

sizin cevabınız nedir oğuz bey merak ediyorum.

Üniversite
    Ege Universitesi
    Meslek
    Gıda Mühendisi
    Sektör
    Danışmanlık
    Konular
    383
    Eklentileriniz
    70
    Kazanılan Kredi
    3500
    Kullanılan Kredi
    31
    Kalan Kredi
    3469

Öncelikle bu yaşadığınızdan hepimiz için kıssadan hisse devlet ve kamu kurumları ile işiniz varsa bütün belgeleri saklayın.
    Buna benzer bir olay arkadaşımın başına gelmişti, o belgelerini saklamış hepsini ibraz edince özür dileriz dediler düzeltiler.
    Sizin ki tam bir pazarlığa kalıyor ama elinizde sorumlu müdürlük belgesi olması kozunu mtlaka kullanın. Belge tarihinden önceki size çıakrılan borcu bence kesinlikle kabul etmeyin. Sanırım borcu elden yatırmışsınız. Bu ödemeler karşılığında size makbuz vermeleri gerekiyor. Bu makbuzun bir nüshası sizde diğeri koçanda kalıyor. Belge tarihinden bu koçanı bulup oraya bakabilirler. Bence bu koçanı bulmalarını isteyin.
    Ama en başta dediğim gibi en güzeli devlet ve kamu kurumları işlerinde en iyisi bütün evrakları saklamak. Başka bir önerimde ödemeleri mümükün mertebe banka üzerinden yapın böylece elinizde her zaman ulaşabileceğiniz bir kanıt olur.

Üniversite
    Ataturk Universitesi
    Meslek
    gıda mühendisi
    Sektör
    unlu mamüller
    Konular
    25
    Eklentileriniz
    10
    Kazanılan Kredi
    500
    Kullanılan Kredi
    231
    Kalan Kredi
    269

ben ödemeleri banka üzerinden yapmıştım. dekontları bulamadım.ayrıca sorumlu yöneticilik belgesi eski şirketimde kaldı,bende lazım olmaz diye örneğini almadım. o şirkette maalesef bir süre sonra battı.İşimiz Allah'a kaldı anlıyacağınız.

Üniversite
    Ege Universitesi
    Meslek
    Gıda Mühendisi
    Sektör
    Danışmanlık
    Konular
    383
    Eklentileriniz
    70
    Kazanılan Kredi
    3500
    Kullanılan Kredi
    31
    Kalan Kredi
    3469

Bankadan yaptıysanız, işlem hareketi bankada kayıtlıdır. Sadece yaklaşık tarihi hatırlayın. Gerek siz gerekse oda hesap hareketlerinden o paranın girişini görebilir. hele birde ödemeyi yaptığınız şubede tanıdık varsa bir öğle tatilinde bile size ödemeyi bulup örnek dekontunu çıkarabilir.
    Belgenin orada kalması kötü olmuş. Bu bağlamda bunu da belirtmek isterim ki, hiçbir zaman ayrıldığınız yerde belgenizi bırakmayın. Sizin adınıza sizden habersiz kullana bilirler.

Yeni Üye #vildan# - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üniversite
    Ankara Universitesi
    Meslek
    kalite mühendisi
    Sektör
    meyve suyu
    Konular
    24
    Eklentileriniz
    12
    Kazanılan Kredi
    600
    Kullanılan Kredi
    186
    Kalan Kredi
    414

bu sitede oda da görevli kimse yok mu?bu kadar çok gıdacının bir arada olduğu tek yer burası ve buradan hepimize seslerini duyurabilirler neden bu siteyi takip etmiyorlar (ki bizim bu kadar içimizde olan bir ortamda olmamaları açıkçası beni üzdü)? ya da eğer burada birileri varsa neden durumu aydınlatmıyor?

Yönetici Ümit ÖZTEK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üniversite
    Gaziosmanpasa Universitesi
    Meslek
    Gıda Mühendisi
    Sektör
    Kuru Meyve
    Konular
    106
    Eklentileriniz
    23
    Kazanılan Kredi
    Yönetici
    Kullanılan Kredi
    Yönetici
    Kalan Kredi
    Yönetici

Alıntı #vildan# Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu sitede oda da görevli kimse yok mu?bu kadar çok gıdacının bir arada olduğu tek yer burası ve buradan hepimize seslerini duyurabilirler neden bu siteyi takip etmiyorlar (ki bizim bu kadar içimizde olan bir ortamda olmamaları açıkçası beni üzdü)? ya da eğer burada birileri varsa neden durumu aydınlatmıyor?
    Bence fazlasıyla içimizdeler ama verebilecek cevapları yok !

Yönetici mutlu_571 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üniversite
    Selcuk Universitesi
    Meslek
    gıda mühendisi
    Sektör
    gıda
    Konular
    67
    Eklentileriniz
    37
    Kazanılan Kredi
    Yönetici
    Kullanılan Kredi
    Yönetici
    Kalan Kredi
    Yönetici

gmo kendi sitesindeki forumu kapattı...
    gelin gerisini siz düşünün...

Önümüzdeki günlerde seçim var Arkadaşlar...

HİÇBİRŞEY TESADÜF DEĞİLDİR.

Yine dağların sevdası düştü yüreğime anne
    Kurşunların sevdası,
    Zulümlerden bıktım usandım
    Yüreğim kanıyor anne,
    Kara bulutlar bir sağanaktır tutturmuş gider
    Dünya zulüm, zulüm kokar anne
    ...

Üniversite
    Ege Universitesi
    Meslek
    Gıda Mühendisi
    Sektör
    Danışmanlık
    Konular
    383
    Eklentileriniz
    70
    Kazanılan Kredi
    3500
    Kullanılan Kredi
    31
    Kalan Kredi
    3469

Sanal ortam soru cevap ve derinlemesine tartışılması gereken konular için bence pek uygun yerler değil.
    En basiti insanın empati yeteneğini azaltıyor (hoş toplumumuzun çoğunda zaten yok)
    Bu Oda 3-5 kişiye ait bir yer değil. bu Oda hepimizin. bu nedenle vakit buldukça Oda Şube ve temsilciliklerine gidip bilgi almak, beğenmediğimiz yerlerine eleştirmek ve hatta bu konuda değişemeyeceklerini inanıyorsak yerlerine aday bile olmalıyız.

Evet önümüzdeki günlerde seçimler var. Seçimler öncesi yapılan toplantılara mutlaka katılın, istek, dilek ve şikayetlerinizi dile getirin. olabiliyorsanız aday olun olamıyorsanız fikirlerinize yakın kişilere destek verin.

Ama en azından seçimlerde oy kullanın.

Burada bile kaç kişi seçimlerde oy kullandı?

Herkesin kendine göre geçerli bir bahanesi vardır. Ama seçimine bile katılmadığımız ve tek gücü kitle hareketi olan bir topluluğu iyi olmadığı için eleştirebiliyoruz. Tabi şunu da düşüne bilirsiniz, başaramayacaklarsa aday olmasınlar. O kişilerde güçleri ve imkanları nispetinde bazı şeyleri başardıklarını düşünüyorlar. O memnun olmadığımız kişilerden daha iyisini yapabileceğini düşünenler olmadığı için hala oradalar.

Birilerini birşeyleri eleştirmek en kolayıdır. Birşeyler yapalım dediğimizde, ortalıkta kimse kalmaz. Ben bunu yıllarca o kadar çok yaşadım ki, bu ve benzeri yazıları o kadar çok yazdım ki, gerçekten yoruldum. hatta yazıp yazmamak için bile kendimle çeliştim.

Eleştiri konusunda çok sevdiğim hayat düsturu olarak gördüğüm bir hikaye vardır.
    Hikayeyi buradan okuyabilirsiniz, linkteki ilk hikaye...
    Kıssadan Hisse

Ön Lisans Üye suleymangursel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üniversite
    Ege Universitesi
    Meslek
    Gıda Mühendisi
    Sektör
    Gıda
    Konular
    31
    Eklentileriniz
    8
    Kazanılan Kredi
    400
    Kullanılan Kredi
    27
    Kalan Kredi
    373

Herkese merhaba,

Uzun zamandır iş yoğunluğum nedeniyle siteyi takip edemiyordum. Bu akşam boş kalınca siteye bir göz atayım dedim ki ilk takıldığım konu bu oldu. Öncelikle İstanbul'daki arkadaşımızın yaşadığı olay gerçek anlamda kabul edilebilir bir konu değil ancak kişilerin söylem ve eylemlerini kurum ile bağdaştırmak ne kadar doğru? Bunu da düşünmek gerekir.

Odanın belirlediği taban ücret konusuna gelince... Arkadaşlar odalar ne yaparsa yapsın, önemli olan iş görüşmesinde bizim ne kadar dik durabildiğimizdir. İş görüşmesine giden herkesin kafasında ilk önce işe girmek var, girdikten bir iki ay sonra da ya parası ya da şartları konusunda şikayete başlıyoruz. İlk etapta ise o şartları ve ücreti kabul ederek işe başlıyoruz. Şunu unutmayalım, karşımızda oturan patron çok iyi biliyor ki biz bu işi kabul etmesek bir başkası kabul edecek. Dolayısıyla onlar ücreti düşük tutuyor. Eğer hiçkimse o ücreti kabul etmese, kendi aramızda birlik sağlasak bu ücretler de yükselecektir mutlaka. İşte örgütlü hareket etmek burada devreye giriyor.

Eleştiri konusuna da değinmek istiyorum arkadaşlar. Mutlaka eleştirmek hepimizin hakkı ancak eleştirmek için haketmek gerektiğine inanıyorum. Bugüne kadar hiçbir şekilde taşın altına elini koymayan kişilerin eleştiri yapması da çok acımasız oluyor çünkü. Unutmayalım ki her ne kadar biz dışarıdan farklı gözlemliyorsak da emek veren birçok kişi var ve bu insanlar özel hayatlarından arta kalan zamanlarda oraya vakit ayırarak birşeyler yapmaya çalışıyorlar. Oğuz abi de yazısında birkaç defa tekrarlamış, ben de aynı konuya dikkat çekmek istiyorum. Bu oda hepimizin arkadaşlar ve biz ne kadar katkı verirsek o kadar güçleniriz. Diğer meslek odalarını örnek gösteriyor herkes genelde ama diğer odalarla GIDAMO'nun şartlarını kıyasladığımız zaman neden güçsüz olduğumuzu da anlarız. Odamızın gücü üyelerimizin aktif olmasıyla doğru orantılı arkadaşlar. Bazı yazılan cümleler var, bence o cümleler hakaret boyutuna ulaştığı için pek hoş olmamış. Bu platformda belli seviyede bir grup olduğumuz için daha sağduyulu yorum yapmamız tartışmalarımızın sağlıklı ilerlemesi açısından önemli diye düşünüyorum.

Arkadaşlar, üyelik görevlerimiz sadece aidat ödemek değil ki büyük bir çoğunluk zaten aylık 9 TL olan aidatını bile ödemiyor. Üyelik görevlerimiz arasında oy kullanmak, aktif olarak katılım sağlayıp müdahaleci olmak, sorgulayıcı olmak gibi sorumluluklarımız da var. Evimizde oturup, klavyeyi elimize alıp birşeyleri değiştirmek imkansız. Ayrıca odanın taban ücret konusunda ne yaptığına da bir örnek vereyim. Ege Bölge Şube İzmir ve Manisa'daki tüm işletmelere bir yazı göndererek gıda mühendisi çalıştırmaları gerektiğini ve taban ücretin ne kadar olduğunu bildirdi. Bunun üzerine birçok işletme gıda mühendisi alımı yaptığı gibi bazı işletmeler sadece diplomasını kullandıkları ve 200 TL aylık verdikleri meslektaşlarımızı tam zamanlı olarak işe aldılar. Hatta en son öğrendiğim bir olayı da sizinle paylaşmak istiyorum. Swissotelde çalışan gıda mühendisi arkadaşımızın maaşı o yazıdan sonra iki katına çıkartılmış.

Anlayacağınız odamız da birşeyler yapmak için çabalıyor ama bu imkanlar doğrultusunda gerçekleşiyor. Hepinize iyi geceler diliyorum.

Üniversite
    Meslek
    Gıda Mühendisi
    Sektör
    ITU Yuksek Lisans
    Konular
    176
    Eklentileriniz
    43
    Kazanılan Kredi
    2150
    Kullanılan Kredi
    89
    Kalan Kredi
    2061

http://www.gidamo.org.tr/resimler/ek...68aa2c9_ek.pdf

Ekteki linkte seçim tarihlerini vermişler, 4 ve 5 şubatta da hafta sonu gidebilecekler için seçim olacak sanırım (Marmara Şube için). Çoğunluksuz olarak yazılmış ama o gün oy kullanılıyordur herhalde değil mi?

Yönetici mutlu_571 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üniversite
    Selcuk Universitesi
    Meslek
    gıda mühendisi
    Sektör
    gıda
    Konular
    67
    Eklentileriniz
    37
    Kazanılan Kredi
    Yönetici
    Kullanılan Kredi
    Yönetici
    Kalan Kredi
    Yönetici

28 ocakta genel kurul taplanacak, delegeler oylanacak, oy kullanma 29 ocak... eğer seçim neticelenmezse 4 şubatta genel kurul yeniden toplanacak, delege seçimi yapılacaktır. 5 şubatta seçim yinelenecektir ve çoğunluk aranmayacaktır...

oy kullanacak üyeler 29 ocakta sandık başına...

HİÇBİRŞEY TESADÜF DEĞİLDİR.

Yine dağların sevdası düştü yüreğime anne
    Kurşunların sevdası,
    Zulümlerden bıktım usandım
    Yüreğim kanıyor anne,
    Kara bulutlar bir sağanaktır tutturmuş gider
    Dünya zulüm, zulüm kokar anne
    ...

Üniversite
    Ege Universitesi
    Meslek
    Gıda Mühendisi
    Sektör
    Danışmanlık
    Konular
    383
    Eklentileriniz
    70
    Kazanılan Kredi
    3500
    Kullanılan Kredi
    31
    Kalan Kredi
    3469

%99,9 ihtimalle hiçbir genel kurul çoğunluklu tarihlerde toplanamaz.
    Çoğunluklu tarihlerde toplanacak kadar birlik içinde olsaydık zaten bugün bu durumda olmazdık...

Bütün genel kurullar çoğunluksuz tarihlerde toplanacak.
    İlk gün eski yönetmin çalışma raporunun okunması ve Yönetim Kurulunun aklanması görüşülecek
    Sonra yönetime aday olan kişiler kendilerini tanıtacak
    Ertesi gün de oy kullanılacak.
    Dilek, şikayetleriniz, önerileriniz ve aday olmak için ilk gün
    oy kullanmak için ikinci gün gitmeniz gerekiyor.
    Oyunuzu 09:00'dan 17.00'ye kadar istediğiniz zaman kullanabilirsiniz.
    Oy kullanma işlemi normalde 5 dk bile sürmüyor, bu yüzden herkesten ricam lütfen gidip oy kullanın.
    Desteklediğiniz kişilere oy verin. ben hiçbir grubu beğenmiyorum diyorsanız bile tepkinizi dile getirmek için gidin gerekiyorsa boş oy kullanın ama mutlaka seçimlere katılın...

Konuyu İnceleyen Üye Sayisi: 2

You do not have permission to view the list of names.

Bookmarks