Geçenlerde başıma gelen bir olaydan bahsetmek istiyorum.
İş değişikliği yapmayı düşündüğümden GMO İstanbul şubesini aradım yardımcı olup olamayacaklarını öğrenmek istedim. Çalıştığımız firmanın şartlarından bahsettim ve iş değişikliği yapmak istediğimi ilettim. GMO'nun web sitesinde de iş ilanları oluyor, onlara başvurmamızı söylediler, onlara 2 yıldır başvurduğumu ve geri dönüş alamadığımı ilettim (İTÜ yüksek lisans mezunuyum). Zar zor cv mi kendilerine gönderdim (nedense almak istemediler) ve olabilecek açık pozisyonlar için haber vermelerini rica ettim. Bilgi döneceklerini ilettiler. 1 gün geçti, 2 gün,..,5 gün derken baktım geri dönüş yok 1 hafta sonra yeniden aradım. Bir değişiklik olup olmadığını sordum. Yine aynı beyefendi (!) alaycı bir tavırla 'şu anda da kimse işe almaz çıkmayın çalıştığınız yerden, yeni yıla kadar bir şey olacağını sanmıyorum belki sonra açılır yani bilmiyorum' şeklinde cevap verdi. Aldığımız ücretlerin odanın belirlediği taban ücretiyle alakası olmadığını bu durumda bir şey yapılıp yapılamayacağını sorduğumda, yine sonuç alamadık yine aynı beyefendi bir şey bilmiyordu. Sonra kendisine hiç yardımcı olmuyorsunuz, odaya neden her ay ücret ödüyoruz peki biz diye sorduğumda ise 'beğenmiyorsanız istifa edin odadaki görevinizden' şeklinde bir yanıt aldım. Durumu ankara şubeye bildirdim 1 hafta geçti cevap yok..
Şimdi ne yapmak lazım?
Zor durumlarımızda odadan yardım isteyemeyeceksek oda neden var? Hakkımızı korumak için mi? Hangi hakkımızı? (Bu konuda fikirleri yok).
Yeni bir yasa geliyormuş onun hazırlığındalarmış çok meşgullermiş, e peki bu yasa da beni kısıtlarsa? Oda ne yapıyor,o küçücük odanın içinde neler oluyor?
Baskı merkezi gibi sürekli sorumluluk belgesi basmaktan başka?
Çok kızgınım.
Özellikle de telefondaki kişinin lakaytliğine.
Benden aldığı aidatla odayı döndüren ama bana faydası olmayan düzene bir hayli kızgınım.
Vakit ayırdığınız için teşekkürler..

LinkBack URL
About LinkBacks
Paylaş

Alıntı

HİÇBİRŞEY TESADÜF DEĞİLDİR.

Bookmarks