mrh arkadaşlar GMP prosedürü hazırlamak istiyorum. Hazırlayan arkadaşlar varsa bana yardımcı olabilirlermi? Örnek Prosedür varsa paylaşırsanız çok memnun olurum.
mrh arkadaşlar GMP prosedürü hazırlamak istiyorum. Hazırlayan arkadaşlar varsa bana yardımcı olabilirlermi? Örnek Prosedür varsa paylaşırsanız çok memnun olurum.
GMP uygulamalarının ana başlıkları şu şekildedir :
- Zararlı Kontrolü
- Çevre Temizliği
- Bina temizliği
- Makine Temizliği
- Ortam Hijyeni
- Personel Hijyeni
- Yemekhane Hijyeni
- Ziyaretçi Kuralları
sizde firmanızda GMP uygulamaları ile ilgili yapmış olduğunuz faaliyetlerin neler olduğunu ifade eden bir prosedür hazırlayabilirsiniz ...
Kolay gelsin ...
İşletmenizde HACCP veya ISO 22000 uyguluyorsanız zaten sizin Ön Gereksinim Programlarınız vardır. ÖGP'ler varken başka bir GMP prosedürüne gerek yok. sisteminize gereksiz bir yük getirir. İşletmenizde sadece ISO 9001-2000 varsa bile bence prosedür yerine ÖGP'leri hazırlayın, en azından ileride ISO 22000 almak istediğinizde size kolaylık sağlar. Ayrıca artık HACCP belgesi verilmese bile Tarım Bakanlığının çıkardığı yasalara göre işletmenizde hACCP uygulamak zorundasınız. O yüzden GMP prosedürü yerine ÖGP'leri hayata geçirmenizi tavsiye ederim.
Hem ÖGP hem de GMP kaynağı olarakta sistemdeki bütün ÖGP dökümanalrını kullanabilirsiniz.
Bookmarks