Günümüzde gençlerin ve çoçukların günlük olarak nerdeyse en fazla tükettiği sıvı kola. Bakalım gıda mühendislerinin kolayı bakışları nasıl?
Günümüzde gençlerin ve çoçukların günlük olarak nerdeyse en fazla tükettiği sıvı kola. Bakalım gıda mühendislerinin kolayı bakışları nasıl?
artık bırak içmeyi çevremdeki kimseye içirmiyorum bile
[size=x-large]hiçbiri[/size]
seçenekleri eklemeyi unuttum. A) Coca Cola B) Pepsi C) Cola Turka D) Hiçbiri
Benim tercihim hiçbiri. Sebebi ben zafer gazozu tercih ederim hepsine.
bırakmaya çalıştığım ama çok nadir de olsa içmekten kendimi alamadığım garip içecek= kolaa
ben de hiçbiri seçeneğini seçsem yalan olmas aslındaa..
bende hiçbirini içmiyorum ve güvenmiyorımda hiçbirine
illa birini seç diyosanız kola turka belki.
kendim içmediğim gibi,elimden geldiği kadar çevremdekileride içmemeleri konusunda uyarıyorum.
hiçbirini içmiyorum.
en azından renk maddelerinden gelecek herhangi bir tehlikeyi elemine etmek için (ne kattıklarını bilmediğim için) gerçekten gazlı bi içecek istersem gazoz içmeyi tercih ediyorum.o ne mi?: fruko.
zafer gazoz denizli nin gazozu ve denizlide herkse tafarından sevilen bir gazoz
ben de çamlıca gazoz sewiyorum,, ama artık kola içmemeliyim ya, çok nadir o kada rcanım istiyo ki dayanamıyorum, ama nefsime dur demeliyim di mi![]()
gazoz+çubuk kraker=enfes bir öğlen yemeği![]()
ben de artık mümkün olduğunca kola ve gazoz gibi asitli içecekleri tüketmemeye çalışıyorum.Ama pizza ve çikolatalı bi pasta da kolasız yenmiyo![]()
katılıorum yellycimyelly Nickli Üyeden Alıntı
içmemek en güzeli ama fast foodla birlikte kola içmeyincede insanın içi bayılıo gerci fast food da yememek lazım o da ayrı bi konu
![]()
ben kendimi bildim bileli kola içemem dokunur
içsemde içine şeker katar asidini gideririm![]()
coca cola ya biliorum tehlikeli falaan ama söz dinlemio beynim..
ne kadar sağlığa zararlı olsada kola da [size=medium]A [/size] şıkkından başkası da içilmiyor...arada gazoz da içiyorum tabi...
coca colanın tadı başka markalarda yok o yüzden a şıkkı tercihim.
Coca Cola.
Evet zararlı. Çok fena asitli. Hı hı bir sürü saçmasapan katkı maddesi var. Belki orda burda "klozet temizliyor" ifadedeleri bile doğrudur. Ama bu gerçekler: yazın sıcağında buzdolabını açıp da coca colayı kafaya diktiğimdeki o muhteşem hazzı engellemiyor!
Asitli içecekleri hemen hemen hiç tüketmemeye çelışıyorum.Eğer çoook içmek istersem buzz gibi pepsiden başkası paklamaz.amma velakin coca colanın sıfır şeker ürünüde süper olmuş...
hiçbirini de tercih etmiyorum.meyve suyu ve ayranı tercih ediyorum.
asitli içecek ihtiyacımı soda ile gideriyorum. yarımdan biraz az taze limon suyu, biraz tuz karıştırıp üzerine soda ekliyorum... ımmm... muhteşem oluyor.
nadiren kola içeceksem de coca cola... colaturka tadını hiç beğenmedim, beğenemiyorum ve nedense marka olarak da pek hazzetmiyorum.
bu arada bir duyusal analiz çalışmasında coca cola ve le cola (bim de satılan bir kola markası) tadları yakın bulunmuş...
ve son dönemde içmeye başladığım, ki daha önce zararları yüzünden elimi bile sürmüşlüğüm olmamasına rağmen gece personeli eğitimleri için gece de çalışmam gerektiğinde kahve kesmeyince denemeye karar verip, sonradan ufak ufak alışmaya başladığım enerji içeceklerine karşı nefsimle savaşıyorum... ve bu durum çok ilginç geliyor, zira ziyadesi ile kafeine alışkın olan bünyem o 250 mL içeceğe tutuldu resmen... bu kadar az tüketip bu kadar hızla bağımlılık yapan şeyler beni korkutuyor valla...
ben de hiçbirisi diyorum, illa içilecek bir yerde isem varsa meyveli veya sade gazoz tercihim, oda yılda 1-2 bardağı geçmez
fast food tarzı yiyeceklerin yanında ise ayran olmazsa olmazım benim![]()
kolayı mümkün olduğunca tüketmemeye çalışıyorum ama maalesef evde kolakolik olan bi kardeşle yaşıyorum... kola hakkında söylenen bi takım caydırıcı(iğrendirici) varsayımlara da fazlasıyla inanan ve artık koladan nefret edende bi annem var doğru olmasının mümkün olmadığını ama yinede zararlı bi içecek olduğunu anlatıorum ama o işin daha çok varsayım kısmına inanıyor ve içmiyor içmemesi zararlı olduğundan değil yani..aslında iide oluyor bazen bu tarz spekülasyonlar işe yarıyor. bende mi ? -maalesef yaramıyor.
içmiyorum. herşey bir yana gerçekten kilo aldırıyor. light'ıda aynı normalde yaklaşık 4 yıldır içmiyorum ....... gazoz çocukluk hatırası sanki meyveli bir sakız çiğnersinya öyle bir tat bırakıyor ağzında
bende çok tüketmiyorum...çok nadir içiyorum dolayısıyla aileme de içirmiyorum...onun yerine meyve suyu ama evde hazırladığım meyve suyunu tercih ederim.nadir zamanlarda içtiğim tek marka coca cola.
coca cola tek geçerim
Maden suyunu tercih ediyorum valla...
Meyveli maden suları "soda" mıdır "maden suyu" mudur? Yoksa bu sorunun yeri başka bir konu mudur?...![]()
çevremde içmesini istemedigim tek kişi kardeşim, günde 2,5 litre kolayı bitirecek kadar çok seviyor.
Kolayı bilinçli tüketmek lazım gerçektende .Belki bir çoğumuza cazip bir içecek gibi geliyor ama tadına aldanmayalım =) Vucuda fazla alındığında bağımlılık, bununla beraber vucudumuz için çok kötü sonuçlar doğurabliyor yakın çevremde bizzat tanık oldum buna. Ben şahsen fazla tüketmiyorum ayda 1 bilemedin 2 kez içerim en fazla . içeceksemde coco cola içerim diğerlerine göre tadı biraz daha iyi bence =)
bi tas çorba+4 acılı lahmacun+bir büyük bardak kola+bol limonlu salata+üstü kaymaklı künefe : asıl enfes ögle yemegi bu![]()
Ben kola tüketmeyen biriyim...Artık kabul edelim ve görmezden gelmeyelim, içeriğini bilmiyoruz...en ufak bir fikrimiz bile yok asılcı....yok böcek ezmesi, yok yok fare kanı diye ortaya atılan hayali hammaddeler katıyoruz içeriğine. Daha sonrada bunları duymamış gibi, hiç endişe etmeden tüketiliyor bu siyah sıvı.
Uyarmaya çalışılan kola tüketicileri genelde hep aynı cevabı verir, koladan hasta olan gördün mü sen...arkasından da hahaha demeyi de ihmal etmezler...Umutsuz vaka nediyim...Kronik hastalıklara sebep olup olmadığını biliyormuyuz? Size soruyorum...
dip not: Geçen sene 2,5 lt yi biranda içen bir komşumuzun çocuğu acile kaldırıldı..
Bookmarks