Bugün patronumuzla yönetim toplantısı yaparken, kendisi özel bir istekte bulundu benden. Biz doğal ürünler kullanan, köftelerimizi karkastan yapan, içine soya gibi ürünler koymayan, hazır çorbayı asla kullanmayan, yazın yemekleri taze baharatlarla tatlandıran, baharatı dahi (aflatoksin dolayısı ile) en pahalı satan firmadan alan bir hazır yemek firmasıyız. "Kendi yediğimiz yemek" olarak bakıyoruz üretimimize... En üst seviyede dikkat ve özenle yapıyoruz...
Ve gurur duyduğumuz bu tablo aynı zamanda pazarlama esnasında da çok yardımcı oluyor.
Patronumun isteği diyordum... Koruyucu kimyasallarla ilgili bir araştırma... Kendisi merak ediyor ve 5 porsiyon yemekte kimyasal kullanın, aynısını koruyucu kimyasal kullanmadan (bizim her zaman yaptığımız gibi) yapın, ne kadar sürede bozulacak bir deneyin, tadına bakalım dedi.
Bir tek ben karşı çıktım, msg dışında koruyucu kimyasalı deneyecek kadar miktarlarda bulamayız, bunların kullanım miktarları v.b. sınırlıdır, şöyledir böyledir, cateringde kullanılamaz...
Ben bulunamayacağını düşünüyorken birileri buldu geldi 100 er gram... Satan adamın açıklaması ise beni dehşete düşürdü; "abi bunu hemen hemen her yemekçi alıyor, istediğin kadar koy, belli olmaz..." sattıkları ise potasyum sorbat, sodyum benzoat, msg...
Ürküyorum... Yemek yediğimiz yerlerin çevirdiği dolapları gördükçe, sırf yemeği bozmamak için kontrolsüz kimyasal koruyucu kullanımına tahşiş dahi diyemiyorum... Burası 2. firmam.. İlkinde msg kullanırlardı, ben karşı çıkardım...
Merak ediyorum, hakikaten kullanılıyor mu? Hiç denk geldiniz mi? Bunun sınırlaması nasıl olabilir? Konuşalım, tartışalım istiyorum, fikirlerinizi merak ediyorum...

LinkBack URL
About LinkBacks
Paylaş

Alıntı

Bookmarks