1. UYGULAMA
Kalite ve gıda güvenliği yönetim sisteminde yer alan tüm prosesleri ve bu proseslerde görev alan tüm personeli, üst yönetimi ve işletmeye giren tedarikçi ve misafirleri kapsar.
1.1 PERSONEL HİJYENİ
1.1.1 Personel tek tip iş kıyafeti giyecek, saçlarını tamamen kapatacak şekilde bone ve/veya şapka takacak, yazın terlik, kışın çizme giyecektir
1.1.2 Personelin iş kıyafeti dışında kıyafetle üretim alanına girmeleri yasaktır.
1.1.3 Personel kıyafetlerini temiz tutacak, kıyafetler ütülü olacak ve düzenli olarak temizlenecektir.
1.1.4 Saat dahil takı takılmayacaktır.
1.1.5 Personel aşırı miktarda parfüm ve kolonya kullanmayacaktır.
1.1.6 Erkek personelin saç ve sakal tıraşları yapılmış olacaktır.
1.1.7 Ağır grip, nezle, deri döküntüsü, yanığı; kusma ve ishali olan personel Kalite Sorumlusunun bilgisi dahilinde üretim ve servis alanlarına, tuvaletlere girmeyecektir.
1.1.8 Bulaşıcı hastalığı olan personel imalatta çalıştırılmayacaktır. Hasta olan personel tedavisi bittikten sonra rapor getirip işe başlayacaktır.
1.1.9 Personelin her 3 aylık periyotlarla portör muayeneleri Gıda Mühendisi sorumluluğunda yaptırılır, kontroller sonucu çalışması uygun olmayan personel tedavi görmeden üretim alanına alınmaz.
1.1.10 Personelin sağlık kayıtları şirket müdürü tarafından takip edilecektir.
1.1.11 Aşağıdaki işlemler her yapıldıktan sonra, eller dezenfektanlı sıvı sabunla yıkanacak, akan suda durulanacak, kağıt havlu kullanılacak, havlu çöp kutusuna atılacak ve el dezenfektanı kullanılacaktır.
Dosya türü: doc
Dosya şifresi: www.forumfood.net
|
|
|||||
|
|||||
|
|
|||||

LinkBack URL
About LinkBacks