Hİndİ ve tavuk kÖftesİ Üretİmİyle İlgİlİ hertÜr bİlgİye İhtİyacim var... Bİlgİlerİnİzİ paylaŞabİlİrsenİz sevİnİrİm...
Hİndİ ve tavuk kÖftesİ Üretİmİyle İlgİlİ hertÜr bİlgİye İhtİyacim var... Bİlgİlerİnİzİ paylaŞabİlİrsenİz sevİnİrİm...
Sanırım bu işinize yarar. Kolay gelsin...
Tavuk Köftesinde Soğan ve Sarımsağın Antimikrobiyal ve Antioksidan Etkisi
> Konuyu yanlış yere açmışın arkadaşım.
> Bazı harflerin küçük bazılarının büyük olmasını anlamıyorum espirisini söylermisin?
> Nette olan bilgiler;
Hindi Köftesi
Hazırlanışı
Hindi etini ayrı, patates ve havucu aynı tecereye koyup haşlayın. (Patatesleri soymadan, havucu ise kazıyarak). Hindi eti piştikten sonra blendırdan geçirin. Haşlanmiş patates ve havucu ezerek püre halinde hindi etiyle kariştırın. İnce doğradığınız soğan ve maydanozu ilave edip ekmek içi ve 2 yumurtayı da katın. Tuz, karabiber ve naneyi de ilave ettikten sonra 20 dakika kadar dinlenmeye bırakın. Dinlenen kıymadan çorba kaşığı büyüklüğünde parçalar alarak yaptığınız köfteleri önce galeta ununa, sonra da çırptığınız yumurtaya bulayın. Teflon tavada az yağ ile veya normal tavada bol yağ ile hafif ateşte kızartın. Kızarttığınız köfteleri kağıt havlular üzerine koyarak fazla yağının emilmesini sağlayın. Sıcak servis yapın.
Malzemeler
1/2 kg Hindi eti
1 adet orta boy soğan
2 adet orta boy patates
1 adet havuç
4 adet yumurta
1/2 bayat ekmek içi
1/2 demet maydanoz
galeta unu
tuz
karabiber
nane
sıvı yağ (kızartmak için)
-------------------------------
Tavuk Köftesi
MALZEMELER:
- 500 gr. tavuk kalça,
- 1 su bardağı kurutulup robotta çelikmiş ekmek içi,
- 1 tutam maydanoz,
- 1 tane orta boy soğan rendesi,
- 1 çay kaşığı karabiber,
- 1 tatlı kaşığı kadar köri,
- 1 çay kaşığı kırmızı biber,
- yeteri kadar tuz,
- 2-3 kaşık su
- Köfteleri kızartman için sıvı yağ,
HAZIRLANIŞI:
Tavuk kalçaları kemiğinden ayırıp robottan kıyma gibi olana kadar çekip bir kaba alın. Üzerine çekilmiş ekmek içini, tuzu, karabiberi, kırmızı biberi, köriyi ve ince kıyılmış maydanozu katıp güzelce yoğurun. şekil verip 3-4 kaşık sıvı yağda, teflon tavada, orta ateşte köflerinizi önlü arkalı kızartın. Kızaran köftelerin yağında 3-4 tane sivri biberi 5 dakika kadar çevirdikten sonra köftelerinizin yanında sunabilirsiniz. Yanına pilav salata ve çorbayla güzel ve pratik bir İftar menüsü hazırlayabilirsiniz..
yazı karakterini ben belirlemedim ve sanırım değiştirmediğim için o şekilde gelmiş... ayrıca burada yeniyim, konuyu nerede açmalıyım... benim iştediğim tarif değil aslında tabiki reçete isterim fakat bana genel üretim şeması lazım.ilginize teşekkür ederim
Bilgilendirme: Eğer mesajınızın tamamını BÜYÜK harfler ile yazarsanız forum otomatikmen küçültür, küçültürken TR karakter hatası vermekte, durum bundan ibaret....
.
teşekkür ederim...
Bookmarks