İÇ TETKİK PROSEDÜRÜ

1. AMAÇ : Bu prosedürün amacı, işletmenin Yönetim Sistemleri yeterlilik ,uygunluk ve etkinliği
yönünden tarafsız bir gözle incelenen uygunsuzlukları ve bunlara ilişkin düzeltici ve önleyici faaliyetleri saptamak ve alınan bu önlemlerin etkinliğini izlemektir.
2. KAPSAM : Bu prosedür , işletmenin Yönetim Sistemleri şartlarının ve bu standartların şartlarına
uyup uymadığının, düzenli uygulanıp uygulanmadığının, güncellenip güncellenmediğinin denetlenmesini, denetim yönetimini, sistemdeki sapmaların tespiti ve bunlara ilişkin düzeltici ve önleyici faaliyetlerin izlenmesini kapsar.
3. İŞLEM :
3.1 Gıda Güvenliği ekip lideri yılda bir kez ISO 9001 ve ISO 22000 Yönetim Sistemi denetimini
kapsayacak şekilde İç Tetkik Planını hazırlar ve Genel Müdüre onaylatır.
3.2 Hazırlanan İç Tetkik Planı hangi birimin kimler tarafından, ne zaman ve hangi
konularda denetleneceği ile ilgili bilgi vermek ve gerekli hazırlıkları yapmak amacıyla denetim tarihinden 10 gün önce ilgili birimlere duyurulur.
3.3 İç denetim işlemi İç Tetkik Planı dahilinde yapılacağı gibi uygunsuzluğun artması
durumunda ( Düzeltici İşlem formlarının artması , Uygun Olmayan Ürün raporlarının artması gibi durumlarda) aniden de yapılabilir.
3.4 Genel Müdürün onayı ile atanmış ve eğitilmiş olan denetim heyeti tarafından denetleme işlemi
gerçekleştirilir.
3.5 Denetim heyeti ISO 22000 ve ISO 9001 standardına ek olarak Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi
Soru Listesi ve Kalite Yönetim Sistemi Soru Listesi esas alınarak birimleri yerinde inceler, denetleme sonunda her birim için görülen eksikler, öneri ve tavsiyeler, düzeltme için sorumlular, düzeltmenin sonuçlandırılacağı tarih Düzeltici İşlem Raporuna belirtilir, heyet üyelerince imzalanır,Genel Müdürüne sunulur ve ilgili birimlere dağıtılır.
3.6 Düzeltme faaliyetlerinin takibi Gıda Güvenliği Ekip Lideri ve denetlenen birimin sorumlusunca
yapılır. Düzeltme faaliyetlerinin sonucunda tekrar denetleme yapılır ve denetim sonucu raporlandırılır.
3.7 İç denetimin tamamlanmasından sonra Gıda Güvenliği Ekip Lideri tarafından uygunsuzluk
bulunan birimlere Düzeltici İşlem Raporu doldurulur. Tetkik tamamlandığında tüm birimlere tetkik sonucunu bildiren İç Denetleme Sonuç Raporu tutulur ve ilgili birimlere dağıtılır.

3.8 İç denetim ekibindeki denetçilerden birinin biriminin denetlenmesi durumunda denetçi
denetlenen durumuna düşer.
3.9 Herhangi bir sebepten dolayı denetimin yapılamaması durumunda yeni denetim tarihi ve planı en geç 15 gün içerisinde birimlere bir yazı ile duyurulur.
4. SORUMLULUK : Bu prosedürün uygulanmasından tüm birimler sorumludur.
5. İLGİLİ DÖKÜMANLAR :
5.1.İç Denetim Planı ve Programı
5.2. Düzeltici İşlemRaporu
5.3. İç Denetleme Sonuç Raporu
5.4. Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Soru Listesi

5.5. Kalite Yönetim Sistemi Soru Listesi