1. AMAÇ
Bu prosedürün amacı, Kuruluşumuzun Çevre ve Kalite Yönetim Sisteminin planlanmış düzenlemelere, ISO 9001:2000 ve ISO 14001 Standardına uygunluğunun ve etkinliğinin periyodik olarak doğrulanması, uygunsuzluklar için düzeltici faaliyetlerin belirlenmesi ve iyileştirme alanlarının tespit edilmesi için yürütülen işlemleri tanımlamaktır.
2. KAPSAM VE SORUMLULUK
Bu prosedürün uygulamaları Kalite Yönetim Sisteminin uygulandığı tüm fonksiyonları kapsar.
3. TANIMLAR VE KISALTMALAR
4. REFERANS DÖKÜMANLAR
Düzeltici Faaliyet Prosedürü
Yönetimin Gözden Geçirme Prosedürü
5. UYGULAMA
Yıllık Tetkik Planı
1. Her yıl Ocak ayında Kalite Yönetim Temsilcisi tarafından İç Tetkik Planı Formu hazırlanır.
2. Hangi Bölümlerin ne zaman denetleneceği Yönetimin Gözden Geçirme Prosedürü’ ne uygun olarak toplantıda alınan kararın onayından sonra Bölümlere dağıtılır.
Denetçilerin Seçimi
3. Tetkik, İç Tetkik Eğitimi ve sonucunda Başarılı olan Tetkikçiler tarafından uygulanır.
4. İlgili yıldaki Tetkikçiler Genel Koordinatör,Genel Müdür Yardımcısı ve Kalite Yönetim Temsilcisi’ nce belirlenerek yıllık İç Tetkik Detay Planı Formu’ na işlenir.
Tetkiklerin Programı
5. Genel Koordinatör, Genel Müdür Yardımcısı ve Kalite Yönetim Temsilcisi, denetlenecek Bölümle birlikte denetleme tarihini belirlerler ve Kalite Yönetim Temsilcisi, Tetkik görevlilerine ve tetkik edilecek bölüme Tetkik tarihini en az 10 gün önceden bildirerek İç Tetkik Detay Planı Formu’ na işler.
6. Tetkikçiler, Tetkik öncesinde Tetkikin gerçekleştirileceği Bölüm ile ilgili İç Tetkik Soru Listesi’ nin altına varsa ilave soruları işlerler.
Tetkikin Yürütülmesi
7. Tetkikler programa uygun yürütülerek varsa uygunsuzluklar işlenir ve Düzeltici Faaliyet Prosedürü’ ne uygun olarak işlemler gerçekleştirilir.
8. Tetkikten sonra bulgular Tetkikçiler tarafından İç Tetkik Raporu Formu’ na işlenir. Raporun aslı Kalite Yönetim Temsilcisi’ ne, kopyası ise tetkikin yapıldığı Bölüm Müdürüne iletilir.
9. Kalite Yönetim Sistemi kapsamındaki tüm fonksiyonlar yılda en az 1 defa İç Tetkikten geçirilir.
10. İç Tetkik bulguları Kalite Yönetim Temsilcisi tarafından Yönetimin Gözden Geçirmesi Prosedürü’ne uygun olarak toplantı gündemine taşınır.
6. İLGİLİ DÖKÜMANLAR
· İç Tetkik Planı Formu
· İç Tetkik Detay Planı Formu
· İç Tetkik Soru Listesi
· İç Tetkik Raporu Formu
http://www.forumfood.org/zyr/indir.p...4f09a070f2.doc

LinkBack URL
About LinkBacks
Paylaş

Alıntı

Bookmarks