Arkadaşlar Aşağı yukarı hepimiz iş ilanlarında ''saçmalamışlar'' lafını kullanıyoruzdur. İşte ben de bunların forumda isteyen arkadaşlarla paylaşmak istedim.Hatta bunlardaki bazılarında belirtilmek istenen gizli mesajları da kendimce yorumladım.Sizler de katkıda bulunursanız, memnun kalırım .
1.Numara :
Marmara Bölgesinde Lider Bir Süt Firması 4 sene önceki bir ilanında
-- Namaz kılan-- İfadesine yer vermişti. bu ifadeye halen ısrarla yer veriyor.
Bence Bir firma Ne kadar bir görüş sahibiyse istediği elemanı seçmekte özgür olsa da bu gibi ifadelerle bölücülük, ırk ayrımı yapıyor. Pek çok firmada memleket önemli oluyor hadi onu geçtim diyelim kapasitesi bu diyorum ama bu şekilde ifade olunca diyecek söz bulamıyorum...
2.Numara : Çoğu Şirketin Yaptığı Cinsiyet Ayrımı.
A) Askerliğini yapmış Erkek Gıda Mühendisi. (Bu ifadeye Kız arkadaşlarımız kızıyordur, ama burada bahsedilmek istenen işin ağır ve fiziksel güç gerektirdiği mühendislikten çok amelelik sonucunu ya da çalışan çok erkek olduğunu, işte çok esnek saatlere uyum gerektirdiğini çıkarmak gerek o yüzden kız arkadaşların bu tip ilanlar görünce moralini bozmaması gerektiğini tavsiye ederim.
B) Bayan Gıda Mühendisi.(Yapılacak işin yine mühendislikle bağlantısı olmadığını muhasebe yada personel işleri gibi alakasız pek çok hizmetin gördürülmesi gerektiği, en önemlisi uzun süreli kariyer imkanı sunulamayacağı ifadesi çıkarılabilir. Çünkü patronlar eğer bir kızı işten çıkarırlarsa ona muhakkak birinin bakacağını arka çıkacağını biliyor. Bu ilanlara eskiden ben de kızardım..)
3.Numara : 25 yaşını aşmamış 10 sene deneyimli
İmkansız bir şey...) Aslına bakarsanız burada işverenin bir dışa vurumu var. Muhtemelen Önceki mühendisleri epey deneyimliydi fakat yaş ilerledikçe insan hal ile üretim alanını 10 sn gibi bir sürede koşarak geçmesi zorlaşıyor yani başlangıçtaki her yere koşturan yetişen eski performansından uzaklaşarak birazcık hantallaşıyoruz. Burada da buna tepki var..
4.Numara : Teminat Verebilecek,Gösterebilecek
Muhtemelen önceki mühendisleri uzun süre çalıştı ve çıkartmak istediler ve ödedikleri tazminat şirket kasasını epeyce boşalttı, bu durumda yeni alacakları mühendisten kaybettikleri parayı finanse etme çabasının ifadesidir.
5.Numara: Çoğu ilanda olan Fabrikanın Olduğu Semtte Yaşatma Dayatması
Firmanın Servise Ayıracak Kaynağı yoktur, Buna gücümüz yok demezler, genelde sosyal misyonumuzla firmamızın semtindeki insanlara olan görevimizi yapıyoruz derler. İşveren olmasalar milletvekili olsalar daha iyi olurdu .Harcanıyorlar Organize Sanayilerde)
Bilime,Emeğe Saygıyla

LinkBack URL
About LinkBacks
)
Paylaş

Alıntı

Bookmarks