6 sonuçtan 1 ile 6 arası
    Yeni Üye #vildan# - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bilgilere Ulaşabilmek İçin Üstteki Düğmeleri Kullanın
    Üniversite
    Ankara Universitesi
    Meslek
    kalite mühendisi
    Sektör
    meyve suyu
    Konular
    24
    Eklentileriniz
    12
    Kazanılan Kredi
    600
    Kullanılan Kredi
    186
    Kalan Kredi
    414

Standart İnsan İlişkileri ve Mesleğimiz (Yardım)

İlk olarak şöyle başlıyım. benimle sorumlu yöneticilik sözleşmesi yapılmadı. şirketin bünyesinde bir gıda mühendisi var. muhtemelen onunla yapılmıştır. bu durumda burada olabilecek bir olumsuzlukta benim yasal olarak bir kusurum olur mu?

ikinci olarak ben merkez ve otel yönetimi arasında kaldım. merkez gıda müh. diyor bana rapor et, otel yönetimi diyor ona bişey deme tüm tüm merkeze yayıyor. bu durumda ben nerede durmalıyım.

son olarak yine merkeze giden bir bilgi yüzünden otel yönetimi ile aram açıldı. genel müdürde sıkıntı yok ama departman müdürleri bana tavır aldı. yeniden güven kazanmanın en kısa yolu nedir?

Yönetici mutlu_571 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üniversite
    Selcuk Universitesi
    Meslek
    gıda mühendisi
    Sektör
    gıda
    Konular
    67
    Eklentileriniz
    37
    Kazanılan Kredi
    Yönetici
    Kullanılan Kredi
    Yönetici
    Kalan Kredi
    Yönetici

Standart Cevap: Insan ilişkileri ve mesleğimiz

sorumluluk hakkındaki sorunuz için yeni yayınlanan gıda hijyeni yönetmeliğine bakacak olursak, burada tüm sorumluluğun gıda işletmecisine ait olduğu sonucu çıkıyor. yani istihdamı zorunlu personel doğacak sıkıntılardan sorumlu tutulmuyor...
    diğer bir gıda mühendisi çalışandan bahsetmişsiniz; bu arkadaş sizinle aynı yerde mi çalışıyor yoksa farklı bir otelde mi? eğer aynı yerde değilse sizin çalıştığınız yer istihdamı zorunlu personel şartlarını taşıyorsa oraya da ayrı bir personel ataması yapılmalıdır.
    diğer konu (müdürler/raporlama) biraz karmaşık...
    öncelikle birkaç soruya cevap bulmamız gerekiyor.
    1-sizden rapor isteyen gıda müh bu talebini yönetim adına mı yapıyor? eğer öyleyse sizin bu durumdan etkilenmemeniz için üst yazıyla bu talebini resmi olarak istesin sizin yetkiniz varsa raporlama yaparsınız yoksa ilgili bölüm müdürlerine pas edersiniz. onlar ne yapacaksa kendileri karar versin. eğer yönetim adına olmayan bir talep varsa siz de resmi olmayan bir yolla talebe bağlayıcı olmayan yuvarlak cevaplar verebilirsiniz..
    2-sizden rapor isteyen gıda müh arkadaşla mesleki alışveriş/tecrübelerden istifade gibi bir beklentiniz var mı?
    3-organizasyonda sizin yeriniz nerede?
    ...
    gerçekten karmaşık ve hemen cevap verilebilecek bir durum değil bu...
    belki daha ayrıntılı bilgiler verilebilirse yada yüz yüze konuşabileceğiniz yapıyı bilen birisi varsa daha net sonuç alınabilir kanaatindeyim.
    eksik yada hatalarım olabilir. affınıza sığınıyorum. elimden gelen birşey olursa yardımcı olmaya çalışırım yine..
    kolay gelsin...

HİÇBİRŞEY TESADÜF DEĞİLDİR.

Yine dağların sevdası düştü yüreğime anne
    Kurşunların sevdası,
    Zulümlerden bıktım usandım
    Yüreğim kanıyor anne,
    Kara bulutlar bir sağanaktır tutturmuş gider
    Dünya zulüm, zulüm kokar anne
    ...

Üniversite
    Ankara Universitesi
    Meslek
    kalite mühendisi
    Sektör
    meyve suyu
    Konular
    24
    Eklentileriniz
    12
    Kazanılan Kredi
    600
    Kullanılan Kredi
    186
    Kalan Kredi
    414

1. yasal bir talep yok. ancak turizm sektörü aslına bakarsanız bizim okulda aldığımız eğitimden çok çok uzak. kendimi geliştirmek için sürekli okuyorum fakat acil bir durum karşısında ilk danıştığım kişi diğer mühendis.

oteller zincir ve tek bir merkeze bağlı. her otelde istihdam eden mühendis var bunun haricinde birde genel merkezde bir mühendis var. biz otellerde olan sıkıntılarımızda ona danışıyoruz o da bizim yaptığımız şeylerden merkeze karşı sorumlu. mesela talep ettiğimiz herşey onun masasına gidiyor ve onun onayından geçiyor. haliyle kendi otelimde yaşadığım bir problemi ona iletmezsem, problemi bilmediğinden çözüm önerimi reddedebilir.

işte sıkıntı tam bu noktada başlıyor. o benim bildirdiğim problemi merkezdeki ilgili merciiye bildiriyor. sonra otele denetim. işte bu da bazı kişilerin işine gelmiyor ve bana sorunları bize söyle, biz yapmazsak bildir diyorlar. bildirmezsem işim olmuyor ve vicdanı rahatsızlık duyuyorum, bildirirsem yönetim bana cephe alıyor hatta aldı

iki tarafı idare etmenin yolu var mı? turizmde çalışan her mühendis sıkıntıları gördüğü için dışlanır mı? bu duruma, düşmanca bakışlara alışmalı mıyım yoksa benim beceremedim birşeyler mi var, ilişkiler konusunda başarısız mıyım?

Bu konuyu forumda paylaşmamın iki sebebi var.birincisi bunu merkezdeki mühendise söylersem beni zorluyorlar diye buradaki yönetime birşeyler söyler ve yönetimle aram tamamen bozulur diye korkuyorum. ikincisi işe başlayacak bir forum üyesinin işle ilgili benim de yaşamış olduğum "ne yapacağını bilememe durumu" hakkında bir konu açmış olmasıdır. madem ki biz hepimiz, sadece mesleki anlamda değil, psikolojik olarak da benzer problemleri yaşıyoruz o zaman bunları da forumda paylaşmalıyız diye düşündüm. hem belki birbirimizin tecrübelerinden de yararlanırsak forum tam olarak bir dayanışma örneği olur

Yönetici Ümit ÖZTEK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üniversite
    Gaziosmanpasa Universitesi
    Meslek
    Gıda Mühendisi
    Sektör
    Kuru Meyve
    Konular
    106
    Eklentileriniz
    23
    Kazanılan Kredi
    Yönetici
    Kullanılan Kredi
    Yönetici
    Kalan Kredi
    Yönetici

Alıntı #vildan# Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    haklı olabilirsiniz o zaman ben tekrar şöyle bir bahsedeyim.

ilk olarak şöyle başlıyım. benimle sorumlu yöneticilik sözleşmesi yapılmadı. şirketin bünyesinde bir gıda mühendisi var. muhtemelen onunla yapılmıştır. bu durumda burada olabilecek bir olumsuzlukta benim yasal olarak bir kusurum olur mu?

ikinci olarak ben merkez ve otel yönetimi arasında kaldım. merkez gıda müh. diyor bana rapor et, otel yönetimi diyor ona bişey deme tüm tüm merkeze yayıyor. bu durumda ben nerede durmalıyım.

son olarak yine merkeze giden bir bilgi yüzünden otel yönetimi ile aram açıldı. genel müdürde sıkıntı yok ama departman müdürleri bana tavır aldı. yeniden güven kazanmanın en kısa yolu nedir?

Eğer bulunduğunuz otel aynı şirket bünyesinde ise ve o şirketin sorumlu yöneticisi(istihdamı zorunlu personeli) diğer mühendis ise yasal olarakta sorumlu şahıs odur. tabi sizin hiçbirşekilde sözleşmeniz yoksa ! aksi halde yasal bir şey kanıtlanamaz.

şimdi senden rapor istemesi neden gerekli ! bunu sen bi düşün . yani bu raporu ne için istiyor. bunu en iyi sen kestirebilirsin. çünkü adam ego tatminide yapıyor olabilir gerçekten işinide yapıyor olabilir. bunu o şahıstan bir üst mevkideki kişiden öğrenebileceğini düşünüyorum. yada çekinme bence direkt kendisinede sorabilirsin. madem birimleriniz ayrı neden rapor veriyorsun. o zaman oda sana rapor versin dimi ? ayrıca çalışanlara öyle çokta kulak asma. doğrusunu bulmaya çalış.

son olarak merkeze giden bir bilgi demişsin. departman müdürleri neden tavır alıyor. bence bunu direkt o şahıslarla konuş . gerekirse de ki ; bu raporlar benden isteniyor. bu benim işimin bir parçası . gerekirse bu konuyu genel müdürüne açmanı öneririm. yani gizli saklı sakın çalışma hep açık ve net olmanı tavsiye ederim.

dilimin döndüğünce bişeyler söylemeye çalıştım. konuyu biraz dhaa açabilirsen daha çok yardımcı olabilirim.

saygılarımla.

Lisans Üye solway - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üniversite
    Seciniz
    Meslek
    yönetici
    Sektör
    süt
    Konular
    25
    Eklentileriniz
    5
    Kazanılan Kredi
    250
    Kullanılan Kredi
    35
    Kalan Kredi
    215

mevzuatınızı bilmiyorum ama ümit öztek, benim söyleyeceğim şeyleri söylemiş.
    ben ona ilave olarak şunları söyleyebilirim:
    öncelikle bir iktidar mücadelesi vermeniz gerekiyorsa, ondan kaçmayıp vermelisiniz.
    yetki sizde olduğu halde, itaat etmeyenlerin zayıf yerlerini tespit edip, hatalarını koz olarak elinizde tutmayı, gerekirse onların ipliklerini pazara çıkarmayı bilmelisiniz.
    bir işe başladığınızda yetki sizde ama iktidar .itin kopuğun elindeyse operasyon şarttır.
    yukarıda anlattığım bir operasyon şeklidir.
    kuyruklarını kıstırmaları için kararlı, sert bir ses tonu bile önemlidir bazen.ayarsız olmak iyidir.durgun suları bulandırır, bulanık suları durultursunuz.zırt pırt emir talimat yağdırırsınız.sağınız solunuz belli olmaz, numaradan psikopatlık da yapılabilir. hepsi bir sanattır.operasyonel tavırlardır.
    ayrıca, bir işin yürütülmesinde bu kadar çok sayıda ve çeşitli görevde personelin duyguları ön plana çıkıyorsa orada ya disiplinsizlik ya kötü idare ya adaletsizlik ya da vs vs... negatif bişeyler vardır.eğer insanların mızıldanıp durmalarındaki ana sebep maaşlarını düzgün alamamaları ise ne yapsanız boştur, kasmayın.
    ama ana sebep bu değilse, yani ortamda bir kaşıntı sözkonusu ise kaşıntıyı rahatlatmak gerekir) dediğim şekillerde ya da başka metodlarla.
    bu arada mızıldanan personele güven olmaz.
    onun için bence de her işi şeffaf şekilde yapın ve gözlediğiniz sıkıntıları üst yönetime, hatta patronlara anlatın. sorunu çözücü tedbirler almalarını isteyin.
    çalışanların tavırlarına göre uygulama getirmeyin. bu, maçta kontrolünü kaybetmiş hakemin tutumudur; yaptığı, eyyamdır.bunun sonucu ise kukla haline dönüşmektir.
    bence kendi statünüzde olan ya da sizin yedeğiniz gibi olan insanlar var ise onlara da bir şey danışmayın. hakikaten iş hayatı, yılandan geçilmiyor.kuyunuzu kazarlar sonra.
    ben patron ya da üst yönetim olsam, yumruğumu önce alttaki müdürlerin kafasına kafasına vururum.ortamı düzeltmelerini isterim.düzeltemezlerse hatalarını diğerlerine göstererek işten adam atarım.attığım adamlardan biri de illa ki bir müdür olur.
    bak o zaman diğerleri nasıl kuzu gibi oluyor.
    bu kadar duygu, düşünce,tavır bir daha açığa çıkabiliyor mu firma içinde...

Üniversite
    Ankara Universitesi
    Meslek
    kalite mühendisi
    Sektör
    meyve suyu
    Konular
    24
    Eklentileriniz
    12
    Kazanılan Kredi
    600
    Kullanılan Kredi
    186
    Kalan Kredi
    414

keşke bu tarz oyunları öğrenmenin bir okulu olsa ama tecrübe tam olarak bu demek sanırım.