IoP (Institution of Packaging) Ambalajlama Enstitüsüdür.
Standardının İçeriği:
1. Kapsam
2. Organizasyon
3. Tehlike ve Risk Yönetim Sistemi
4. Teknik Yönetim Sistemi
5. İşletme Standartları
6. Kontaminasyonun Kontrolü
7. Personel
8. Değerlendirme Protokolü
BRC değerlendirme sertifikası müşteriye, Tedarikçinin müşterinin adı altında Paketlenen gıdanın, BRC standardının şartlarına göre üretilip işlenip paketlendiğinin teyidini vermektedir.
BRC/IoP Ambalaj malzemeleri için yayınlanan Teknik Standardı perakendecilere ve gıda ambalaj üreticilerine yasal yükümlülüklerini yerine getirme hususunda yardımcı olması amacıyla hazırlamıştır. Standart perakendecilere gıda ürünleri için ambalaj tedarik eden firmaların denetlenmesi için genel bir temel oluşturarak tüketicilerin korunmasını sağlamaktadır.
BRC/IoP Standardının hedefi İngiltere'deki herhangi bir perakendeciye, onun tedarikçisine veya diğer Standardı kullananlara ambalaj malzemesi temin eden firmalar için gerekli olan güvenlik, kalite ve uygulama kriterlerini belirlemektir.
1-) Aynı firmaya aynı amaçla birden fazla denetim yapılmasını engellemek,
2-) Farklı müşterilerin birbiriyle çelişen taleplerini azaltmak ve/veya ortadan kaldırmak,
3-) Tüm sektör için geçerli olan iyi uygulamaları (best practice) yaygınlaştırmak
4-) Yerel değerlendirme yapılmasını desteklemek (Standart uygulanırken temel prensiplerden taviz vermeden firmanın ait olduğu kültür ve içinde bulunduğu ülkenin koşullarına göre değerlendirilmesini sağlamak amacıyla)
5-) "Fair trade" kuralları çerçevesinde açıklık ve şeffaflığı garanti altına almak,
6-) Standardın geliştirilmesi ve revizyonunda teknik danışman komitelerinin yanında doğrudan sektör yatırımcılarının da yer almasını sağlamak,
7-) Standardı ve destek proseslerini sürekli gözden geçirmek ve geliştirmek
1-) İngiltere de faaliyet gösteren tüm perakende satış noktaları ve/veya bu perakendecilerin tedarikçilerinin potansiyel müşterisi olmayı sağlar.
2-)Akredite edilmiş bir 3. taraf belgelendirme kuruluşu tarafından değerlendirilmek ve belgelendirilmek sektör içinde belli bir ayrıcalık sağlar.
3-) Hem üreticiler hem de tedarikçiler için geçerli olan ortak ölçme ve değerlendirme kriterleri, gıda perakendecileri ve tedarik zinciri içindeki diğer organizasyonların değerlendirme yapmasında yardımcı olur.
4-) Standard; kalite, hijyen ve ürün güvenliği konularını detaylı bir şekilde kapsadığından bu konulara yönelik başka sertifikasyon hizmeti alınmasına gerek kalmaz.
5-) Yapılan denetimler ve ortaya çıkan düzeltici faaliyetlerin takip edilmesi ile belgelendirilen firma sürekli gelişen ve iyileşen bir kalite, hijyen ve ürün güvenliği sistemi kurmuş olur.
1. Tedarikçi talebine uygunluk,
2. Gıda Güvenliğinin uluslar arası tedarikçileri tarafından kabulü,
3. Tedarikçi denetim sayısında azalma
4. Ürün güvenlik ve kalitesinde gelişim
5. Şirket değerlendirme sonuçlarının savunulmasında önemli bir bölümü oluşturur.
6. Verimli çalışmada gelişim ve rekabetçi Pazar yapılanması.
QMC Kalite Yönetim Danışmanlığı tarafından yürütülecek BRC-IoP Gıda Güvenliği Sistemi projesinin çalışmaları PUKOdöngüsü çerçevesinde şu şekilde yapılandırılacaktır:

LinkBack URL
About LinkBacks
Paylaş

Alıntı

Bookmarks