Catering firmasında gıda mühendisiyim işletmede çok fazla sinek oluyor. İlaçlama her ay düzenli yapılıor ama sinek için değil hamam böceği fara vb için. Bu konuda ne yapabiliriz şuan yasal olan hangi uygulamadır![]()
Catering firmasında gıda mühendisiyim işletmede çok fazla sinek oluyor. İlaçlama her ay düzenli yapılıor ama sinek için değil hamam böceği fara vb için. Bu konuda ne yapabiliriz şuan yasal olan hangi uygulamadır![]()
Daha çok meyve-sebze ile içeri girdiğini tahmin ediyorum. Bence mazgallarıda gözden geçir oralarda gıda parçaları kalıyorsa oradan da üremiş olabilirler.
asel verdiğin linki dikkatlice okudum yardım için sağol şimdi de biraz fiyat araştırması yapmam gerekio ki patron olaya sıcak baksın![]()
rica ederim arkadaaslar sağolsunlar ben de cok faydalandım....![]()
sinekler hakkında diğer faydalı bilgiler
-bir evde karınca ne ise işletmede de sinek odur.berekettir.öldürülmemesi gerekir
-sinekler yaşlılar gibidir klimayı hiç sevmezler. klimanız açıkken sinek konacak yer bulamıyorsa o klima iyidir.
-sinekler sıcağı severler onun için terleyen birinin peşinden ayrılmazlar
-sineklerle mücadelede örümcekler kullanılabilir.bizim arıtma tesisindeki örümcek, ağına her gün bir sinek düşürüyo.pek pratik bi mücadele değil ama her gün bi tane yakalasa... ;p
-yukarıdaki fikirden hareketle işletmede kurbağa,yılan,çiyan ve benzeri canlılar beslemek sinek sayısını azaltacaktır
-türk merdiven altı kodeksine göre işletmede ortalama 3 metrede bir duvara çivi çakılarak sinek raketi asılabilir.
-sineklerin bekendi zayıftır.elinizin tersiyle raketi sallarsanız şaşırabilir.
-sinek, bacaklarıyla sırtını kaşıyorsa konduğu bir çöp kendisine dokunmuş ve alerji olmuştur;p
-sineğe gazete veya raketle girişmeden önce mühendislik hesabı yapılarak kalkış yapacağı koordinatlar hesap edilirse sinek havalanamadan düşürülebilir.
-eğer sinek bir avizeye konmuşsa mutlaka oraya pisleyecektir.yiyip içerken hijyen kurallarını önemsemeyen bu canlı, konu dışkılamak olunca en parlak ve temiz yeri bulur, oraya yapar.
solway naptın yaaa![]()
Harbi ne yaptın üstad akşam akşam güldürdün ya![]()
sineği sinekkkk diye yazmışsınız.konu sonunda gözlerini deviren gülücük yapmışsınız. ortamda bi geyiklik vardı ztn;D
hmm olayın başlangıcı benden kaynaklı yane![]()
ivit;P
şu an bacaklarıma sorti yapan ama ısırmayan,karanlık olduğu için ne tür olduğunu bilemediğim gerizerkalı bir sinekle uğraşıyorum.sinek olduğunu biliyorum çünkü inatçı.
edit:
etkisiz hale getirildi.
Bookmarks