iso 22000 de kaç adet prosedür bulunur ve bunlar nelerdir?
iso 22000 çalışyorum da yeni mezun biri olarak,kafama takılanlar oluyor,yardımcı olursanız sevinirim...
iso 22000 de kaç adet prosedür bulunur ve bunlar nelerdir?
iso 22000 çalışyorum da yeni mezun biri olarak,kafama takılanlar oluyor,yardımcı olursanız sevinirim...
hiç bir sistemde şu kadar prosedür bulunmalı diye bir zorunluluk yoktur.
çalışmakta olduğun işletmenin kriterlerine ve ihtiyacına göre tüm dökümanları (prosedür, talimat, form) kendin oluşturmalısın.
mesela bnm işletmemde toplam 7 tane prosedür var.
Mrb,
Zorunlu prosedürlerin mutlaka olmalı mesela:
Doküman kont., Doğrulama, geçerli kılma, acil durum vb.
Bunların dışındakileri sen işletmene göre belirlersin. Ancak sayı söylemek mümkün değil.
Benim işletmemde entegre kalite yön. sis. var ve 12 adet prosedür.
ISO 22000 standardına baktığınızda bazı maddelerde
" .... konuları içeren yazılı bir prodeür oluşturmalısınız" der
İşte en az bunları oluşturmak durumundasınız. Bunların dşındakiler sizin işletmenizin işleyişine kalıyor
Zorunlu prosedürleriniz:
Dokümanların Kontrolü Prosedürü
Kayıtların Kontrolü Prosedürü
Uygun Olmayan Ürün Prosedürü
Geri Çekme Prosedürü
İç Tetkik Prosedürü
Acil Eylem Prosedürü (veya planı)
Aklınıza takılan birşeyler olursa her zaman hiç çekinmeden paylaşabilir ve bizlerden yardım isteyebilirsiniz...
Sisteme hakim olmak iyi bir şekilde uygulamak için nacizane önerim iyi bir eğitim almanız. Ama eğitimin kalitesi çok önemli 3-4 günde 5-6 sertifika veren programlardan değil, gerçekten size fayda sağlayacak eğitimleri tercih ederseniz iyi olur. Tabiki ikisi arasında maliyet farkı var, okuyan arkadaşalrımızın veya yeni mezunları bu maliyet farkı zorluyor ama diğerlerinde inanın paranız boşa gidiyor. Mülakatlarda biliyorum bile deseniz karşınızdaki bilinçli ise biliginizi hemen anlıyor.
Neyse aklınıza takılan her konuda bizler hep buradayız, zaman zaman iş yoğunluğumuzdan hemen cevap vermeyebiliyoruz ama mutlaka bir arkadaşımız size yardımcı olacaktır...
“Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.”
Hepinize çok çok teşekkür ederim,net bi şekilde sorumun cevabını anladımUygun bir eğitim olduğunda alacağım fakat tabi maliyet yüzünden bizi zorluyor dediğiniz gibi... O yüzden eğitim slaytlarından ve notlardan en önemli noktaları kendim çalışarak öğrenmeye çalışıyorum...
Tekrar teşekkür ederim![]()
kardeş iso 22000 de 9001 de olduğu gibi zorunlu prosedürler vardır aynısı bu standart içinde geçerli (dokümanların kontrolü, kayıtların kontrolü, iç denetim, yönetimin gözden geçirmesi, düzeltici faaliyet, önleyici faaliyet, acil durumlara hazırlık ve geri çekme prosedürleri gibi... bir de uygun olmaya ürün ve hizmetin kontrolü prosedürü gibi... prosedürler hazırlanmalıdır.
Bookmarks