: Iso 9001-2000 Sunumu
: Ppt
: Taner KAYA

ISO 9001 HAKKINDAKİ GENEL BİLGİLER VE DAHA FAZLASI.

TS Nedir?

Türk Standartlarının kısaltılmış sembolüdür.
—Ülkemizin milli standartları için kullanılır.

EN Nedir?

—EN (Europeane Norm):Avrupa Standartlarının kısaltmasıdır.
—EN ; Avrupa Birliği’nde Standartlar arasında uyumu sağlamak için oluşturulmuştur.

ISO (International Organization For Standardization)

—Uluslararası Standartlar Kuruluşunun kısaltmasıdır. Uluslararası standardizasyonu sağlamak amacıyla 23 şubat 1947 tarihinde kurulmuştur.

—ISO 135 ülkeden ulusal standart kuruluşlarının katılımıyla;Uluslararası ticareti arttırmak, tedarikçi ve müşteri arasındaki güveni oluşturmak amacıyla faaliyetlerini sürdürmektedir.
—TSE, ISO’nun üyesi, yönetiminde yer alan ve Türkiye’deki tek temsilcisidir.

TS-EN ISO Standartları Serisi

lTS-EN ISO 9000: Kalite Yönetim Sistemleri – Temel Kavramlar, Terimler ve Tarifler
lTS-EN ISO 9001 : Kalite Yönetim Sistemleri –Şartlar
lTS-EN ISO 9002: Kalite sistemleri – üretim, tesis ve hizmette kalite güvencesi modeli
lTS-EN ISO 9003: Kalite sistemleri – Son muayene ve deneyler için kalite güvencesi modeli
lTS-EN ISO 9004 : Kalite Yönetim Sistemleri – Performansİyileştirilmeleri İçin Kılavuz
lTS-EN ISO 19011: Çevre ve Kalite Yönetim Sistemleri Tetkik Kılavuzu
lTS-EN ISO 8402: Kalite sözlüğüdür.

ISO 9001:2000 Nedir?

ISO 9000 standardı, genellikle 5 yılda bir ISO tarafından gözden geçirilmekte ve uygulayıcıların görüşleri ve ihtiyaçlar doğrultusunda gerekli revizyonlar yapılarak yeniden yayınlanmaktadır. 2008 rakamı, bu revizyonun 2008 yılında yapılıp, yayınlandığını gösteren versiyon tarihidir. (ISO 9001:2008 versiyonu)

: