3 sonuçtan 1 ile 3 arası
    Yeni Üye mtkurt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bilgilere Ulaşabilmek İçin Üstteki Düğmeleri Kullanın
    Üniversite
    Pamukkale Universitesi
    Meslek
    gıda müh.
    Sektör
    gıda
    Konular
    18
    Eklentileriniz
    13
    Kazanılan Kredi
    650
    Kullanılan Kredi
    505
    Kalan Kredi
    145

Standart işsizliği girişimcilikle yenelim

Arkadaşlar mesleki açıdan piyasada çalışma koşullarımız zor. Mezun olduktan sonra iş bulma avantajımız her ne kadar diğer meslek kollarına göre avantajlı görünse de mesleğimizin değeri düşürülüyor ve düşük maaşlarla zor koşullarda çalışmak durumunda kalıyoruz. bu durum da sektörümüzde işsizliği tetikliyor. Devlet şu sıralar cok güzel teşvik ve hibeler vermekte. gerek kalkınma ajansları(orta karadeniz,marmara vb.) olsun gerek bakanlıklar(Tarım bak. orman bak. yatırım teşvik) gerek kosgeb gibi kuruluşlar olsun bunlardan faydalanarak hep hayalini kurdugumuz alanda kendi işimizin patronu olabiliriz. bunla ilgili genc girişimcileri destekleyecek topluluklar var.fikirlerimizi sunabilecegimiz kendimizi gösterecbilecegimiz klubler,devlet destekli topluluklar var. bununla ilgili bir konu acmak ve sizinde fikirlerinizi paylasmanızı saglamak istedim girişimcilik hakkında neler düşünüyorsunuz?

Yönetici mutlu_571 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üniversite
    Selcuk Universitesi
    Meslek
    gıda mühendisi
    Sektör
    gıda
    Konular
    67
    Eklentileriniz
    37
    Kazanılan Kredi
    Yönetici
    Kullanılan Kredi
    Yönetici
    Kalan Kredi
    Yönetici

Standart Cevap: işsizliği girişimcilikle yenelim

benim hep hayalini kurduğum bir konu...
    piyasa şartları malesef öyle can sıkıcı ki insan bir daha bir daha düşünüyor başlamadan...
    örnek olarak sahtekarlık: şuan tükettiğimiz her ürün hileli. bu işin eğitimini almış insanlar olarak bunlarla dürüst bir şekilde rekabet edemeyeceğimiz açık...
    diğer bir örnek ticari ilişkiler: artık öyle bir ticari ahlak var ki vatandaş malı alıyor sesini çıkarmasan ömrü billah ödeme yapmaya niyeti yok. ödeme istiyorsun caz yapıyor kardeşim bizde kimsenin parası kalmaz diyor... ısrar ediyorsun mal alımını kesiyor...
    bir diğer konu ise teşvik/destek: birsürü prosedür... zaten desteği alsanda baya bi "keş"e ihtiyacın var...

bu olumsuzlukların yanında kaliteli (geleneksel) az üretim iş yapar diye düşünüyorum. 3-5 müşteriye hitap et. kaliteli iş yap para kazan... bence bunda ekmek var. hem yatırım maliyeti minimum, hem işçilik... bir anlamda extra iş gibi yani... çok projeler var ama yavaş yavaş oturacak ve mühendis patron sezonunu açacağız işaallah...

çekle senetle işim olmaz, "keş"in hastasıyım...

HİÇBİRŞEY TESADÜF DEĞİLDİR.

Yine dağların sevdası düştü yüreğime anne
    Kurşunların sevdası,
    Zulümlerden bıktım usandım
    Yüreğim kanıyor anne,
    Kara bulutlar bir sağanaktır tutturmuş gider
    Dünya zulüm, zulüm kokar anne
    ...

Yeni Üye gıda2008 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üniversite
    Istanbul Aydin Universitesi
    Meslek
    Gıda Teknikeri
    Sektör
    Şekerleme Üretimi
    Konular
    8
    Eklentileriniz
    5
    Kazanılan Kredi
    250
    Kullanılan Kredi
    16
    Kalan Kredi
    234

Standart Cevap: işsizliği girişimcilikle yenelim

Alıntı mutlu_571 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    benim hep hayalini kurduğum bir konu...
    piyasa şartları malesef öyle can sıkıcı ki insan bir daha bir daha düşünüyor başlamadan...
    örnek olarak sahtekarlık: şuan tükettiğimiz her ürün hileli. bu işin eğitimini almış insanlar olarak bunlarla dürüst bir şekilde rekabet edemeyeceğimiz açık...
    diğer bir örnek ticari ilişkiler: artık öyle bir ticari ahlak var ki vatandaş malı alıyor sesini çıkarmasan ömrü billah ödeme yapmaya niyeti yok. ödeme istiyorsun caz yapıyor kardeşim bizde kimsenin parası kalmaz diyor... ısrar ediyorsun mal alımını kesiyor...
    bir diğer konu ise teşvik/destek: birsürü prosedür... zaten desteği alsanda baya bi "keş"e ihtiyacın var...

bu olumsuzlukların yanında kaliteli (geleneksel) az üretim iş yapar diye düşünüyorum. 3-5 müşteriye hitap et. kaliteli iş yap para kazan... bence bunda ekmek var. hem yatırım maliyeti minimum, hem işçilik... bir anlamda extra iş gibi yani... çok projeler var ama yavaş yavaş oturacak ve mühendis patron sezonunu açacağız işaallah...

çekle senetle işim olmaz, "keş"in hastasıyım...
    Ben gıda teknikeriyim. Kamuda iş yok. Özel sektör ise zaten durum ortada kimse gel kardeşim gıda mühendis/tekniker okumuşsun sana okkalı bir maaş vereyim demiyor. Demezde zaten... Belli bir aşamadan geçiyorsun nitekim sonra eğer istediğin performansı işletmeye verebilirsen yükselerek gidiyorsun yok eğer tam tersi olursa da zaten kapı dışarı oluyorsun. (Geneldeki işleyiş bu)

Şimdi gelelim kendi işimizin patronuna...

Önemli olan ne yapmak istediğin! Önce bu iyi belirlenmeli ve belirlediğin işi de seveceksin. Eğer ben peynir dersi aldım hadi peynir yapayım dersen olmaz piyasaya bakacaksın. Sütü alırken kazanacaksın. Malum ilk etapta zarar edeceksin. Para istemediğin sürece çok iyi iş yapacaksın (! Öyle sanacaksın) İş paraya dayandığında ise market ise şayet raf bedeli, insört bedeli vs. belki borçlu bile çıkacaksın. Yani pişene kadar yoltunmaya devam. Al gülüm ver gülüm yaptığın zamanda az üretim yapman gerekir. Az üretim olduğunda da işi iyi bilmen gerekir. Çünkü bugün bir usta çalıştırırsın atıyorum 1000 TL yarın gelmez işin aksar sonra ustan ona mecbur olduğunu bildiği için senden 1250 TL ücret isteyecek sende paşa paşa vereceksin. Tabi ki bu kötü senaryo her zaman böylede işlemez dimi

İşin bir başka boyutu...

Diyelim ki aklında bir iş var. Yapılmayan bir ürünü üretmek birazda sermayen de var. O zaman iş değişir. Elde ettiğin formül için gerekli olan altyapıyı kurarsın pazarı belirlersin ve üretmeye başlarsın. Zaten piyasada ilk olduğun için rakibin de ilk 1 ay olmayacaktır Sende 1 ay içerisinde çok çalışıp piyasa edinirsen ve peşin çalışırsan o zaman gerçekten patron olur belki de bilinen markalara girmeye başarırsın.

Bence her zaman çek, senet değil işler hatta bazen "keş" bile insanın canını sıkabiliyor. Önemli olan sevdiğin işi yapmak. Azda olsa bilerek ve isteyerek.

Herkese sevgiler..

Konuyu İnceleyen Üye Sayisi: 0

You do not have permission to view the list of names.

Bookmarks