Gıda mühendislerinin iş bulma olasılığı bakalım nasılmış?
Kaç üye çalışıyor, kaçı iş arıyor veya öğrenci?
Gıda mühendislerinin iş bulma olasılığı bakalım nasılmış?
Kaç üye çalışıyor, kaçı iş arıyor veya öğrenci?
Askerimbu çalışıyomu olur ??
ben şu anda ciddi olmasa da iş arıorum ağustosa kadar
ozaman biz ankete katılmayalım(ben ve diğer gıdacı olmayanlarfooden Nickli Üyeden Alıntı
)
![]()
öğrenciyiz.ama iş aramaya da başladım2 hafta sonra öğrenci sıfatımı geride bırakacağım
![]()
ah ah yaramı deştiniz yaa.......
Öğrenciyim ama az kaldı 1 ay sonra piyasaya hızlı bir giriş yapmayı planlıyorum ama inşallah hızlı bi düşüşle karşılaşmayız![]()
Gönül ister iş arıyorum diyen gıda mühendisi olmasınama hayat şartları zor, iş olsa bile bizim emeğimiz verilmiyor, bu sebepten birçok yerden çıkmak zorunda kalıyoruz. Oylamaya devam
![]()
Öğrenciyken ben de sektöre hızlı gireceğim diyordum aynen yakında mezun olacak meslektaşlarım gibi, ama hızlı giden at misalini erkenden gördüm ben ;)
Sorumlu Yöneticilik olayı bizi cidden sıkıntıya sokuyor, gıda mühendisleri olarak kimliğimize sahip çıkmıyoruz (ya da çıkamıyoruz) sonuçta, bizim yerimize kimya, makina, ziraat hatta elektronik mühendisleri ile veteriner hekimler tercih ediliyor.
Keşke hep öğrenci kalsayım diyorum bazen, o zaman herşey daha bir tospembeydi!
not: Bu yazdıklarımdan yıldığım, umutsuzluğa kapıldığım gibi bir anlam çıkmasın sadece gerçeklerle yüzleşiyoruz hepsi bu :)
mezun olduğum yıldan itibaren çalışıyorum,ilk mesleği başladığım yıl çokzorlandım, çalışam hayatına alışmak ve özel sektörün ağır koşulları, ancak mesleğimi çok severek yaptım. 4yıl sonra geldiğim nokta gerçekten çok güzel oldu.
gıda mühendisliği eğer araştımayı, yeni şeyler öğrenmeyi seviyorsanız çok iyi bi başlangıç . eğer açacağınız kapıyı iyi hedefler ve çok çalışırsanız, avantajlı bi anahtar ben
güzel bi anket uımarım doğru tespitler yapılabilir.
bazen iş gelip sizi bulabiliyor
çevrenize haber verin
daha çok iş cevresine
gerçekten öğrenciyken insanın gözü çok yükseklerde oluyor ve sanki piyasada çoook iş varmış gibi hızlı bir başlangıç istiyor ama "bencede" piyasaya hızlı girmek zor (istisnalar kaideyi bozmaz)stumpforte Nickli Üyeden Alıntı
birde bence yeni mezun olacak arkadaşlar bu sorumlu yöneticilik işini iş bilipte peşinden koşmasınlar biz sahip çıksak bile piyasa çok düşmüş durumda(özelliklede büyük şehirlerde) ve bir getirisi yok getiri derken hem maddi anlamda hemde tecrübe anlamında kasdediyorum
karamsar bi tablo çizmek istemem ama durumu en kötü mühendislik dallarından biri bizimki hani derlerya bizim meslek bitmez çünki insanlar yemek zorunda .ben bunu diyenlere uyuz olurum insanlar zaten yiyecek ama esas olan üretilirken gıda mühendislerine ne kadar ihtiyaç duyulduğu.sorun burda bence..
bizim mesleğimiz parlak ve önü açıksalihkadak Nickli Üyeden Alıntı
ben günde onlarca ilan görüyorum gıda müh ilgili
bence insanlar yaşadıkça yemek yiyecek ve en önemli işlerden biri gıda müh olacak oluyorda zaten
siz iş araken daha umutlu olun o iş kendiliğinden olur
bizim okulda hocalar biz daha mezun olmadan iş buluyorlardı da bizler iş beeğenmiyorduk
tabi yaşadıpınız şehirde çok önemli bir nokta
İlk defa sana katılıyorum antakyalı..haklısın çok karamsar yaklaşıyoruz bazı şeylere
bana katıldığım için nasıl sevindim tarif edememgıdacıfatma Nickli Üyeden Alıntı
çok onure ettiniz beni
dediğiniz gibi pozitif düşünüp öyle yakaşmak lazım
fatmacım seni buralarda görmek ne güzel. ama Antakyalıya katılıyorum demişsin valla ne diyeyim ben de Antakyalı gibi şaşırdım.
Pazartesi inşallah başlıyorum.
[quote=gıdacı eda]
fatmacım seni buralarda görmek ne güzel. ama Antakyalıya katılıyorum demişsin valla ne diyeyim ben de Antakyalı gibi şaşırdım.
edacım katılmamak eldemi antakyalının yüzde yüz haklı olduğu bir konu..bir kaç iş görüşmesnden sonra napıyoruzz olumsuz duygular içine giriyoruz halbu ki iş alanımız o kadar geniş ki iş bulamama gibi şansımız yok zaten önemli olan iş görüşmelerinde karşı tarafa hevesli olduğumuzu hissettirebilmek...Mühendis arkadaşlarla bu konuyu çok tartıştık seçtikleri alandan şikayetçiler geleceğin mesleği olduğunu kabul etmiyorlar bu olumsuzluklara iten yargı yine biziz..Adam gidiyor bir sekreterin almayacağı maaşı kabul ediyor neden mesleğimiz ayaklar altına serilsin biz bu kadar kolaymı okuduk![]()
İssizlık bu alanda felaket sorun .aslında ben gıttğım tumiş goruşmelerınde olumlu şekılde tekrar arandım ama ben kabul etmedım bi şekılde bişeyı uymadı ama para değil yanlış anlamayın.ben adam gibi firma istiyorum yardım edermsınız??
http://www.gidamo.org.tr/ikilanlar.php
bu linkten gıda müh odası iş ilanlarına ulaşabilirsiniz.
sadece mühendisliği baz almayalım lütfen biz de gıdacıyız hemde 2 yıllık olanından![]()
ben henüz öğrenciyim ancak bu iş bulma konusunda şimdiden oldukça karamsarım kimi önümüz açık diyor kimi gayet memnun ama ben de şöyle bi yorum getirdim kendi kendime, bence nette bu tür yorumlarda bulunanlar genelde işsiz olan gıda müh.leri işi olan neden buralarda bizleri karamsarlığa düşürmekle zaman harcasın ki![]()
bende gıda teknikeriyim ama aynı zamanda işletme bölümü öğrencisiyim eee ben neyim![]()
şu an çok şükür işim var ve çok şükür ki iş aramakta problem yaşamadım benim yaşadığım en büyük sorun maaşımı almamaktı. Allah herkesin yardımcısı olsun önceleri mumla ararlardı şimdi değer vermiyorlar.
Bookmarks