5 sonuçtan 1 ile 5 arası
    Yeni Üye
    Bilgilere Ulaşabilmek İçin Üstteki Düğmeleri Kullanın
    Üniversite
    Pamukkale Universitesi
    Meslek
    öğrenci
    Sektör
    okuyorum
    Konular
    2
    Eklentileriniz
    0
    Kazanılan Kredi
    0
    Kullanılan Kredi
    0
    Kalan Kredi
    0

Standart kafası karışık stajer adaylarına....

Bu staj işleri ne zormuş ya..Tecrübesi olan,fikri olan herkesi paylaşmaya çağırıyorum.

Adı var diye Büyük firmalarda staj yapmak mı iyidir yoksa küçük işletmelerde kısıtlı imkanlarla üretimi öğrenmek mi iyidir? Büyük isim yapmış işletmeler üretime sokmuyor stajerleri veya sürekli kısıtlıyor diye bir kanı var öğrenciler arasında..Böyle bir durumla karşılaşanlar var mı acaba..

BU öğrencilik yıllarımız biterken, hafiften iş telaşı sarmaya başlamışken bizleri sizce nerelerde yapmalıyız işletme stajlarımızı..

Bu sektöre girmiş çalışan mühendislerimize sormak istiyorum.İş başvurularında stajı nerde yaptığına ne derece bakılıyor acaba.. Çok değerli görüşlerinizi bekliyorum.

ozi
    ozi çevrimdışı
    Yüksek Lisans Üye ozi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üniversite
    Ankara Universitesi
    Meslek
    Gıda Mühendisi
    Sektör
    meyve-sebze
    Konular
    75
    Eklentileriniz
    13
    Kazanılan Kredi
    650
    Kullanılan Kredi
    7
    Kalan Kredi
    643

Standart Cevap: kafası karışık stajer adaylarına....

Merhabalar

Staj yapılan firma bence çok önemli.İşletmenin çalışma şeklini görmek , kalite sistemlerini incelemek , üretilen ürünleri görmek , yapılan analizlere katılmak , değişik makinaları tanımak... daha sayabileceğim yüzlerce imkan.Bunların hepsini görebileceğin bir firmada (Üretim anlamında büyük ve kurumsal bir firma olması senin için çok önemli) staj yapmak büyük avantaj.Ayrıca bir çok iyi firma stajerlerini sonradan bünyesine de katıyor.Bu da staj yerini biraz daha önemli hale getiriyor.
    Ben 2 yerde staj yaptım biri özel firma diğeri tarım bakanlığı laboratuarı idi.Büyük faydasını gördüm.Gerek tecrübe olarak gerekse CVde yazabilme adına.
    Küçük bir işletmede yaparsan kötü mu olur?Bence isminden de belli...Küçümsemek için tabiki söylemıyorum ama.Alet ekipman kalite sistemi...açısından düşünürsen sana çok şey kazandırmaz...

Kolay gelsin...

GidaGundemi.com Yazarı Oğuz Pelikli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üniversite
    Ege Universitesi
    Meslek
    Gıda Mühendisi
    Sektör
    Danışmanlık
    Konular
    383
    Eklentileriniz
    70
    Kazanılan Kredi
    3500
    Kullanılan Kredi
    31
    Kalan Kredi
    3469

İmkanınız varsa bence her iki çeşit firmada da yapın. ikisi de size çok farklı tecrübeler katacaktır.
    hatta benim öğrencilere tavsiyem okula girdiğiniz ilk yıldan itibaren her yaz staj yapın. bu imkanları başka zaman bulamayacaksınız. tatil yapmak elbette güzel 2-3 hafta gidip dinlenin sonra gidip hemen staj yapın. bu yaptığınızda mutlaka ileri iş yaşamınızda faydasını göreceksiniz...
    açık konuşmak gerekirse ben özgeçmiş incelereken orada yazan staj kısmıyla hiç ilgilenmiyorum. adaylar benim karşıma geldiğinde bilgisi, kendine güveni, hevesi ve samimiyeti çok daha önemli.
    özgeçmişte Türkiye'nin en büyük firmasında staj yapmış yazması pek bir artı vermiyor ama okurken yaz çalışması altında o fabrikalarda çalışmış olması çok daha anlamlı...

“Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.”

Yeni Üye
    Üniversite
    Firat Universitesi
    Meslek
    veteriner hekim
    Sektör
    gıda
    Konular
    5
    Eklentileriniz
    0
    Kazanılan Kredi
    0
    Kullanılan Kredi
    0
    Kalan Kredi
    0

Smile Cevap: kafası karışık stajer adaylarına....

Bana kalırsa ne çok büyük firmaların isimlerinin gölgesinde kalın ne de üretim imkanları kısıtlı bir firmada boş kalın.iş başvuruları değerlendirilirken staj döneminin verimli geçirilmesi çok daha önemlidir.
    Büyük firmaların staj döneminde zaten stajerlere ne kadar sorumluluk verdiklerini hemen her yönetici tahmin eder.dolayısıyla ben daha küçük ölçekli ve size güvenerek sorumluluk verebilecek firmalarda staj yapmanızı tavsiye ederim.Şuan sık sık personel başvurularını değerlendiren biri olarak ben staj yapılan firmayı değil staj süresi boyunca ne yaptığını soruyorum.

Yönetici mutlu_571 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üniversite
    Selcuk Universitesi
    Meslek
    gıda mühendisi
    Sektör
    gıda
    Konular
    67
    Eklentileriniz
    37
    Kazanılan Kredi
    Yönetici
    Kullanılan Kredi
    Yönetici
    Kalan Kredi
    Yönetici

Alıntı oycnzn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bana kalırsa ne çok büyük firmaların isimlerinin gölgesinde kalın ne de üretim imkanları kısıtlı bir firmada boş kalın.iş başvuruları değerlendirilirken staj döneminin verimli geçirilmesi çok daha önemlidir.
    Büyük firmaların staj döneminde zaten stajerlere ne kadar sorumluluk verdiklerini hemen her yönetici tahmin eder.dolayısıyla ben daha küçük ölçekli ve size güvenerek sorumluluk verebilecek firmalarda staj yapmanızı tavsiye ederim.Şuan sık sık personel başvurularını değerlendiren biri olarak ben staj yapılan firmayı değil staj süresi boyunca ne yaptığını soruyorum.
    kesinlikle katılıyorum
    ben 1. sınıftan itibaren çevremde ne kadar işletme varsa görmek için girişimde bulundum ilk zamanlar bir referans ile işletmeleri ziyaret ettim daha sonra kendim randevu alarak işletmeyi görmek istediğimi söyledim. çoğu yerde memnuniyetle karşılandım. belki işletmede üretimi yapılan ürünler ile ilgili çok şey öğrenemedim ama çok güzel bir tecrübe oldu.
    zorunlu 1 aylık stajımı da 3 ay yaptım ve 4. sınıfta okul haricinde zamanımı staj yaptığım işletmede geçirmeye çalıştım. bu bulunmaz bir tecrübe idi benim için.
    bununla beraber eğer bölümde üretim yapılıyorsa (bizde unlu mamüller, süt ürünleri ve bitkisel ekstraksiyon ile ilgili üretimler vardı) bunlara muhakkak iştirak edin proje yürütün... ben pek katılmadım pişmanım... bize (o zamanlar) hocaların angarya işlerini yaptırıyorlar diye düşünürdük. ne kadar yanlış olduğunu şimdi anlıyorum. velevki angarya olsun size ktacağı çok şey olur...
    saygılar
    başarılar....

HİÇBİRŞEY TESADÜF DEĞİLDİR.

Yine dağların sevdası düştü yüreğime anne
    Kurşunların sevdası,
    Zulümlerden bıktım usandım
    Yüreğim kanıyor anne,
    Kara bulutlar bir sağanaktır tutturmuş gider
    Dünya zulüm, zulüm kokar anne
    ...